Júl 29

Sziasztok!

Tudom, hogy régen volt már bejegyzés, de sajnos nem volt ötletem miről írjak.
Viszont a mostani cikkem pont aktuális. Mint tudjátok nem rég jött ki a pokémon go androidra és iosra, s igen nagy sikernek örvend. Nem rég néztem a play áruházban, hogy bár alig pár hete (?) jött ki a játék már most 10 millió (!!) letöltésnél tart és ez csak emelkedik, kalandjáték kategóriában pedig a legtöbb pénzt hozó és legnépszerűbb kategóriában van már. 
S bár a játék nagyon szórakoztató és kreatív módon veszi rá az embereket, hogy mozogjanak, mindennek meg van az  árnyoldala is. Íme hát az okok miért NEM ajánlom:

*Figyelmetlenné tesz- igen a pokémonok elfogása és ezzel együtt a pontok szerzése nagyon fontos, de vigyázzunk és figyeljünk környezetünkre, nehogy véletlenül egy villanyoszloppal kerüljünk szerelmi kapcsolatba.

*A korlátok áthágása- Értem én, hogy jó lenne egy-egy ritkább egyedet a markunk közt tudni, de jusson eszünkbe, hogy a valóság fontosabb és igazibb, mint a telefonunk képernyője. Tehát legyen bármilyen ritka az adott egyed, jusson eszünkbe, hogy más kertjébe csak úgy bemenni nem szabad. Nem lehet tudni ki tart otthon egy rakéta vetőt ilyen alkalmakra várva.

*Csak óvatosan- Nem rég olvastunk egy cikket egyik barátnőmmel (név szerint Anna), amiben figyelmeztettek, hogy a játékosok figyeljenek oda hová mennek (főleg Bosznia-Hercegovina területén az akna mezők miatt), szóval nektek is ajánlom ezt, nehogy aztán kissé szétszórtak legyetek vagy esetleg a szomszéd kutyája letépje az alkarotokat.

*A barátok- Bár a pokémonok sokszor nagyon bájosak tudnak lenni, ne felejtsük el, hogy ők nem léteznek és a valóságban lévő barátaink fontosabbak, különben előfordulhat, hogy nagy függőség közepette egyedül halunk meg. Kivéve ha buszsofőr vagy.

Nos jelenleg ennyit tudtam összehozni, ha van még esetleg valami vicces ötletetek ezzel kapcsolatban, akkor várom kommentben.

(A cikknek semmiképp sem a lebeszélés a célja csupán vicces formában megfogalmazott intés a fiatalságnak. Célom csakis a szórakoztatás!)

 

Jún 21

Sziasztok!

 

Az adatlapom elején van egy lista elvihető kutyusokról. Vannak felnőttek és kölykök is! Ha érdekel valamelyik írj kommentet vagy levelet! 

Köszi! :)

Jún 1

Sziasztok!
Ma olyan dolgokat fogok leírni, amik bármilyen helyzetben így történnek, mert ezek az iskola törvényszerűségei.

1.Ha nem tanulsz TUTI akkor írtok dolgozatot.
2.Feleléskor nem mersz a tanárra nézni, inkább erősen vallásossá válsz nehogy téged válasszon.
3.Mindenkivel közlitek, hogy nehogy szóljon a tanárnak, ha elfelejtette a dolgozatot valaki mégis szól..na olyankor van az, hogy az illető halál fia.
4.Mindig a legrosszabbkor szólal meg a telefonod..mondjuk témazáró közben.
5.A dolgozat előtt egy nappal állsz neki tanulni..de a tankönyvnél minden érdekesebb.
6.Ha azt mondják tesi, tuti nem ugrasz ki lelkesedésedben az ablakon.
7.Amint vége a sulinak haza érsz és ledőlsz haldokolni.
8.Hiába tudsz jobban valamit, a tanár szerint akkor is te vagy a hülye.
9.  Amit az órán csináltok: 2+2=4
Ami a házi: 2*3*4*4*567765
Ami a dolgozatban van: 346555655545656545*444443333344541133455

10. Ebben az intézményben mindig olyan dolgokat tanulhatsz, amiknek a büdös életben nem veszed hasznát.

Nos mára ennyi, ha tudtok hasonló dolgokat, akkor írjátok meg kommentben. :)

 

Napsugár

A blog másik változata: http://eletbolcsessegeksol.blogspot.hu

  !
Máj 17

Sziasztok! 

