2015. augusztus 24, 11:17:28

Hogyan oszd be jól a napirended

Sziasztok!

Tudjátok, mennyire fontos egy jó napirend? Amibe belefér minden, a tanulás, a sport, szakkörök esetleg, és a pihenés is.

 

A tanulás beosztása:

Ez az a dolog, aminek nem lehet elég idÅ‘t szentelni. Annyi tantárgy, annyi lehetséges röpdolgozat, és még annál is több lecke. Ha könnyebben tanultok, akkor a leckeírásra is elég egy óra, de a tanulásra is kell szintén ennyi. Szóval a napirendbe mindenképp iktass be két teljes óra tanulást. Ha a lecke nem töltött ki teljes egy órát, akkor azt az idÅ‘t is tedd hasznossá, és azt is töltsd tanulással. És ebbe egy barátnÅ‘, vagy a barátod hívása nem zavarhat bele!

 

Sport beosztása:

ElÅ‘ször is, a tanulás a legfontosabb, ahhoz kell igazítanod a napirendedet. Például, ha az általad választott sport nagyon fárasztó, és leckeírás elÅ‘tt van, akkor ne azt válaszd, mert a tanulásod rovására menne. És ha esetleg a tanulás elhúzódna, és az edzést is érintené, akkor ne menj edzésre. A tanulás fontosabb, hiába kell rendszeresen mozogni.

 

Egyéb elfoglaltságok, szakkörök:

Érdekel a földrajz? Iratkozz fel földrajz szakkörre! Vagy esetleg nem megy annyira a fizika? Akkor iratkozz fel fizikára, hátha kapsz kreditpontokat, és feljavíthatod a jegyeidet. Egyszerre van a földrajz és a fizika szakkör? Akkor mindenképp azt válaszd, ami nem megy, mert nagy segítség lehet a tanulásban. És még az is lehet, hogy a fizika lesz a kedvenc tantárgyad.

 

Remélem hasznos volt a bejegyzés, esetleg ha valakinek kell még segítség, mert saját maga nem tud összeállítani egy napirendet, akkor írjatok, segítek nektek!

Írd meg kommentben, milyen bejegyzés legyen a legközelebbi iskolai bejegyzésem:

-Segítség, témazáró dolgozat

-A pihenés fontossága a tanévben

-Hogyan öltözz fel iskolába

 

Orgona

2015. augusztus 23, 20:08:36

Victor Hugo: A notre-dame-i toronyőr

Sziasztok!

Itt vagyok egy újabb könyvvel, de most nem mondhatom azt, hogy kedvenc. Oké, nincs vele semmi problémám, sÅ‘t. Nem is utálom. Van cselekménye, meg egyszerűen minden megvan benne, amit szeretnék egy könyvbe, de mindenki mondta, hogy jaj de jó, meg hogy ezt olvassam ki mert nagyon jó, és én azt hittem hogy tényleg olyan plusz is van benne, ami miatt kedvenc is lehet. De csalódnom kellett. Nem volt olyan jó, mint a sok komment írta. Szóval... egy kicsit csalódtam. Azóta, amikor kérek egy könyvet, soha nem bízom el magam, még akkor sem, ha mondjuk New York Times Bestseller. Amúgy jó könyv, csak... csalódtam.

 

A notre-dame-i toronyőr

Lépj be a középkori Párizs árnyakkal teli világába, és ismerd meg Quasimodót, a Notre-Dame-székesegyház groteszk harangozóját, Claude Frollót, a gyötrÅ‘dÅ‘ fÅ‘esperest, Esmeraldát, a szépséges cigány táncoslányt, valamint a jóképű Phoebus kapitányt, aki elhiteti Esmeraldával, hogy szereti. A bűn, a szerelem, a remény és a megváltás e sötét és elgondolkodtató meséje izgalmas szórakozást ígér.

 

Orgona

2015. augusztus 23, 13:10:49

Iskolai DIY

Sziasztok!

Itt vagyok a DIY bejegyzéssel is, sajnos nem tudtam képet beszúrni, ezért elnézést kérek, ha valaki nem érti a leírást, az írjon levelet, és elmagyarázom neki.

