Máj 30

A mai témáról, szerintem mind tudnátok beszélni, és valószínűleg mind, sok élménnyel gazdagodtatok miatta. Aki számára nem világos mire gondolok a "csoportok" kifejezés alatt, annak itt lenne a rövid magyarázat:

Emberek bármilyen közös tulajdonság, vagy közös cél szerinti csoportosulása. 

 

Ma mi az iskolai csoportokról fogunk főleg beszélni, de fog mindenről szó esni, szóval kezdjük is el! 

 

Először saját tapasztalataimmal kezdeném. Én sosem voltam menő lány. Nem a külsőm miatt hanem, mert nem voltam hajlandó, túl kevés ruhát hordani. Egy ideig problémának éreztem, mivel egyik csoportba sem igazán illettem, sőt, egyenesen kegyetlennek tartottam őket. Így voltak a csoportok és Kitti. Ezzel nem volt nagy baj, elolvasgattam, de azért eléggé hiányzott a társaság. Sok időbe telt, és sok figyelembe, mire megértettem, hogyan is működnek ezek a társulások. Mindjárt szemléltetem is, de előbb leszögezném, majdnem biztos, hogy te is tagja vagy egy ilyennek így ne sértődj meg a leírásért. Én is az vagyok, mindenki a világon ^^ csak jobb érteni, hogy jól tudjunk választani.

 

Szóval, a menő lányok csoportja az egyik legérdekesebb. Kívülsről, ide tartoznak, a tökéletes, mindig egyetértő, "vihánc", és semmivel nem törődő, laza csajok, akik együtt nevetnek mindenen, és minden zsebükben van egy hajkefe, ha éppen elferdülne egy hajszáluk. Eleinte utáltam ezt a csoportot, kifordult tőle a gyomrom, hogy valaki egész nap a külsőjével foglalkozzon, de hamarosan megismertem ennek a tagjait. Ezek többnyire, olyan lányok, akikre nem figyelnek a szüleik. Szeretnének valahová tartozni, önmegvalósítani, de fogalmuk sincs hogyan kéne, hisz a mai szülőktől pont annyi segitségre számíthat az ember, mint a tanáraitól felvilágosítás közben.... Semennyire. Ebben a csoportban mindenki magányos, és fél, mivel egy rossz mozdulat, egyszer nem ért egyet, és kiutálják a francba. Innen nehéz kikerülni épp bőrrel.

A menő fiúké ugyanígy működik, annyi különbséggel, hogy ők másképp mutogatják magukat. 

 

Az osztály általában ezenkívül, még nagyobb baráti csoportokra is szakad, jobb esetben igazi barátokra. Ezek jól működő, szerintem szükséges dolgok, amik megadják az embernek a biztonság érzését. De fontos, hogy meg tudjuk ítélni, hova is szeretnénk tartozni... hogy tényleg olyan lány vagyok e, avgy fiú, aki ezt akarja csinálni? Ugyanolyan embereket akarsz magad köré, akik nemhogy ferdetükröt állítanának eléd, inkább mindenre rábólintanak, és persze tőled is ezt várják.

 

Történetesen én azért éreztem ennyi ellenszenvet ezzel kapcsolatban, mert akik viszont kiestek ezekből a klikkekből, azokat folyamatosan megalázták. Én pont leszartam, de voltak olyanok akiknek megkeserítette ez az első pár évét. Hamarosan megismertem ezeket a volt tagokat, és nagyon jól összebarátkoztunk, bár még ma is néha figyelmeztetnem kell őket, hogy igazat mondjanak mindig nekem. Az emeber beleszokik a hazugságba...

Nos a történet végül úgy végződött, hogy egész jó kis csoportot alkotunk jelenleg is, és megerősödtünk mind. De ehhez nem hiszem hogy szükség volt azokra a rossz élményekre amiket szereztek ezek miatt az álcsoportok miatt. Sokan teljesen megváltoznak csak hogy betudjanak illeszkedni egy ilyen helyre, és ezt szörnyű végignézni. 

Ennyi lett volna...

 

Lent kérem a véleményeket, és élményeket ezzel kapcsolatban ^^

  !
Máj 29

Sziasztok!

 

 

BEVEZETŐ:

 Ez a blog történetesen nem cipőkről, vagy sminktippekről fog szólni, hanem dolgokról, amik igencsak el tudják rontani az ember életét, ha esetleg nem tudja hogyan kell kezelni. Ezek olyan átlagosnak és százszor átrágott témának tűnhetnek, mint pl.: a kiközösítés, vagy a klikkesedés, de vélemyényem szerint márcsak ez a két példa, is minden egyes iskolában keseríti, vagy éppen zavarja össze emberek és barátok életét. 

 

- A további mondanivalómat a bloggal kapcsolatban pontokba szedem, így azokat a részek amik untatnak, nem kell hogy végigolvasd. ^^

 

 

Témák:

 

A témákkal kapcsolatban, természetesen van elég sok elképzelésem róla, miről is beszélhetnénk itt, és persze ezen kívül, ti is mindig feldobhattok témákat amik titeket érdekelnek. Szeretném, ha mint olvasók, aktívan részt tudnátok venni ebben, ízlés szerint.

Természetesen, főleg komoly és olyan témákat fogunk feldolgozni, amik nem túl vidámak, de lesznek egyéb dolgok is. Azért a problémákkal fogunk foglalkozni, mert nem láttam értelmét, hogy megpróbáljak segíteni abban, hogyan is élvezz egy nagy tál csokis fagylaltot xD

 

Rólam:( Ezt a részt csak azért ne ugord át, hogy a későbbiekben ne legyenek félreértések)

 

Szóval, ki vagyok én, hogy 17 évesen itt osszam az észt, arról, hogy mit hogyan és mennyire, kéne jobban csinálni? Senki. Tulajdonképpen pár éve eléggé padlót fogtam ebben, és pont innen az ebneveldéről ismertem meg egy lányt aki kirángatott az önsajnálat és a gyűlölködés keverékéből, és összeszedtem magamat valamennyire. Itt a blogon, én szívesen venném, ha bármikor vitába szálnátok velem. Utálom azt a mentalitást, hogy mondjuk amit sokan mondanak, mert ebből nem sok jó sült már ki. Ha azt állítom 2000 emberrel együtt hogy a hold, sajtból van, te is ezt fogod tenni? Remélem nem. Szóval, mindig vitázzatok velem, ha nem gondoljátok helyesnek amit mondok, de ettől függetlenül, ha nézeteltérések vannak azt kulturáltan, és logikusan kezeljük. Ha gondod van el tudd magyarázni, te mit gondolsz, legyenek érveid stb.

 

Blogról:

 

A következő részek folyamán, mindig fel fogok dolgozni egy-egy témát, és kifejtem róla a vélemyénem, esteleg gyűjtök róla anyagokat. Ezek után kommentbe ti is kifejthetitek mit gondoltok, és későbbi részekben erre tudok is reagálni.

 

U.I: ezt a részt késő este írtam szóval elnézést, az értelmetlen mondatokért xD