Úgy döntöttem, hogy nyereményjátékot hírdetek. A kérdésre leggyorsabban válaszoló első két ember kap 2-2 (fejenként kettő) fajtatiszta husky kölyök kutyát. 

 

A kérdés a következő: 

•Milyen nyelveken érhető el az ebnevelde?

 

A válaszokat csak KOMMENTBE fogadom el! 

Hajrá!

Máj 11

...de nem írta még le őket senki, sőt még te sem veszed észre.

 

Most jöjjön olyan dolgok listája, amiket minden nap ugyanúgy megteszünk, mégsem vesszük észre és ebből vicces dolgok szoktak előjönni:

 

1. Dikert összetekered a fülhallgatód, hogy ne gumbancolódjon össze MEGINT, de amikor 5 perc múlva kiveszed a zsebedből valahogy még mindig gumbancos. 

2. Próbálod kidobni az OLYAN szemeted, hogy más ne vegye észre ezért összefogod valami más szeméttel, nehogy meglássa valaki a cuccot. 

3. Minden nap kimész 3 percenként nyitogatod a hűtőt, hátha változik a tartalma és tudod, hogy nem fog mégis kimész, kinyitod és bámulsz bele úgy, hogy közben azt sem tudod igazából mit akarsz enni.

4. Ha ideges vagy valakire a neten, akkor miközben írsz neki a billentyűzetet csapkodod, de nem is arra vagy mérges, hanem az adott személyre. 

5. Komment csatáknál próbálsz minél keményebb szövegeket oda nyomni, hátha megijednek tőled, közben pedig mélyen belül nem is érint ez meg téged. 

6. Facebookot tele pakolod minél előnyösebb jobb képekkel, ahol igényesen vagy felöltözve, esetleg kisminkelve, de otthon hétvégén például ahhoz is lusta vagy, hogy mikor kimész utcára, akkor kifest magad vagy esetleg farmert vegyél fel-marad az szabadidő ruha, elnyűtt fej és az "utálom az emberiséget tekintet".

7. Mikor sietnél és pont az előtted lévők lassan sétálgatnak, te meg mondogatod magadba, hogy siessenek már a k#&@ ađĐ&@# -at, pedig tudod, hogy attól nem fognak gyorsabban sietni.

8. Leszeded a rágóról a papírt, de rajta marad egy kis darab te meg olyan "kit érdekel" fejjel megeszed..sose lehet tudni mitől lesz jó az ember emésztése. 

9. Ha valamihez kenyeret eszel mindig az jut eszedbe, hogy azért teszed, mert a szüleid azt mondták elcsapja a kaja a hasad..pedig ez az indok szó szerinti értelmezésében baromság.

10. Mikor megeszel minden ebédet csak azért, mert Afrikában éheznek meg, mert más megenné, aztán rájössz, hogy attól még, mert megeszed az egész kaját senkin nem segítesz. 

11. Égőnek érzed ha csak óvszert, tampont vagy esetleg betétet veszel (kinek mi ugye) ezért hozzá teszel még valamit, hogy kevésbé érezd gáznak közben pedig az emberek ugyanúgy látják mit veszel. 

12. Mikor piát veszel és megnézed az alkohol tartalmát, pedig igazából nem is érdekel.

13. Ha zabpelyhet vagy valamit eszel, akkor reggeli közben elolvasod a dobozon az összetevőket, pedig igazából nem is vagy rá kíváncsi, csak úgy érdekesebb reggelizni. 