 

Nektek is nehéz megtalálni, hol jártok a tankönyvekben, füzetekben, de meguntálok a régi könyvjelzÅ‘ket, mert mindenkinek sima hagyományos van? Itt van egy új könyvjelzÅ‘ ötlet, amivel akár divatot is teremthetsz!

 

Kellékek: 1 vastag karton, újságpapírcsíkok, PBA ragasztó (hobbiboltban tudni fogják, mirÅ‘l beszélsz), ecset, szalvéta/tempera, olló

Elkészítés: A kartont vágd könyvjelzÅ‘ méretűre, majd tedd rá az elsÅ‘ réteg újságpapírt,figyelj arra, hogy a karton oldalára és hátuljára ne kerüljön,  erre kenj PBA ragasztót. Ha megszáradt, tedd rá a második réteget is, ragasztózd be, és ezt a folyamatot még háromszor ismételd meg. ha az utolsó réteg ragasztó megszáradt, akkor a méretre vágott szalvétát tedd rá, és a felülragasztós módszerrel ragaszd rá. A felülragasztás az, hogy a szalvéta tetejére kened fel a ragasztót úgy, hogy ne legyen a szalvéta alatt levegÅ‘, mert csúnya lesz. Ha esetleg inkább a temperás megoldást választottátok, akkor nem kell szalvéta, hanem a megszáradt ragasztóra kenjünk egy réteg festéket, és hagyjuk megszáradni. Ha megszáradt, kenjünk fel mégegy réteg festéket, és ha ez is megszáradt, festhetünk rá mintákat. Ha készen vagyunk, és ez is megszáradt, akkor kenhetjük rá az utolsó réteg ragasztót, de ez már csak a fényréteg miatt lesz. Ha készen vagyunk, és a változatosság kedvéért hagytuk megszáradni, akkor leszedhetjük az újságpapír rétegeket a kartonról, de csak óvatosan! És kész is van a könyvjelzÅ‘d!

 

Tipp: Ezzel a teknikával akár egy asztalvédÅ‘t is készíthetsz, amivel az asztalodat is díszítheted!

 

Unod, hogy egyfolytában elhagyod a ceruzáidat, tollaidat? Van egy tippem erre is!

 

Kellékek: A megadott füzet, egy toll, vagy ceruza, attól függÅ‘en, hogy az adott tantárgyban melyiket szoktad használni, egy filccsík

Elkészítés: A füzet oldalára ragasszd oda a filccsíkot, és haggy egy olyan kis lyukat, amibe belefét a ceruza vagy toll.

 

Tipp: Ezt elég minden második füzettel megcsinálni, mert felesleges annyi ceruzát és tollat venni, amennyi tantárgyad van.

 

Köszönöm, hogy elolvastad! Írd meg commentben, milyen bejegyzést szeretnél:

-Segítség, témazáró dolgozat

-Hogyan oszd be jól a napirended

-A pihenés fontossága a tanévben

 

Orgona

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2015. augusztus 22, 21:02:47

7. rész

 Ha valaki sírt már sokáig, akkor az én lennék. 4 órát sírtam, mire azt mondtam, hogy ne sajnáltassam magam. Bementem a fürdÅ‘be, hogy megnézzem mennyire szörnyű a helyzet, avagy mennyire készített ki a sírás, hogy a szüleim elÅ‘tt is szalonképes legyek, és ne vegyék észre a sírás utáni nyomokat, miközben eszek.

 Hát még jó, hogy megejtettem út közben a fürdÅ‘t, ugyanis pici malacszemeim szörnyen néztek ki, piros arcaimról ne is beszéljünk. Így inkább visszamentem a szobámba, amíg picit lenyugodik az arcom, hogy anyáék ne faggassanak ki. Viszont Viktóriát nem sikerült kikerülnöm.

 -Miért sírtál?-tért a lényegre, mután becsukta az ajtót maga után, majd kényelmesen elhelyezkedett az ágyamon. Máskor ezért szóltam volna, de most a helyzetre tekintettel nem zavartam le róla.

 -Hosszú történet-válaszoltam szomorúan, miközben visszagondoltam a történtekre.

 -És nekem tengernyi idÅ‘m van. Na, halljuk azt a hosszadalmas történetet-mondta vidámabban, talán azért, hogy felvidítson.

