Sziasztok!

 

Sokak (köztük a történet számos szereplőjének) legjobban utált alakjai között előkelő helyet szokott foglalni Peter Pettigrew. Na de ki is ő? Mindig is ilyen volt? Hogyan került egyre inkább a gonosz oldal felé? Szerintetek mennyire lehet összehasonlítani Dart Vaderrel? A harmadik könyv jelentős alakja, Tudjukki hű szolgája és volt tekergő.

Most megtudjátok, hogyan kanyargott Féregfark élete.

 

 

Peter Pettigrew? Elméletileg a könyvben már az első résztől szerepel, de emberi alakjában csak a harmadik részben találkozunk, mint ahogyan a nevével is. Peter egyike volt a 4 tekergőknek, ugyanis ő volt Féregfark. Animágus alakjában patkánnyá képes változni. Egészen a harmadik részig Ron (Ronald Weasley, Harry legjobb barátja) patkányaként (Makeszként) éldegélt. A történet szerint Makesz 12 éve élt a Weasley családnál kezdetben Percy (Percy Weasley a harmadik legidősebb Weasley fiú) patkányaként, aki miután megkapta baglyát-Herculest átadta öccsének.

á

 

De ássunk is mélyebbre... Peter ugyebár tekergő volt (Roxfort csínytevői, James Potter, Sirius Black, Remus Lupin , Peter Pettigrew mind Griffendélesek)  a könyvben nem derül ki sok gyerekkori énjéről, mindössze amit Madam Rosmertától megtudtunk

- Tudom, az a szürke kisfiú, aki mindig James és Sirius után loholt... - (Madam Rosmerta a Három Seprű kocsma tulajdonosa).  Ugyebár Pettigrew animágus volt, amit tizenhárom évesen sajátított el 2 barátjával (James és Sirius, Remus ugye nem lehetett, mert vérfarkas). 17 Éves koráig teljesen a világos oldalon állt és tevékenykedett.

Sokan feltehetitek viszont a kérdést!

Hogyan kerül az áruló tekergő a hős lelkű griffendéles?

Erre az írónő (J. K. Rowling) kielégítő választ adott, amit gyorsan összefoglalok nektek:

A teszlek süveg annak idején azért rakta a Griffendélesek közé Petert, mert a süveg legfőképpen azt nézi az erények mellet, hogy mivé válhat az illető, és Pettigrewból lehetett volna egy kiváló Auror is. Azt is említette, hogy ahogy múltak az évek a tekergő egyre inkább távolodott el attól, akivé válhatott volna.

 

Amikor kijárják a Roxfortot és James összeházasodik Lilyvel (Lily Evans Harry anyja, akit Voldemort öl meg Jamesszel együtt, amikor a fiuk még pici) Peter át áll Lord Voldemort szolgáihoz és kémként van jelen a Főnix Redjében (A Főnix Rendje egy titkos társaság, amit Dumbledore hozott létre Voldemort ellen). Később, amikor kiderül, hogy a Sötét nagyúr a Potter házaspárra vadászik az ifjú családon Fidelius bűbájt hajtanak végre, ami egy úgymond egy titok-bűbáj (ha érdekel, titeket részletesebben írjátok meg) kell hozzá egy titok gazda, aki és csakis ő felfedheti bárkinek a titkolt hely/személy/dolog (stb..) kilétét. Szóval a házaspáron és Harryn is végrehajtották ezt a varázslatot és eredetileg Sirius Black lett volna a gazda, de ő rábeszélte őket, hogy titokban Peter legyen az és erről csak ők hárman tudjanak. Amint Pettigrew lett a gazda már rohant is urához, aki megölte a párt. Harryvel meg tudjuk mi történt.

 

k

 

Amikor ez megtörtént Peter és Sirius fényes nappal összefutottak az utcán és egymásnak estek. Pettigrew hatalmast pusztítást végzett (megölt több, ártatlan muglit is) és ez esetet úgy állította be mintha régi barátja tette volna. Levágta egy ujját, hogy úgy tűnjön, ő is egy áldozat volt, majd átváltozott és eltűnt. Peter lebukása ugyebár a harmadik részben történt a Tekergők térkénének segítségével, ami megmutatja az átváltozottakat is.  A Tűz Serlegében ő támasztja fel Voldemort testét.

 

Röviden ennyi lenne az áruló tekergőről, aki mindent feladott a hatalomért. Ha további szereplők is érdeklik a buksitokat, írjátok meg kommentben. Most komolyan? Nem tudjátok, hogy kell? Gáz :P

 

 

-Tapmancs (Javította Ginny Foxy amiért hálám örökké üldözni fogja, de sosem éri utol. Ginny Foxy: Ha esetleg további hibát találsz, kommentben kérném. Thx!)