Szióka! ^^ Akik jobban ismernek, tudhatják, hogy hatalmas könyvmoly vagyok. Imádom olvasni, tudom értékelni a jó könyveket. Néhány ilyen könyvet szeretnék tektek bemutatni. Készüljetek fel, hogy ez egy 11 éves lány szemével vannak értékelve, tehát ha idősebb korosztályba tartozol, nem biztos, hogy tetszeni fognak ezek az írások. De azért remélem kipróbáltok egyet-kettőt :) Na szóval, jöjjön az én 10 kedvenc könyvem, illetve könyv sorozatom :)


5. Diablo-sorozat. Nem a játékra gondolok, ez teljesen más. Ez egy lovas könyvsorozat, amit Gabi Adam írt nekünk :) A főszereplőt Ricki hívják, és neki van 3 (néha becsúszik egy 4.) barátja. Ők Kevin, Lillian, Cathy. Illetve néha néha betársul hozzájuk Lillian barátja, Josh. Mindegyikőjüknek van egy lova, ha csak bérben is. Ricky fekete heréltjét Diablo-nak hívják, aki egy nagyon rakoncátlan, de szeretetteljes és jó képességű paripa. Én személy szerint mindegyik részt imádom, de a két kedvencem a "Csillag születik", illetve "A hagyaték". Először mikor megkaptam, unalmasnak találtam a dolgot, de aztán egyre jobban beleástam magam a dologba, és így megkaphatta a 5. helyet a listámon :)

 

Képtalálat a következőre: „Diablo Gabi Adam”Képtalálat a következőre: „Diablo Gabi Adam”

 

4. Vágta az óceánhoz. Ismét egy lovas könyv, ezúttal a Nyereg-sziget című sorozatból. Én a többi részt nem olvastam, de ez nagyon tetszett :D Hagy írjam le az egyik részletet: "Caspar rögtön megérezte, hogy olyasvalaki ül rajta, aki még soha nem lovagolt nyereg nélkül. Több se kellett neki, azonnal a víz felé vette az irányt, és bevetette magát a hullámok közé. Kelsie hiába kiabált, hiába próbálta visszatartani – a lovat nem lehetett megállítani. 

A víz jéghideg volt. Kelsie-nek elakadt a lélegzete, amikor elmerültek a habokban. Vajon Caspar egyenesen kiúszik a nyílt óceánra? Szerencsére azonban csak leírt egy nagy kört, majd ismét a partnak fordult. Kelsie vacogott ugyan, de azért tiszta szívből nevetett: élvezte a ló hátán vett jeges fürdőt az óceánban.” 
Kelsie nem túl boldog, hogy édesapjuk távolléte idejére egy szigorú nagynénire bízza őket. Minden megváltozik azonban, amikor találkozik Casparral, a tökéletes lóval, aki tulajdonosa, Mr. Harefield számára azonban sajnos csak nyűg. Amikor pedig Caspar ledobja a hátáról Mr. Harefield egyik vendégét, a férfi elhatározza, hogy végleg megszabadul a bajkeverő állattól…

Képtalálat a következőre: „Vágta az óceánhoz”

 

3. Póni az erkélyen. Sosem fogyok ki a lovas könyvekből, ugyebár :D Na, de miről is szól ez a könyv? Jenni imádott pónija, Füstös egy autó kereke alá kerül, s ettől kezdve a lány számára megszűnik a világ. Füstös azonban nem hagyja magára kedves gazdáját, mert ahányszor csak veszélybe sodródik, szelleme visszatér, hogy megmentse az életét. 

Eközben a város túlsó végén egy magányos kamaszlány, Lizzy álmatagon bámul kifelé a vonat ablakából, amikor egy ház erkélyén egyszer csal megpillant egy pónit! 
A sors útjai kifürkészhetetlenek: Lizzy és Jenni egymásra találnak, hogy együtt vágjanak neki a titokzatos póni keresésnek. A nyomozás során megismerkednek egy rejtélyes fiúval, és megannyi váratlan kalandban lesz részük…

Képtalálat a következőre: „Póni az erkélyen”


2. A sziget lovának legendája. Ez a könyv, valami fantasztikus! Teli van rejtéllyel, lovakkal, és egy kis romantikával megfűszerezve egy igazán jó alkotás. No, de itt is van a könyv lényege: 

A nyár fantasztikusnak ígérkezik. 
Tia egy távoli szigetre utazik, ahol a legenda szerint egy hajótörésből megmenekült lovat vetett partra a víz százötven évvel ezelőtt. Megismerkedik a helybéli fiúval, Daniellel, aki Tiához hasonlóan ugyancsak imádja a lovakat, és fantasztikusan lovagol. A feneketlen mocsarak és komor sziklák mellett feltárulnak a sziget szépségei is. Tia egy titkos kis öblöt fedez fel, amelynek finom homokja s kristálytiszta viza fürdőzésre csábítja…

Minden együtt van tehát egy romantikus nyári kalandhoz. 
Csakhogy a szigeten egyre több furcsa baleset történik, s az események azt sejtetik, hogy a sziget lovának rejtélye nem pusztán legenda!

Képtalálat a következőre: „A sziget lovának legendája”

 

1. (dobpergéééééés, ami tök felesleges mert ha valaki ismer akko' az már tudja, mi ez) HARRY POTTER!  Ki gondolta volna? :D Szerintem senkinek nem kell bemutatni Harry, az ifjú varázsló történetét. Mind a hét részt tiszta szívből imdáom, és eddig összesen 18-szor olvastam újra a könyveket. A kedvencem a negyedik rész, azaz a tűz serlege, és persze az első rész, a bölcsek köve. Nem fogom leírni, hogy miről szól, mert aki nem ismeri, az ragadjon lapátot, menjen ki a kertbe és menten ássa el magát! Szégyen! :P

Képtalálat a következőre: „Harry potter könyv”

 

 

Na, remélem kedvet kaptatok az olvasáshoz, mert én igen :D Na megyek és kiolvasom újra a Harry Pottert :D Pá! Köszi hogy elolvastátok! ÍRjátok le ide alulra, tudjátok, ide a kommentbe, hogy ti mit gondoltok ezekről a könyvekről, és hogy melyiket olvastátok. Na, de mostmár tényleg, sziasztok! :)

 

 

(Ha ezt elolvastad, hülye vagy. Ez egy teljesen felesleges rész, azért van zárójelben. Na, most szépen pattanj fel, és fogj meg egy könyvet, ne olvasd tovább ezt a hülyeséget. Felesleges tovább olvasnod. De tényleg, ostobaságot csinálsz. Nincs semmi értelme. Nem leszel azzal előrébb, hogy végig olvasod. Nem lesz semmi a végén.                                                                           Megmondtam :P)