Máj 23

A hosszúra elnyúlt szavatkozása után Luca visszament a szállodába, ahol egy ismét hosszas tárgyalást folytatott a lótulajdonossal. Én is elmentem, mégpedig vissza az istállóba, Golgotához. Ott találkoztam Danival.
-Szia, hát te mit csinálsz itt? -tettem fel-e kérdést.
-Csak megfésülöm Goli sörényét és kifényesítem a szőrét, vagyis márcsak azt a részét amit nem fedi valamilyen felszerelés. -így válaszolt, vigyorogva.
-Goli? Gondolom ez a Golgota beceneve akar lenni? Komolyan gondolod? Timpex "Goli" Golgota... -itt azonban félbeszakított.
-Jó tudom hülye egy becenév, de nem akarom folyton azt kimondani, hogy Golgota!... -nem meglepő, itt ő is elakadt.
-Azt akartam mondani, hogy eredeti név. Goli. Nemtudom, emlékeztet valamire, mintha egy kutyát hívnék: Gyere Goli, Goli Goli!!!
-Azt hittem mérges leszel... Na de mesélj mivan Moneta lovával?
-Korházba szállították, most kapja az gyógyszereket, különféle gyógynövényeket... És kiderült, hogy nem méreg volt, hanem nagyon hasonló kémiai szerkezettel rendelkező drog, amfetamin. Túl fokozta Jesus de la Common energiáját és hát ott vagyunk ahol most.
-Istenem. Remélem elkapják azt aki tette. -hátra indultam egy kis zabért.
-Pontosan ez az... -itt elakadt a szavam, mert megláttam a földön egy összegyűrt, félbetépedt kis papírfecnit amelyen ez állt: Fantom. Megmutattam Daninak is. Azt mondta, hogy biztos az ejtette el aki a drogot tette Jesus de la Commoune zabjába.