 -Hát az úgy történt, hogy-kezdtem bele a monológomba, és elmeséltem neki az egész történetet, mindenrÅ‘l beszámolva, részletektÅ‘l nem kímélve.

 -Igen, ez tényleg nme a legjobb helyzet-kezdte közhelyesen-de miért, mit vártál? Hogy utánad fut, és szerelmesen megölel, belesúgja a füledbe hogy szeret, majd csókolózni kezdtek?-teljesen jogos, amit mond-Szóval szedd össze magad, hozok neked egy szemcseppet, hátha jót tesz neki, és egy púdert is hozok, mert szerintem kell. Utána pedig együtt elmegyünk valahova-mondta.

 -Hova?-kérdeztem.

 -Meglepetés-válaszolta meg a kérdésemet a lehetÅ‘ legegyszerűbb módon-Hanyas árnyalatú púder kell neked?

 -13 éves vagyok. Nem sminkelek-vágtam rá.

 -Akkor hozok egy 03-asat. Talán az megy a leginkább az arcodhoz így elsÅ‘ látásra.

 -De minek?-kérdeztem.

 -Mert így nem hinném, hogy jó ötlet lenne kimenni-válaszolta.

 -Igaz. De siess a szemcseppel-mondtam Viktóriának, aki már kiment a szobából.

Hát akkor pár órát a nÅ‘véremmel kell töltenem. Ennél jobb módot nem tudtam volna mondani, amivel egy idÅ‘re ki tudom verni a fejembÅ‘l a történteket.

2015. augusztus 21, 19:56:11

6. rész

 Hát akkor, készüljünk a kávézóba-mondta egy hang a fejemben. Hát igen, miért ne kéne menni, amikor megígértem Zsoltnak. Még a nevét kiejteni is jó... Miért nem figyelek én oda rendesen?! A készülÅ‘désembe belezavart egy SMS. Lara írt.

 

Miért mész a kávézóba a bátyámmal? - írta, de nem válaszolhatok. Ha azt mondom, hogy van egy 15 éves, akkor nem fogja tudni, hogy honnan ismerek egy 15 évest, ha pedig azt írom, hogy a bátyja tetszik, akkor az utolsó órámat élem. Szóval inkább ezt írtam:

Segít tanulni - elképesztÅ‘, milyen könnyen megy a hazugság.

Oké, Å‘ is ezt mondta, akkor tényleg tanulni mentek. De nem értem, hogy miért nem tÅ‘lem kérsz segítséget. Én vagyok a legjobb barátod! - írta a válaszát.

 

 Miután az SMS váltással végeztem, felvettem egy csinos kardigánt, és elindultam a kávézóba, ahol hazudni, bármint találkozni fogok a szó szerinti szÅ‘ke hercegemmel, aki azt hiszi, hogy más tetszik nekem.

 Amikor odaértem, az ajtóban ott állt Zsolt, és húga gyanakvása miatt még egy füzetet is hozott. Cseles. Mostmár azt is felírhatja a listájára, hogy okos.

 -Szia Via-köszönt ide.

 -Hali. Na még mit akarsz hallani?-kérdeztem.

 -Akkor. Hol találkoztatok?-vágott a közepébe. Basszus, ezekre a kérdésekre nem voltam felkészülve.

 -A parkban-válaszoltam.

 -Egyáltalán mikor? Hány hónapja, mert pár nem alatt nem lehet beleesni valakibe-mondta. Hát igen, de azért nem mondhattam, hogy 13 éve ismertem meg.

 -4 hónapja-hazudtam. És nincs bűntudatom!!! Ilyen még nem volt.

 -És kedves veled? Ha nem, én megölöm-ökölbe tartotta a kezét.

 -Miért?-kérdeztem. EttÅ‘l ideges lett, de aztán a földrÅ‘l rám nézett. Ellágyult a tekintete. Olyankor, amikor nyugodt a tekintete, akkor szívesen a szemébe költöznék. Akkor úgy érzem, hogy semmi baj nem lehet.

 -Ha felnÅ‘tt leszel, esetleg megtudod-válaszolt. Szerintem arra értette, hogy amikor gyerekem lesz, akkor megtudom, hogy a gyereket általában hogy féltik. De fura érzés elképzelni, hogy más fog tetszeni nekem, ést mást fogok szeretni, nem Å‘t. Majdnem kicsordult a könnyem. De mivel hideg van, és nem akartam megfázni, ezért kín keservesen, de visszatartottam a könnyeimet.

