Hozzávalók: - 15 dkg csokoládé

                       - 2 tojásárgája

                       - 3 ek. cukor

                       - 1 csomag vaniliáscukor

                       - 5 dl tej

                       - 5 ek. étkezési keményítő

 

 Elkészítés

 1. A csokit tördeld egy kisebb lábasba. A lábast illeszd egy nagyobb làbasba amelynek aljàba 2 ujjnyi vizet töltöttél. Forrald a vizet míg el nem olvad a csoki.

 2. A tojàssàrgàjàt a cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre.

 3.  A keményitôt oldd fel 1 dl hideg tejben. 

 4. A maradék tejhez keverd hozzá a felolvasztott csokit majd forrald fel.

 5. Ekkor húzd félre a tûzrôl és folyamatos kevergetés mellett lassan öntsd hozzá a feloldot keményítôt. Tedd vissza a tûzre de màe csak alacsonyabb hôfokra és folyamatos kevergetés mellett fôzd addig míg a krém teljesen besûrûsödik.

 6. A tûzröl levéve add hozzá a 2 tojássárgáját is. Nagyon vigyázva hogy már be forrjon fel a puding. Neha megkeverve várj amíg egy kicsit hûl majd öntsd hideg vízzel àtôblített tálba.

 7. Fogyasztásig tartsd a hûtôben. Mielôtt talàlod. mártsd meleg vízbe a tál aljàt igy könnyedén ki tudod borítani belôle a pudingot. :)