14. Lehetsz bármilyen kemény, ragadhatta el bármennyire a lelked a sötétség egy kiskutyától vagy kiscicától még te is ellágyulsz. 

15. Ha nem érted mit mondott a másik csak bólogatsz és reméled, hogy nem kérdés volt. 

16. A kínos csendes beszélgetéseken bedobsz egy viccet, ami igazából nem is vicces, csak azért nevettek, hogy oldjátok a feszültséget. 

17. Ha a kedvenc zenéd hallgatod automatikus énekled a szövegét vagy dúdolod miközben hallgatod, sőt esetleg még táncolsz is. 

18. Előbb neveted ki a barátaid/családod és csak aztán segítesz nekik hiszen, mint tudjuk a káröröm a legszebb öröm. 

19.Kineveted azt akit utálsz, ha bénázik, lecseszik stb, mert ha már ő köcsög, akkor te miért ne?!

20. Egy számot, addig hallgatsz amig megnem unod, akár napi 20x is meghallgatod aztán ha már nem tetszik keresel valami mást, amire ráfügghetsz. 

 

21. Könyvmolyoknál jellemző főként: 

•Az utcán úgy olvasol könyvet, hogy közben egy autó se üt el, senkinek és semminek nem mész neki és mikor haza érsz elgondolkodsz, hogy ezt hogy a rákba csináltad.

•Imádod a könyvek illatát, akkor is ha már 20x megszagoltad.

•Az idegen szavakat úgy mondod, ahogy leírjuk, mert a könyvből nem tudod meg hogyan ejtik. 

•Imádsz beszabadulni egy könyvesboltba-főleg akkor ha párodnak/szüleidnek/rokonoknak tele a pénztárcája. 

 

22. Ha van kisállatod: 

•Mindig gügyögsz hozzá, mint valami fogyatékos.

•Imádod a szőre illatát.

•Beszélgetsz vele, esetleg még utánzod is az ő kifejezés módját. (nyávogsz, ugatsz stb)

•A mániád ijesztgetni, mert az olyan vicces. Na és persze ő is téged. 

 

23. Vannak olyan reklám dalok, amiket fél napig dudolsz, énekelsz pedig utálod és ezért a környezeted téged utál, mert bele dudolod a fejükbe..aztán később a dalt is meggyűlölik. 

24. Ha veszekednek az utcátokban, akkor mindig kint lógsz az ablakban és -esetleg még popcorn is van nálad- azon nevetsz, ahogy mások üvöltöznek egymással.

25. A tükörben reggel mikor elkészülsz csodaszépnek látod magad, aztán mikor valaki csinál rólad egy képet rájössz, hogy torzít az a szar. 

26. Ha kősó lámpát látsz, akkor megnyalod, akkor is ha tudod, hogy az sós. Mindenről meg kell bizonyosodni. 

27. Vendégségben illedelmes vagy, igényesen vagy felöltözve és kultúráltan eszel, otthon meg pont az ellentéte vagy..

28. Ha a legjobb barátodnál alszol, akkor megvárod míg ő felébred és ad kaját, mert nem akarsz pofátlannak tűnni. 

29. A legjobb barátaidnak mindig hülye szelfiket küldesz, annak meg aki tetszik gyakorlatilag modell képeket. 

30. Ha a barátaiddal/pároddal/munkában vagy akkor mindig tiszta ruha van rajtad, de otthon megszagolod a pólót és az alapján döntöd el hordható-e még.

 

Nos ennyi lett volna a kis össze állításom, remélem magatokra ismertetek. 

Ha van még ehhez ötletetek, amit ti rendszeresen csináltok, de ez amolyan megszokott dolog, akkor írjátok le kommentben! 