 -És Larával is kellett már "beszélned"?-kérdeztem.

 -Ezt titokban kéne tartanom ugyan, mert megígértem, de igen-basszus, a legjobb barátom nem mondta el, hogy tetszik neki valaki!!!

 -Ki az?-kérdeztem bosszúsan.

 -Az osztálytársatok, Milán-mondta, de láttam, hogy elárulja a húgát.

 -Basszus-roskadtam le a székemre. Eddig nem is vettem észre, hogy állok.

 -Mi az?-kérdezte gondoskodó hangon.

 -Megigértük egymásnak, hogy elmondjuk, ha tetszik nekünk valaki.

 -De te sem mondod el neki-nála a pont.

 -Egészen más okból-mondtam.

 -Nincsen más ok Olívia.

 -De igenis van-válaszoltam kicsit hangosabban.

 -Nem. Csak bebeszéled magadnak. Azért nem mondod meg neki, mert nem bízol benne.

 -Szó sincs errÅ‘l-megint emeltem a hangomon.

 -Dehogynem. Hacsak nem titkolsz valamit.

 -De titkolok. És elmondjam mi az?-kérdeztem.

 -Igen. Akarom tudni, mi az az "egészen más ok"-emelt Å‘ is a hangján.

 -Mert téged szeretlek, te Å‘rült balfék!-mondtam a szemébe nézve, majd kifutottam a kávézóból. Hazafelé a sírás kerülgetett, de mivel nem itt akartam elsírni magamat, megvártam, amíg hazaérek, és beleugrottam az ágyamba. És nem tartottam vissza a könnycsatornámat. SÅ‘t! Mindent beleadtam. Hát, én ilyen jól tudom megtartani a titkaimat.

2015. augusztus 21, 10:09:45

Tippek leckeíráshoz

Sziasztok!

Ez a sulis sorozatom 3. része, és a leckeírás a téma, mint megszavaztátok. Akkor jöjjenek is a tippek.

 

1. Legyen egy olyan hely, ahol nyugi van, nincs Tv, telefon(kivéve ha zenét csak innen tudsz hallgatni), számítógép

2. Legyen ott mindig víz, mert akkor sokkal jobban tudtok koncentrálni, ha rendszeresen isztok.

3. Maximális koncentrálás, vagyis egyszerre nem csináljuk a matekházit az angollal, vagy a földrajzot az irodalommal, hogy ne keveredjünk össze(ha már elkezdtél egy tantárgyat, csináld meg, és azután jön a következÅ‘)

4. Közben hallgathatsz zenét, de vagy ne legyen szövege, vagy lassú, amire nem igazán tudtok táncolni, énekelni (lent írok párat)

5. Legyen körülöttetek valami dekoráció, leginkább inspirációs ( ilyeneket majd a DIY részben is csinálhattok)

6. Jó, ha néha kimentek tanulni jó idÅ‘ben, de kizárólag csak jó idÅ‘ben (hóban nem érdemes, mert nem akarunk megfázni, meg hasonlók)

7. Ha valamit nem értesz, olvasd át a szöveget, ha így sem érted, akkor hívd fel az egyik osztálytársadat, vagy kérd szüleid segítségét.

8. Közben készülj röpdolgozatra! Tudjuk, hogy felsÅ‘ben már akármikor mondhatják azt, hogy vegyetek elÅ‘ tollat, papírt, diktálom a kérdéseket. Ezekre leginkább a post it-ekkel lehet készülni, de a szöveg kiemelése is kulcsfontosságú lehet.

9. Tarts rövidke szüneteket. Hidd el, hogy a jegyednek is jobbat teszel ezzel, mintha egyszerre tanultál volna meg mindent

10. Ha jársz valamilyen edzésre, és nem vagy kész, akkor inkább hagyd ki az edzést, és koncentrálj a tanulásra.

 

Zenék tanuláshoz:

Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayer in C

Karaoke zenék, de nem énekelhetsz, és nem olvashatod a szöveget közben!

