umbridge néni

Születésnapja : Augusztus 26

Roxforti háza : Mardekár

Bár viselkedése alapján aranyvérűnek tűnhet, valójában félvér. Apja, Orfold Umbridge varázsló, anyja, Ellen Cracknell viszont mugli. Dolores fiatalabb testvére kvibli volt. Ellen és a kvibli fiú visszatérnek a muglivilágba, ezért Dolores mindig is megvetette őket. (Érdekes mi? mivel Umbridge mindig a legnagyobbnál hízelgett ezért Voldemort hű (is) volt. Amikor Caramel miniszter volt a Nagybritanniai varázslótársadalom feje büszkén állította ,hogy a nagyúr nem tért vissza.

Az Főnix rendjében Dolores Jane Umbridge lesz a Sötét Varázslatok Kivédése (SVK) tanár, akit a Mágiaügyi Minisztériumból küldtek, hogy a tanárokat és a diákokat ellenőrizze, megakadájozza ,hogy a diákok bármiféle harcot tanuljanak ugyanis Cornelius Caramel a mágiaügyi miniszter attól retteg ,hogy Dumbledore (Albus Dumbledore a Roxfort igazgatója) sereget szervez ellene.

A miniszter Roxfort főinspektorává nevezte ki, és számos oktatási rendelettel biztosított neki egyre nagyobb hatalmat a diákok és a tanárok fölött, míg végül Dumbledore menekülése után igazgatóvá nevezte ki.

A diákok többsége utálja a nőt ugyanis szigorú szabályokat iktat be többek közt magánéletükre vonatkozóakat is. Hatalmát csak egyszer sikerül legyengíteni amikor a Weasley ikrek meglépnek a roxfortból mert nem bírták már a sok szabályt. Ekkor már megvannak  termékeik a WW-hez (Weasley Varázsvicc Vállalat) de ez után nyitják meg az Abszol úti üzletüket és lesznek híresek.

Könyvbeli leírás szerínt egy békaarcú kislányos ízlésű rózsaszín ruhákat hordó idősödő nő.

ikrek

A tanárok és a diákok nagy része utálta őt, de Frics , a gondnok szilárdan mellette állt, mivel Umbridge engedélyezte neki a diákok testi fenyítését. Néhány diák (Többek közt mardekárosok pl: Draco Malfoy , Pansy Parkinson , Blaise Zambini) különféle kedvezmények fejében Umbridge mellé állt, ők lettek a Főinspektori Különítmény tagjai. Bár szerintem ők még örülhettek is ,hogy borsott törhetnek Harryék orra alá...

Tanárként ügyelt arra, hogy a diákjai semmilyen gyakorlati ismeretre ne tegyenek szert, a tanítás kizárólag a tankönyv elolvasásából állt. Nyomatékosan kijelentette, hogy Voldemort visszatérése alaptalan rémhír.

Harry egyszer megmondta az SVK órán, hogy Voldemort visszatért. Erre Umbridge büntetést szabott ki rá. Le kellett írnia sokszor, hogy „Hazudni bűn”, de olyan pennával, ami belevéste a szöveget a kezébe. Ez nagyon fájdalmas, és a heg jó ideig láthatóan megmarad.

Amikor Harry és barátai Umbridge és a főinspektori különítmény kezébe kerülnek, és Umbridge már elszánta magát arra, hogy a Cruciatus átokkal fogja vallatni az ifjú Pottert, Hermione és Harry beleegyeznek, hogy elvezetik a főinspektort Dumbledore "fegyveréhez"  de valójában a Hagrid féltestvéréhez Gróphoz csalják ahol magára haragítja a kentaurokat.

További részkben is látni de akkor van rajta nagy hagsúly amikor Harry Hermione és Ron Százfűlé főzettel jutnak be a mágiaügyi minisztériumba ,hogy ellopják az egyik Horcruxot a nő irodájából. 

Ekkor van Harrynek az a szerintem baromi találó monata a végén ,hogy : "Tudja tanárnő hazudni bűn..."

-Tapmancs