Jún 12

 1500.03.14.

Már vagy két hónapja az őrős csetepaté után,még mindig nem tudtak leszállni rólunk.Ember még csak 17-18 évesek vagyunk!Az utcán baktattam és próbáltam elvonni a szerelmeskedőkről a figyelmem.Jesszusom már negyed négykor ezeket kell elviselni a városban.De tavasz van mit várjak?Szerencsére még az őrjárat nem kezdte el a menetelést így nyugodt szívvel lehetett mászkálni.Elindultam a házunk fele,de Alexba botlottam és egy kapucnis idegenbe.

-Boungiorno!-köszöntem egy erőltetett mosollyal az arcomon.

Alex rámnézett és átölelt.Olyan erősen kezdett szorítani hogy majdnem kinyomta belőlem a szuszt.A csuklyás idegen csak kuncogott,mire Alex elengedett.Kapkodni kezdtem a levegőt.Na hogy az embernek a jó édes...

-Ki maga?-vetettem a csávónak oda kihívóan.

Erre az meg elkezdett röhögni.Mi olyan vicces abban hogy megkérdeztem hogy ki.

-Annyit mondok egy jótevő-abbahagyta a nevetgélést.

-Kinek tesz jót?A prostiknak?-megforgattam szemeimet.

Az emberke oly' gyilkos tekintettel nézett rám,hogy késztetést éreztem a menekülésre.Már elkezdtem hátrálni,de Alex megfogta a kezem.

-A 'fiatalember'-célzott a csuklyás alakra-toboroz.

-Toboroz?Hova?-kikerekedtek szemeim és a 30-40 év körüli férfira néztem aki határozottan bólintott.

-Nem tudom nekem annyit mondott,hogy a Borgiák ellen.Hallott arról hogy megölted azokat az embereket és....megkérdezte hogy csatlakoznánk-e hozzájuk....-felelte Alex félénken.-És mekérdezett engem hogy hárman...esetleg...

Felcsillant a szemem.Végre nem csak mi hárman gyűlöljük azokat a férgeket!

-Én szeretnék közéjük tartozni.Te Alex?-mosolyogtam rá.

A fiú határozottan bólintott.

-De még Gabrielt meg kell kérdeznünk!-izgatottan kirántottam Alex kezei közül a karomat és a házunk fele kezdtem rohanni.

Alex a nyomomban volt,de még így is gyorsabb voltam nála.Hazaértünk és benyitottam.Gabriel egy lánnyal beszélgetett akin ugyan úgy csuklya volt.

-Gabriel....sz...

-Igen szeretnék csatlakozni hozzájuk-félbeszakította a mondanivalómat.De úgy látom őt is megtalálták.

Csak hozzám nem érkezett egy ilyen?Na mindegy magasról letojom.A nő és Gabriel felállt.Megragadta a hölgy a kezünket és kivezetett minket a házból,majd nyugatra vette az irányt.Alex követett minket pár méterrel hátrébb.Gabriel elkezdett valamit susmorogni,de nem lehetett hallani.Nemsokára látótávolságba került egy sziget.Szerencse hidak kötötték őket össze a nagyvárossal.Átkeltünk a nagy tömegen és a sziget közepén egy igen magas épület tornyosult fölénk.Annak a háznsk mondható építvénynek az ajtajához mentünk.Benyitott a nőci és egy igen takaros előtérbe értünk.

-Ez a rejtekhely.Jelenleg a mester nem tartózkodik ezen a helyen ezért holnapig várnunk kell.-morogta a hölgy.

-Rendben-válaszoltam Gabriellel és Alexxal együtt.

  !
Jún 11

 1500.01.13.

Hajnal tájt járhatott az idő.Én és a barátaim Alex és Gabriel csapattuk Róma elhagyatott utcáit.Engem elfogott egy érzés és visszafordultam de Gabriel megragatta a karomat és maguk után húzott.Istenem mért kellett nekem ebbe belemennem?!Igaz utáltam a jelenlegi uralkodókat főleg a pápát,de azok most nem tartózkodtak jelenleg a városban.Gondolataimba mélyedve baktattam a két srác után,de Gabriel visszatérített a való világba.

-minden rendben Bianca?-nézett rám aggódó arccal.

Ohh milyen aranyos hogy aggódott értem.

-Igen...-válaszoltam egykedvűen.

Alex gúnyosan nézett ránk,mint akinek elmentek volna otthonról.Gabriel vérvörös arccal nézett előre.Pár őr jött el mellettünk gyanúsan figyelve minket.Felállt a szőr a hátamon.Egy tizedes lépett elénk.

-hov,hova ilyen későn?-előrántotta kardját a hüvelyből.

-Éppen haza fele tartottunk,de eltévedtünk.-válaszolta Alex félelem nélküli arccal.

-Nem hiszek nektek!-csettintett egyet és a többi csicska lefogott minket.

Na jó' van mára elegem volt ezekből az alakokból.Elkezdtem rúgdósni és sikerült és ágyékon találni a fogva tartómat.Azonnal elengedett és a földre rogyott.A kardja kicsúszott a tokból és felvettem,majd amikor a társai nem figyeltek nyakon szúrtam az embert.Utána a másik két csávóval is végeztem.Gabriel és Alex a földre estek.Felsegítettem őket és elfutottunk.Hamarosan egy romos házhoz értünk és bementünk.Fáradtan ültem le egy szénakazalra,mert ágyat nem tudtunk csinálni és elaludtam.Nemsokára Gabriel horkolását hallottam álmomban utána Alex is csatlakozott hozzá.