 

Remélem segítettem! Írd meg commentben, hogy a következÅ‘ bejegyzésben mirÅ‘l írjak:

-Hogy oszd be jól az idÅ‘det

-Iskolai DIY

-Segítség, témazáró dolgozat!

 

Orgona

2015. augusztus 20, 08:53:43

Kezdjük jól a hétfőt!

Sziasztok!

Ti is ismeritek azt az érzést, amikor a kávénknak is kávé kell, hogy felébredjen? Ráadásul még dolgozatok is várnak ránk? Én igen. Ez leginkább a hétfÅ‘re igaz. De kezdjük jól a hétfÅ‘t!

 

Eszközök: telefon, vagy MP3 lejátszó, színes ruhák, optimista hozzáállás

Amikor megszólal az ébresztÅ‘óra, rájössz, hogy már megint hétfÅ‘. De te este megakartad nézni a filmet, amit tegnap adtak a TV-ben. És most nem akarsz felkelni. Hát igen, nem kellettvolna addig fent maradni. Máskor ezt kalkuláld be jól, hogy Indavideón is biztos fent van, ne maradj fent sokáig, sÅ‘t! Próbálj hamar lefeküdni, így nem fog problémát okozni a korán kelés. Nyújtózz egyet, majd MOSOLYOGVA ugorj ki az ágyból, nyisd ki a ruhásszekrényedet, és minél színesebb, annál jobb alapon válassz ruhát, de ez azért maradjon a jó ízlés határán! Nem úgy akarunk kinézni mint egy tróger. Kapcsold be a legvidámabb zenéid, vagy legalább lelkesítÅ‘t(a bejegyzés végén találsz zenéket), és öltözködés közben hallgasd. Akár közben még énekelhetsz is, ha nem zavar a készülÅ‘désben. Reggelizz meg bÅ‘ségesen, szerintem itt is jó, ha minél színesebbek a zöldségek, például szendvics salátával, paradicsommal és paprikával, esetleg hagymával, sokkal jobb kedvre hangol, mint a barna csokigolyó hófehér  tejjel. A fogmosáshoz, fésülködéshez, mosakodáshoz(én csak fürdÅ‘szobai triatlonnak hívom) szintén kapcsolj be valami zenét, de vigyázz, fogmosáshoz ne olyat, amire énekelni szeretnél, mert annak nincs jó vége. Ha van idÅ‘d, csináld meg úgy a hajad, ahogy neked tetszik, például fondd be, göndörítsd be. Ha már mindennel kész vagy (mert remélhetÅ‘leg nem most akarsz bepakolni a táskádba), akkor indulhatsz is. Amikor az ajtót becsuktad, gondolj arra, milyen jó is lesz ez a hét. És ezt optimista gondolkodással, hogy mennyivel lehetsz majd okosabb, és ha tanulsz, mennyi 5-el lehetsz gazdagabb.

 

Avril Lavigne - Girlfriend

Avril Lavigne - The Best Thamn Thing

 

Remélem segítettem jól kezdeni a hétfÅ‘t! Ha tetszett, írjátok meg commentben. Meg ha nem tetszett, akkor is. És azt is írjátok meg, hogy mit szeretnétek a következÅ‘ bejegyzésben:

-Iskolai DIY

-Tippek leckeíráshoz

-Segítség, témazáró dolgozat!

Orgona

2015. augusztus 19, 19:52:55

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Sziasztok!

Mily meglepÅ‘, de egy újabb kedvenc. Az viszont tényleg meglepÅ‘, hogy ez a kedvenc össze van kötve azzal a tulajdonságával, hogy kötelezÅ‘ olvasmány. Én megsúgom nektek, hogy eddig ez az egyetlen kötelezÅ‘ olvasmány, amit kiolvastam. Oké, a Vukot is, de ott nem figyeltem oda, meg elkalandozott a figyelmem, meg minden bajom volt, de erre a könyvre oda is figyeltem, sÅ‘t! Top listás könyv, és.... Ez az a könyv, amit muszáj kiolvasnotok. Egyrészt mert kötelesség, ugyanis irodalomból dolgozat is van belÅ‘le, bármint nálunk még nem volt egy kötelezÅ‘bÅ‘l sem, de akkor is, nektek lehet, hogy lesz, másrészt, mert nagyon jó. Van cselekménye, egy kis töri, mert megtudhatjuk, milyen játékokkal játszottak régebben, a végén viszont van egy fordulópont. Az még oké, hogy van benne egy halál, de azután még van egy kis történetrész, de azt már nem írom le, mi, mert így is elárultam az egyik léányeget, hogy valaki meg fog halni.