Máj 4

A Szerep falka szerettel vár minden szerepezni vágyót, akit érdekelnek az egyedi történetek, a szerepezés levélben és szeretne egy jó társaságban lenni. 
Csatlakozz te is:  http://www.ebnevelde.hu/falka/114278/

Máj 3

Íme az a rész, mikor elmondom MIÉRT is érdemes macskát tartani, illetve milyenek a macskák:

 

•Mindegy mit, mikor és hol eszel BIZTOS, hogy lesz benne macska szőr.

•A macskádnak általában MINDIG akkor jut eszébe szeretettni magát, mikor te éppen vizsgára készülsz, tanulsz a könyvből stb.

•Ha meglátnak egy könyvet a kezedben MINDENKÉPP bele kell dörgöljék a pofijuk. Tök mindegy, hogy ezt korábban megtették-e már vagy sem, mégegyszer meg kell csak a biztonság kedvéért. 

•Kényszert éreznek arra, hogy mindig az ÉJSZAKA közepén jöjjön rájuk az ötperc.

•Simogatás előtt mindig érdemes megnézni nincs-e bekapcsolva a "Kinyírlak" gombjuk, mert lehet akkor épp rossz napjuk van.

•Nem ő van érted, TE vagy ÉRTE. 

•Mindegy mit eszel, neki abból kérnie KELL. S ha nem kap? Hátat fordít és megsértődik.

•Övé az egész lakás, még véletlenül sem a tied. 

•Ha kinyitod neki az ajtót, mikor beakar jönni még gondolkodik egy 10 percet az ajtóban állva, hogy ő most tényleg ezt akarja-e. 

•Számára te csak egy etető, cica wc tisztító, szeretet gombos szolga vagy, akkor azért létezik, hogy élete végéig őt szolgáld.

•Előttük nem maradhat csukva ajtó. Irritálja őket.

•Náluk általában a nem igent, az igen nemet, a talán nemet, a talán igent és ezek kombinációit jelentik. Pont, mint a nőknél.

•(Személyes tapasztalat) A wc-ben lefolyó víz bámulása a világ legérdekesebb tevékenysége. Ja meg persze bámulni a mosógépet miközben forog. Persze csak nekik.

•Ha fenekét az arcodba tolja, vagy befingik, az mindenképp a szeretet jele. Vagy csak erre tart méltónak. 

•Rendszeresen tele van az ember karmolásokkal, amik nagy részét nem tudja honnan szerezte.

•A saját macskád a frászt tudja rád hozni.

•Úgy néznek ki a sötétben, mint a töltő kicsi lámpái. Nagyon vicces.

•Ha egynél több macskád van, akkor ne számíts arra, hogy éjszaka egy kis nyugtod lesz vagy, hogy nem lesz egyszerre három doromboló szőrgolyó az öledben.

•Az állatorvos a legnagyobb ellensége a világon, akkor is ha jót akar nekünk. 

•A furcsa pózokban fekvés náluk tök természetes jelenség. Még akkor is ha azok baromi nyaktörőek.

•Hihetetlen helyekre/en való felmászás/alvás kicsit sem furcsa.

•A zokni és labda cipelés marha jó móka.

•A gazdi ruháján a legjobb aludni, mert az gazdi illatú.

•Ja és ne feledjük a macska logikát: 

 

 

       

(2.kép: "..de a levél gyűjteményembe lesz.."

3.kép (nem szószerint fordítás): "Ha felnővök én is seggfej leszek, pont, mint a többi macska.")

 

 

Várom a kommenteket mi legyek a következő írásom!

Szép napot!

http://eletbolcsessegeksol.blogspot.hu

Máj 2

Elkészítettem ebneveldés blogom BLOGGER változatát: http://eletbolcsessegeksol.blogspot.hu

Lessétek meg és iratkozzatok fel! (feliratkozni a blogra Google+ fiókon keresztül tudtok)

Máj 2

Na sziasztok!

