Dec 6

Ahhoz,hogy kutyánk kellemes társsá váljon,bizonyos dolgokat meg kell neki tanítani.Így elkerülhetjük, hogy bosszúságot okozzon nekünk vagy ismerőseinknek,és sok helyre biztonsággal   
magunkkal vihetjük,amit nagyon fog lvezni,hiszen mindig szeretne a közelünkben lenni.Minden kutyának meg kell tanulnia szabályosan sétálni mellettünk nyakörv és póráz segítségével,panacsra hozzánk jönni,leülni,megállni és egy helyben maradni. Ezek az alapvető  engedelmességi feladatok. Ezen kívűl a lakásban tartott kutyánál első és legfontosabb a szobatisztaságra nevelés. A kertben tartott kutyáknál sem árt egy helyre szoktatni, hogy ott végezze dolgát. Ennél komolyabb feladatok, pl: őrző-védő munka,nyomkövetés,terelés,vad felkutatása és visszahozása,vakvezetés,életmentés,teherhúzás,illetve ügyességi sportok, feladatok elsajátítása(pl:agility,frizbi,flyball,mobility stb.) az alapvető engedelmességi feladatokon alapszanak.

 

Ezentúl nem csak kutyafajtákról lesznek bejegyzések! :)

Ha valami helyesírási hibát találtál, írd le komiba! :)

Csak te

 

  • Ismeretlen -
    Arra számítottam, hogy esetleg tippeket adsz, amivel a kutya figyelmét jobban az adott dologra tudjuk irányítani, stb. Igazából semmi újat nem mondtál.
  • Ismeretlen -
    Jó lett! :)
    <