 

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúkat az teszi népszerűvé, hogy az élet minden ága-boga benne van: iskola és játék, barátság és harc, pártoskodás és összetartás - minden, egészen a halálig. S az író mindezt gyerekésznek, gyerekszívnek szólóan szÅ‘tte regénybe. A gyerekvilág tükrében láttatja a világot. Boka, Nemecsek, Áts Feri és a többiek története átélhetÅ‘ csaknem bárhol, s az ezredfordulón semmivel sem kevésbé, mint születésekor, a XX. század kezdetén. Talán ez a magyarázata a regény példátlan hazai és világsikerének. Közel két tucat nyelven jelent meg, s ajánlott olvasmány nemcsak a magyar iskolákban, hanem távoli földrészeken is.

 

Orgona

2015. augusztus 19, 09:36:17

Iskola: De mindenki szeretné?

Sziasztok!

Most egy másik ötletemet valósítom meg. Vagyis ez a blog mostantól 3 dologról fog szólni: Könyvajánlók, történet, mindennapi dolgok. Most a mindennapi dolgok listájára írok fel egy bejegyzést, mégpedig az Iskola: De mindenki szeretné? Commenteket kérek, hogy szeretnétek-e még ilyen iskolai bejegyzéseket a mindennapi dolgokhoz. Köszönöm!

 

Iskola: De mindenki szeretné?

Hát mindenki elsÅ‘ válasza az, hogy nem, meg fúj, meg haggyál ezzel, még nincs is vége a nyárnak, meg utálom a sulit. Lehet, hogy ez csak hozzáállás kérdése? Igen. ElsÅ‘sorban tudjuk, hogy a házifeladat miatt utáljuk az iskolát. Honnan tudom? Mert nekem is van. Egyrészt otthon a nehéz napunk után nehéz továbbtanulni, legszívesebben odaülnél a gép elé, és a nap további részében csak kockulnál, vagy aludnál. De! Ezt nem lehet, és itt jön az, hogy másrészt. Mert ha nem csinálnád meg a házifeladatodat, akkor szégyen is ér, hogy nem tudsz egy egyszerű feladatot megoldani, meg a következményeit is figyelembe kell venni. Egy 1-es akár egy jegyet is jelenthet a bizonyítványba, és az bizony kihathat a jövÅ‘dre. Szóval a lecke létfontosságú, mindig szánj rá idÅ‘t, és figyelmet(ha akartok olyan bejegyzést, hogy Tippek leckeíráshoz, azt is írjátok meg commentben). És ami miatt még utáljuk az iskolát, nos az a dolgozatok sora. Biztos neked is volt már olyan napod, amikor volt matek röpdolgozat, angol témazáró, irodalomból versfelmondás, tesibÅ‘l a szekrényugrást osztályozzák le, és ezt tetézzük egy nyelvtan feleléssel... Hát igen. Ezekhez nem elég egy vacak házifeladat megírás. Persze, az már fél siker, ha megírtad mindig a házifeladatodat, de ehhez még tanulni is kell. Vannak, akiknek elég, ha egyszer elolvassák a füzetben a vázlatot, de vannak, akiknek ez sokkal több dolgot igényel. Ehhez eszközök: sorkiemelÅ‘, színesceruzák, képzelÅ‘erÅ‘. A címeket a sorkiemelÅ‘vel húzd ki, az alcímeket, színesceruzával, és egy kis rajz a vázlathoz soha nem árt, ehhez a képzelÅ‘erÅ‘ kell. Sokkal jobban megjegyzed, ha azt kérdezed magadban, hogy mi volt írva az unikornis mellé, meg ilyenek. Pár sikerélmény után sokkal szívesebben mész suliba, sÅ‘t, akár még azt is mondhatod, hogy várod a hétfÅ‘t. Jó, ez kissé túlzás, de azért nem azzal fogsz kelni, hogy úristen, már megint ez a szörnyű nap...

