Dec 6

                                                                                Angol Bulldog

Soha annyit kutyáról nem beszéltek,ábrázolták minden lehetséges módon,a brit lobogóba öltöztetve,szivarral a szájában,keménykalappal a fején,karikatúraként,az igazi Angliai szimbúlumaként,s ez az egyébként büszke  fajta csak tűrte,tűrte a megalázásokat. Legfeljebb csak arra gondolt mint hű alattvaló,,Isten óvd a királynőt" . De  amikor Walt Disney megrajzolta mint ostoba,izomagyú házőrzőt, már neki is sok volt. Kétségtelen, jó alanya a karikatúrát rajzolónak. Már i.e.(időszámításunk előtt)  a 7.században is rajzoltak hatalmas fejű - a mai bulldogra emlékeztető - kutyákat.A középkor már Angliában találja ezt a fajtát, amint bikaviadalokon szorgoskodik. ( :( )
A nevét is innen kapta (bull=bika, dog=kutya ): a bikakutya. Egyesek a világ legrondább kutyájának tartják. Mit se adjunk ezekre a hangokra. Zord külseje érző szívet takar, s erről bárki megbizonyosodhat,ha bulldogot választ. Lomhának tűnik, de rendkívűl izmos. Jellegzetes fejformája,bikanyaka, és minden képzeletet felülmúlóan rövid és görbe lábai groteszk megjelenését erősítik. Rövid szőrű, színében az ismert mintázatok:
fehér,sárga,tigriscsíkos, de akár a foltos is.
Marmagassága: 35-45 cm(kan), 33-44 cm(szuka) .
Súlya: 20-30 kg között.
Miután szinte átverekedte magát az évszázadokon, mára megbeszült tagja a kutyatársadalomnak.

 

Ezt én írtam, nem oldalról másoltam!!

 

 

Képek;

 

Felnőtt:

 

Kölyök:

 

 

Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=zFbyedgbGcg
https://www.youtube.com/watch?v=5N6I8gwTMNg

 

Csak te

Dec 6

Ahhoz,hogy kutyánk kellemes társsá váljon,bizonyos dolgokat meg kell neki tanítani.Így elkerülhetjük, hogy bosszúságot okozzon nekünk vagy ismerőseinknek,és sok helyre biztonsággal   
magunkkal vihetjük,amit nagyon fog lvezni,hiszen mindig szeretne a közelünkben lenni.Minden kutyának meg kell tanulnia szabályosan sétálni mellettünk nyakörv és póráz segítségével,panacsra hozzánk jönni,leülni,megállni és egy helyben maradni. Ezek az alapvető  engedelmességi feladatok. Ezen kívűl a lakásban tartott kutyánál első és legfontosabb a szobatisztaságra nevelés. A kertben tartott kutyáknál sem árt egy helyre szoktatni, hogy ott végezze dolgát. Ennél komolyabb feladatok, pl: őrző-védő munka,nyomkövetés,terelés,vad felkutatása és visszahozása,vakvezetés,életmentés,teherhúzás,illetve ügyességi sportok, feladatok elsajátítása(pl:agility,frizbi,flyball,mobility stb.) az alapvető engedelmességi feladatokon alapszanak.

 

Ezentúl nem csak kutyafajtákról lesznek bejegyzések! :)

Ha valami helyesírási hibát találtál, írd le komiba! :)

Csak te

 

Nov 18

Származása bizonytalan.Sokáig vadon élő, falkában kóborló,emberkerülő fajta, melyet feltehetően dél-afrikai telepesek háziasítottak.Termetes,jól izmolt állat.Feje háromszög alakú,keskeny, melyet nagy, lógó fülei kereteznek.Az arcorri részen

jellegzetes fekete maszkot visel.Végtagjai erősek,egyenesek.Jó futó.Farkát lelógatva tartja,végén enyhén ívbe hajlik.

Sárgás-vöröses szőrzetének küönlegessége a gerinc vonalán, a fartól egészen a fejig húzódó szőrbarázda, mely a testszőrzettel ellentétesen nő.


Marmagassága:61-68 cm.Súlya:30-35 kg.

Az ember mellett végül hűseéges,jóindulató társsá vált a kezdetben oly bizonytalan fajta.Megbízhatósága,veleszületett

intelligenciája alkalmassá tette a kiképzésre.Ültetvényeket,telepóléseket,szafarik sátortáborait őrizte az afrikai

éjszakában,ahol ragadozó nagyvadakat kellett elriasztania.
Ha a helyzet úgy kívánta,harcba szállt,és gyakran helyt is állt, ezekben a véres csatákban.Vadászatokon,ahol ragadozó nagyvadakat is becserkésztek,nélkülözhetetlen volt.Innen kapta nevét az oroszlánkutya.Napjainkban terület-és vagyonvédelemre képezik ki ezt a fajtát,amely ösztöneiben hordozza ezeket a tuéajdonságokat.Az afrikai szavannákon,az őserdőben semmi másra nem támaszkodhatott,mint önmagára,s meg kellett tanulnia megvédeni mind a vadászterületét,hogy a túlélést,mind a kölykeit,hogy fajtája fennmaradását biztosítsa.

 

Ezt én írtam, nem oldalról másoltam!!

 

Képek;

Felnőtt:

 

Kölyök:

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=V5FVFTruyxk

Köszi,hogy elolvastad!

  !