2015. július 27, 17:54:41

Charles Dickens: Twist Olivér

Sziasztok!

Igen, egy újabb klasszikus, amit mindenképp el kell olvasni, ugyanis, iszonyatosan aranyos. Jó a történet, nem alszol el rajta, mint sok más könyvön, amit ráerőltetnek iskolában, és végig kell unatkoznod, aztán az sem biztos, hogy kikérdezik. Szerintem ez egy alap darab, amit ráadásul lehet, hogy megtalálsz a könyvespolcon, mert a szüleid is olvashatták ezt a könyvet. Ha már nagyobb vagy azért olvasd, ha kisebb vagy, azért. A nagyobbak átérezni, a kicsik meg átélni tudják. És ez tudom, hogy nagyon hasonlóan hangzik, de teljesen más dolog. Én azt hiszem negyedikbe készültem, amikor olvastam, így inkább maradtam a rövidítettnél, de így is maximális az élmény. És érdemes elolvasni azoknak, akik szeretik a megható történeteket.

 

Twist Olivér

Charles Dickens eredeti regényének átdolgozása Dologházban éjt nappallá téve robotolni nem embernek való munka, főleg nem gyerekeknek. Az árván maradt Twist Olivér tudja ezt jól. Ő többet akar az élettől. De sorsa még rosszabbra fordul, amikor Londonba szökik szerencsét próbálni. Tolvajbandába keveredik, és keservesen meg kell küzdenie azért, hogy megtalálja helyét a világban.

 

Remélem segítettem a következő könyvválasztásban, és írjátok meg commentben, ha írjak egy 5-ös listát arról, hogy miért jó klasszikusokat olvasni, hogy esetleg többeket rávegyek erre.

Orgona

Tagek: