Máj 19

Április 13. A Cannes-i Nagydíj verseny napja. Az esély napja, hogy bejussak a GCT-re. A legfontosabb verseny számomra, ugyanakkor itt történt először, hogy felbukkant a titozatos Fantom...

...160 cm-re kiírt díjugrató bajnokság. Tizenhét akadály. Öt oxer, hét meredek, egy kombináció két liverpool, egy kettes ugrás és a Longines oxer. Ha dobogós helyen végzek akkor kvalifikálom magam a Global Champions Tourra. "Milyen szép elképzelés" -jegeztem meg magamnak. Ekkor léptem be Golgota bokszába. Hajnal volt tehát egyértelmű, hogy kedvencem eg kicsit álmoskás volt még. A felszerelést a bokszajtóra tettem míg bementem a lovamhoz. Az ajtót magam mögött becsukva egy kis répát húztam elő a zsebemből melynek illatát érezve Golgota örömmel szegte fel a fejét. Szépen nyugodtan meg is ette a csemegeét míg én a hátára felpakoltam a nyerget és annak hozzátartozóit. Rákapcsoltam a futómartingált amit -miután a fejére húztam- becsaoltam a kantár szárába. Megigazítottam a fülvédőjét, így  lábvédőket is, amikor meghallottam Dani hangját.
-Jó reggelt Virág! Máris felnyergelted Golgotát? Fáradtnak tűnik. Mit tettél vele te mugli? 

-Jó reggelt neked is, igen felnyergeltem. Tudom még álmos egy kicsit, de felébredt a répától. És ha mugli az emberek akik nem tudnak varázsolni, inkább olvas el a H.P. sorozatot és úgy már érteni fogod! -válaszoltam, amikor kiabálást hallottunk egy az istálló hátuljában elhelyezkedő bokszból. Egyik versenytársam Luca Maria Moneta egyik lova, Jesus de la Commune a bokszában feküdt fuldokolva. Moneta -mint ilyenkor mindenki más lótulajdonos- sürgette az embereket, hogy hívják az állatorvost.