 

Gondoltam most érkezem a miért érdemes részével, a múltkori írásomnak. Nos íme néhány ok, miért jók a komment csaták:

 

•Sokszor jobbak, mintha moziznál.
•Ezek olvasása közben olyan káromkodás fajtákat tanulhatsz meg, amelyeket bár a büdös életben nem hallottál szükséged lehet rájuk egy-egy konfliktus esetén például az éppen bénázó söfőrnél, aki szerint akkor is te vagy a hülye, ha ő hajtott túl gyorsan. A francba is! Hát hogy a bánatba merünk mi járókelők lenni?
•Nem csak káromkodásokkal telik meg szókincsed, hanem olyan szavakkal, amiktől az ember okosabbnak tűnik, mint az átlag mégsincs semmi értelmük.
•Olyan szavakat is tanulsz, amiknek van értelmük és az elenyésző inteligensebb réteg használja.  

•Az ilyen összezörrenések során olyanért is elszidják az embert amit nem csinált. Tehát: új dolgokat tudhatsz meg magadról! 
•A facebookon mindenki orvos, ügyész, bolti eladó és bármi, ami kell. Egy ilyen helyzetben többet okoskodnak, mint egy egyetemen. Olyan dolgokat tanulhatsz meg, amit csak az interneten írnak, de a tankönyvek nem. Micsoda kiapadhatatlan tudás forrás!
•Olyanok fecsérlik veszekedésre az idejüket, akik a másik féllel sose találkoztak. Megtanulhatod hogyan NE töltsd el a szabadidőd.
•SZEREZHETSZ KÉPEKET KOMMENTELÉSHEZ! JEEE! Bővülhet a szegényes gyűjtemény jézusos, grumpy cat-es és akár még pusheen-es képekkel is!
•Olyan emberek profiljain nevethetsz, akiknek borzasztó a helyesírása és még hülyeségeket is posztolnak. Kell ennél több?

Szerintem ennyi elég az előnyökről. Remélem tetszett a posztom.
Kommentben írjátok meg miről írjak legközelebb!  

 

 

 

Pápá!

Ápr 30

facebook

 

Történt a mai nap, hogy kisebb komment csatába keveredtem mindenféle olyan emberrel akiknek az IQ-ja kb a 10-et érte el és hát fárasztó volt. 

 

Na, de íme az okok, miért NE:

•Idiótákra fecsérled az időd, akiknek hiába magyarázod a sajt készítés technikáját, ha ők azt hiszik te a tejfölröl dumálsz.

•Bármit mondhatsz nekik, NEM ismétlem NEM jut el a tudatukig. Felejtős történet.

•Akármit teszel MINDIG és MINDENKOR TE leszel a hülye paraszt, aki nem ért semmit. Mondjuk mindenki magából indul ki..
•Itt nincsenek helyes replikázások, szabályok. Itt egymás elküldése van a búsba semmi más.
•Hiába írsz ki valamit NORMÁLISAN, valaki mindig beleköt valamibe. Ha pedig nincs mibe, akkor jön az adatlap böngészés és akár az is eszükbe juthat, hogy a lepattogzott körömlakkodról diskuráljanak.
•Csak rossz válasz van.
•A hülyék szerint, akkor is ők az okosabbak, ha 2+2=5.

•Hiába ignorálod, ő akkor is az arcodba mászik azzal, hogy "Héj figyelj rám! Hallod? FOGLALKOZZ VELEM!".
•Felesleges elköszönnöd, úgy is mindenki folytatja tovább, még akkor is, ha te már 2 napja nem is írsz oda.

•Olyan emberekkel állsz le vitázni, akikkel a büdös életben nem találkozol többet, sőt ha veszel tőle 20dkg párizsit, azt se fogja tudni ki vagy.

 

Ennyit mára, legközelebb a "Miért érdemes komment háborúzni?" rész jön.

 

 Pápá! 

Következő 10 bejegyzés