Dec 2

Sziasztok! 

Itt Cry Baby jelentkezik! Ma a December 1.-ei karácsonyi bejegyzést hoztam el! Már tegnap elakartam, hozni csak az ebnevelde nagyon nem akarta és nem engedett a blogba. Ma is eljátszotta ezt! De tervbe van, hogy minden nap kikerül egy karácsonyi bejegyzés! Ha nem is minden nap, de meg lesz az a 24 karácsonyi bejegyzés! Itt az első! Egy recept amit én is kipróbáltam már. Kb.: 60 percet vesz igénybe az elkészítése, de mindenképpen megéri. Finom diós sütemény ami szerintem egykis fahéjjal bolondítva ajándék és vendégváró süti is lehet. Lent, a linkre kattintva megnézhetitek a végeredményt is! Sok sikert és jó étvágyat! <3

 



Preckedli Diós Linzer:

 

 

HOZZÁVALÓK:

 

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg sertés zsír
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • reszelt citromhéj
  • dió + kristálycukor keveréke a tetejére

 

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk, míg a tészta összeáll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).

1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.

A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük (nem kell sem bezsírozni, sem sütőpapírt tenni alá).

Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk.

 

 

http://www.kephost.com/images/2016/12/02/20161201_190345.jpg

 

 

 

-Cry Baby

  • Ismeretlen -
    Én már ettem ilyet és tényleg nagyon fonom <3
  • Ismeretlen -
    *finom
  • Ismeretlen -
    Örülök neki! Akkor még egy pozitív vélemény! <