Íme, a világ 5 legdrágább otthona!

Nem feltétlenül az építészet csodái közé tartoznak a toplistás luxusingatlanok. Mindenesetre most meggyőződhetünk arról, hol is hajtják álomra a fejüket a csúcsgazdagok. Lássuk a Top 5-öt!

1.

Idén a világ legdrágább háza címet egy indiai lakóépület, az Antilia kapta, amely India leggazdagabb emberének, Mukesh Ambani iparmágnás megrendelésére készült. A 27 emeletes, Mumbaiban található felhőkarcoló-villa jakuzzival, wellness-részleggel, bálteremmel van felszerelve, sőt hatszintes parkoló és négyszintes kert is tartozik hozzá. Az ára 1 milliárd dollárra (átszámítva körülbelül 230 milliárd forintra) rúg. Ráadásul a Vastu Shastra, a világ legősibb építészeti elméletét követve lett megépítve, hogy pozitív energiát sugározzon a lakóira.

Fotó: Northfoto

2.

A toplista második helyén álló luxuslakás a francia riviérán található Villa Leopolda. Európa legdrágább háza, melyet II. Lipót belga király építtetett 1902-ben, jelenleg az orosz multimilliárdos, Mikhail Prokhorov tulajdonában van. Az 506 millió dollárt (115 milliárd forint) érő,19 hálószobás lakóépület tartozó parkot egyébként 50 kertész gondozza.

 

A dobogó legalsó fokára a Penthouse névre keresztelt luxuslakás került. A londoni Hyde Parkra néző kilátással rendelkező ingatlan valójában a világ legdrágább lakása. A 200 millió dolláros (átszámítva körülbelül 45 milliárd forintos) luxuskéglihez külön borkóstoló szoba és squash pálya is tartozik, sőt olyan biztonsági felszerelésekkel is el van látva, mint a pánikszoba, a golyóálló ablakok, illetve a biometrikus érzékelő.

 

 

Éppen hogy csak lecsúszott a dobogóról a New York-i The Hamptonsban fekvő Fairfield Pond, amely az amerikai üzletember, Ira Leon Rennert tulajdonában van. A 66 ezer négyzetméteres birtokhoz – amelynek értékét 198 millió dollárra (átszámítva körülbelül 45 milliárd forintra) becsülik - külön bowling-. squash, tenisz- és kosárlabda pályák is tartoznak, az épület pedig 29 hálószobával és 39 fürdőszobával van felszerelve.

 

A toplista ötödik helyét a kaliforniai Hearst Mansion foglalja el, amely valójában egy luxuskastély, történelemmel átitatva. Itt töltötte például a nászútját John F. Kennedy, valamint itt forgatták a Keresztapa című film néhány jelenetét. A 165 millió dollárt (átszámítva körülbelül 37 milliárd forintot) érő luxusingatlant csak még különlegesebbé teszi, hogy saját diszkó is tartozik hozzá. Sőt a 29 hálószoba, a 3 medence és a saját mozi sem elhanyagolható tényező.