Máj 31

Ő is mint Rolf Göran-Bengtsson a pályára vezette engedelmes és hatalmas geszetnyepej kancát aki kecses mozdulataival már levette a közönséget a lábáról. Az ismét felhangzó csengőszóra ők is az elejét vették a pályának. A kezdő meredek akadályt Albfuehren's Paille könnyedén megugrotta s így egészen a kombinációig ahol a középső oxerba a ló majdnem belelült. Ez négy hibapontot és időveszteséget ígért a 32 éves nagyszerű lovasnak. "A ló mintha kicsit megijedt volna" -jegyezte meg a bíró, aki felülről szemlélte a látványosnak ígérkező vesrnyt- "De nem csoda, hiszen majdnem beleesett az akadályba, milyen szerencse, hogy nem a kőfal volt  vétkes akadály! Ez azobnan még jó néhány másodpercet ráhúz Steve Guerdat idejére, aki látom szép 83.02-as idővel és 7 hibaponttal fejezi be a mai versenyt. Reméljük holnap több  szerencsével jár."
"Utánuk a német Ludger Beerbaum következik Chamannal! A németek reménye az 51 éves kiváló díjufrató aki már nem egyszer nyert nagydíj versenyt! Lássuk!
Szintén az előzményekhez méltó sikert aratott Ludger Beerbaum aki elsőként teljesített hibátlanul ezen a hosszú és nehéz pályán. Az uolsó akadály megugrása után örmmel lendítette a magasba  kezét majd megpaskolta Albfuehren's Paille nyakát.
Következett Georgina Bloomberg Lillivel akik szintén hibátlannal zártak és Georgina Bloomberg is igen csak örömét lelte a sikerben. Utánuk sorban Christian Ahlmann Codex One-nal, Sergio Alvarez Moya Carlo 273-al, Bertram Allen Molly Malone V-vel, Royer-Yves Bost Nippon d'Elle-vel, SCott Brash Hello Sanctos-sal, Yann Candele First Choice 15-vel, Daniel Deusser Pironella-val, Luciana Diniz Fit For Fun 13-val, Patrice Delaveau Lacrimoso HDC-vel, Marcus Ehning Cornado NRW-vel, Bassem Hassan Mohamed Rosalia La Silla-val, Athina Onassis de Miranda AD Rackham'Jo-val, Kevin Staut Estoy Aqui de Muze HDC-vel, Jessica Springsteen Lisona-val, Edwina Tops-Alexander Vienna Olympic-kal, Constant van Paesschen Citizenguard Toscan de Sainte-val, a Whitaker család: Robert Whitaker Catwalk IV-vel, Gregory Wathelet Conrad de Hus-sel, John Whitaker Argento-val és nem utolsó sorban Michael Whitaker Viking-gel.