Máj 30

A mai témáról, szerintem mind tudnátok beszélni, és valószínűleg mind, sok élménnyel gazdagodtatok miatta. Aki számára nem világos mire gondolok a "csoportok" kifejezés alatt, annak itt lenne a rövid magyarázat:

Emberek bármilyen közös tulajdonság, vagy közös cél szerinti csoportosulása. 

 

Ma mi az iskolai csoportokról fogunk főleg beszélni, de fog mindenről szó esni, szóval kezdjük is el! 

 

Először saját tapasztalataimmal kezdeném. Én sosem voltam menő lány. Nem a külsőm miatt hanem, mert nem voltam hajlandó, túl kevés ruhát hordani. Egy ideig problémának éreztem, mivel egyik csoportba sem igazán illettem, sőt, egyenesen kegyetlennek tartottam őket. Így voltak a csoportok és Kitti. Ezzel nem volt nagy baj, elolvasgattam, de azért eléggé hiányzott a társaság. Sok időbe telt, és sok figyelembe, mire megértettem, hogyan is működnek ezek a társulások. Mindjárt szemléltetem is, de előbb leszögezném, majdnem biztos, hogy te is tagja vagy egy ilyennek így ne sértődj meg a leírásért. Én is az vagyok, mindenki a világon ^^ csak jobb érteni, hogy jól tudjunk választani.

 

Szóval, a menő lányok csoportja az egyik legérdekesebb. Kívülsről, ide tartoznak, a tökéletes, mindig egyetértő, "vihánc", és semmivel nem törődő, laza csajok, akik együtt nevetnek mindenen, és minden zsebükben van egy hajkefe, ha éppen elferdülne egy hajszáluk. Eleinte utáltam ezt a csoportot, kifordult tőle a gyomrom, hogy valaki egész nap a külsőjével foglalkozzon, de hamarosan megismertem ennek a tagjait. Ezek többnyire, olyan lányok, akikre nem figyelnek a szüleik. Szeretnének valahová tartozni, önmegvalósítani, de fogalmuk sincs hogyan kéne, hisz a mai szülőktől pont annyi segitségre számíthat az ember, mint a tanáraitól felvilágosítás közben.... Semennyire. Ebben a csoportban mindenki magányos, és fél, mivel egy rossz mozdulat, egyszer nem ért egyet, és kiutálják a francba. Innen nehéz kikerülni épp bőrrel.

A menő fiúké ugyanígy működik, annyi különbséggel, hogy ők másképp mutogatják magukat. 

 

Az osztály általában ezenkívül, még nagyobb baráti csoportokra is szakad, jobb esetben igazi barátokra. Ezek jól működő, szerintem szükséges dolgok, amik megadják az embernek a biztonság érzését. De fontos, hogy meg tudjuk ítélni, hova is szeretnénk tartozni... hogy tényleg olyan lány vagyok e, avgy fiú, aki ezt akarja csinálni? Ugyanolyan embereket akarsz magad köré, akik nemhogy ferdetükröt állítanának eléd, inkább mindenre rábólintanak, és persze tőled is ezt várják.

 

Történetesen én azért éreztem ennyi ellenszenvet ezzel kapcsolatban, mert akik viszont kiestek ezekből a klikkekből, azokat folyamatosan megalázták. Én pont leszartam, de voltak olyanok akiknek megkeserítette ez az első pár évét. Hamarosan megismertem ezeket a volt tagokat, és nagyon jól összebarátkoztunk, bár még ma is néha figyelmeztetnem kell őket, hogy igazat mondjanak mindig nekem. Az emeber beleszokik a hazugságba...

Nos a történet végül úgy végződött, hogy egész jó kis csoportot alkotunk jelenleg is, és megerősödtünk mind. De ehhez nem hiszem hogy szükség volt azokra a rossz élményekre amiket szereztek ezek miatt az álcsoportok miatt. Sokan teljesen megváltoznak csak hogy betudjanak illeszkedni egy ilyen helyre, és ezt szörnyű végignézni. 

Ennyi lett volna...

 

Lent kérem a véleményeket, és élményeket ezzel kapcsolatban ^^

  • Ismeretlen -
    Szerintem elég nagy hülyeség az embereket bekategorizálni. Főleg, hogy csak két csoportot említettél.
    Valóban vannak olyan lányok, akik többet törődnek a külsejükkel és olyanok is, akik viháncolósabbak, én is ismerek ilyeneket (közülük az egyik pont hogy nem "nem törődöm", mert ő az egyik legjobb tanuló és segítőkész). De az, hogy az egyik azért csinálja ezt, mert kevés figyelmet kap, még nem jelenti azt, hogy a másik is.
    Az tény, hogy nagyon sok ember változtatja meg magát azért, hogy be tudjon
  • Ismeretlen -
    Igen,sajnos igazatok van.
    De amúgy valaki tudja,hogy hogyan lehet menővé válni?
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Ismeretlen -
    Na pontosan erről beszéltem. Hogyan lehet menővé válni... Komolyan mások véleménye miatt akarod megváltoztatni önmagadat?
  • Ismeretlen -
    Óóó, most látom, hogy levágta a kommentem egy részét.
    Na mindegy. A lényeg az, hogy nagyon sok ember változtatja meg magát, hogy be tudjon illeszkedni, de ez hülyeség.
  • Ismeretlen -
    http://blog.ebnevelde.hu/k.lary.blog/
  • Ismeretlen -
    Nem bekategorizálni akartam az embereket ^^ a két csoport amit említettem nem minden osztályban létezik, és ezen felül még van rengeteg másik is.
  • Ismeretlen -
    Amit igazán mondani akartam, az az, hogy ezek a fajta csoportosulások, mert hogy vannak, nagyon sok embert tönkre tesznek, <