Mindenféle érdekességek!
28 Aug 2015
Hozzávalók: - 15 dkg csokoládé
- 2 tojásárgája
- 3 ek. cukor
- 1 csomag vaniliáscukor
- 5 dl tej
- 5 ek. étkezési keményítő
Elkészítés
1. A csokit tördeld egy kisebb lábasba. A lábast illeszd egy nagyobb làbasba amelynek aljàba 2 ujjnyi vizet töltöttél. Forrald a vizet míg el nem olvad a csoki.
2. A tojàssàrgàjàt a cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre.
3. A keményitôt oldd fel 1 dl hideg tejben.
4. A maradék tejhez keverd hozzá a felolvasztott csokit majd forrald fel.
5. Ekkor húzd félre a tûzrôl és folyamatos kevergetés mellett lassan öntsd hozzá a feloldot keményítôt. Tedd vissza a tûzre de màe csak alacsonyabb hôfokra és folyamatos kevergetés mellett fôzd addig míg a krém teljesen besûrûsödik.
6. A tûzröl levéve add hozzá a 2 tojássárgáját is. Nagyon vigyázva hogy már be forrjon fel a puding. Neha megkeverve várj amíg egy kicsit hûl majd öntsd hideg vízzel àtôblített tálba.
7. Fogyasztásig tartsd a hûtôben. Mielôtt talàlod. mártsd meleg vízbe a tál aljàt igy könnyedén ki tudod borítani belôle a pudingot. :)