 

Hogy tetszett? Commentben írd meg a véleményed, hogy egyáltalán szeretnél-e ilyen mindennapi dolgokkal foglalkozó bejegyzéseket, és ha igen, akkor milyet?

 

-Tippek leckeíráshoz

-Kezdjük jól a hétfÅ‘t

-Iskolai DIY

-Valami más (írd meg, hogy mit szeretnél)

 

Orgona

2015. augusztus 18, 15:36:26

5. rész

 Még soha nem voltam ekkora pácban. Ráadásul Larának el sem mondhattam, az osztálytársaim bunkó taplók, ezért maradt... Viktória. Hálátlan feladat, mivel Å‘ nem igazán jó szerelmi ügyekben, Gellérttel is a csoda hozta össze, de most nincs más választásom.

 -Viktória!-szóltam neki.

 -Mondtam már, hogy nem kell a teljes keresztnevemet mondanod, elég ha azt mondod, hogy Tori, vagy Ria-mondta.

 -Tök mindegy-mondtam.-Segítened kell-elgondolkozott.

 -Attól függ miben. Fiú-ügyben tudod, hogy nem vagyok a legjobb, szóval nem ajánlom, hogy tÅ‘lem kérj tanácsot, azon kívül, mondjuk tanulásban szívesen segítek-mondta.

 -Fiú-ügy-használtam az Å‘ szavait-de rajtad kívül nem mondhatok senkinek semmit-leült, de elgondolkozott. Megint.

 -ElÅ‘re felkészítelek, hogy nem biztos, hogy jó lesz a tanácsom.

 -Aki mer, az nyer-mondtam arra célozva, hogy ha segít, és nem sikerül, akkor is legalább megpróbáltam.

 -Jó. MirÅ‘l lenne szó?

 -Akkor. Tudod ki a Zsolt, ugye?-kérdeztem. Bólintott-Laura tesója. Szóval. Tetszik nekem-nyitotta a száját-Még nem fejeztem be. Szóval ma elkalandozott a figyelmem, és véletlenül nekiütköztem. Megkérdezte, hogy tengenek-e a hormonok, hogy így elgondolkoztam, mire azt válaszoltam igen, feltett pár kérdést, és most ott tartok, hogy félig igazat mondtam. Az ismerÅ‘seid közül van olyan, aki kábé olyan magas, mint Zsolt, szÅ‘ke, kékeszöld szemű, valamennyire, legalább valamennyire jóképű, és tud színészkedni?-kérdeztem.

 -Találkozni akar vele?-kérdezte.

 -Nem tudom, de ha egyszer bemutatásra kerülne a sor, mit mondjak neki? Hogy egész végig Å‘ volt, csak gondolataimban elneveztem Márknak? Muszáj, de akkor sem biztos, hogy elÅ‘ kell húznom ezt a kártyát. Csak a biztonság kedvéért kéne-mondtam.

 -Oké. Ha majd találkozni akar vele, akkor szólj, felhívom Rolit, Å‘ így gyorsan is feltud pattanni-mondta-SzÅ‘ke, olyan magas mint Zsolt, kékeszöld szemű, iszonyat jóképű, és valamennyire tud színészkedni-sorolta az elvárásaimnak megfelelÅ‘ pasi tulajdonságait-Ja, és korban megfelelÅ‘ a 15?

 -Igen, kort nem kérdezett-válaszoltam.

 -Ezen kívül még van valami?

 -Ma fogunk délután elmenni a kávézóba beszélni errÅ‘l a Márkról. Szóval nagy segítség lenne, ha megmutatnád a Márkot játszó színészünket-mondtam, és alig mondtam ki, felémfordította a laptopját, ami a face-t mutatta. Azt mondta, iszonyat jóképű. Hát az nem volt kifejezés! Jó, így, hogy ez megvolt, már csak a kávézói beszélgetésre kell felkészülnöm.

 -És nem kell aggódni, tuti, hogy el fog vállalni, mert a szép lányokra bukik. Ráadásul a szÅ‘ke, hullámos hajúak vannak a listája elején-mondta. Hát, akkor duplán megnyugodtam.

 -Jó. De egyenlÅ‘re nem kell felhívnod-mondtam, majd bementem a szobámba.


Következő 10 bejegyzés