2015. augusztus 18, 15:36:26

5. rész

 Még soha nem voltam ekkora pácban. Ráadásul Larának el sem mondhattam, az osztálytársaim bunkó taplók, ezért maradt... Viktória. Hálátlan feladat, mivel ő nem igazán jó szerelmi ügyekben, Gellérttel is a csoda hozta össze, de most nincs más választásom.

 -Viktória!-szóltam neki.

 -Mondtam már, hogy nem kell a teljes keresztnevemet mondanod, elég ha azt mondod, hogy Tori, vagy Ria-mondta.

 -Tök mindegy-mondtam.-Segítened kell-elgondolkozott.

 -Attól függ miben. Fiú-ügyben tudod, hogy nem vagyok a legjobb, szóval nem ajánlom, hogy tőlem kérj tanácsot, azon kívül, mondjuk tanulásban szívesen segítek-mondta.

 -Fiú-ügy-használtam az ő szavait-de rajtad kívül nem mondhatok senkinek semmit-leült, de elgondolkozott. Megint.

 -Előre felkészítelek, hogy nem biztos, hogy jó lesz a tanácsom.

 -Aki mer, az nyer-mondtam arra célozva, hogy ha segít, és nem sikerül, akkor is legalább megpróbáltam.

 -Jó. Miről lenne szó?

 -Akkor. Tudod ki a Zsolt, ugye?-kérdeztem. Bólintott-Laura tesója. Szóval. Tetszik nekem-nyitotta a száját-Még nem fejeztem be. Szóval ma elkalandozott a figyelmem, és véletlenül nekiütköztem. Megkérdezte, hogy tengenek-e a hormonok, hogy így elgondolkoztam, mire azt válaszoltam igen, feltett pár kérdést, és most ott tartok, hogy félig igazat mondtam. Az ismerőseid közül van olyan, aki kábé olyan magas, mint Zsolt, szőke, kékeszöld szemű, valamennyire, legalább valamennyire jóképű, és tud színészkedni?-kérdeztem.

 -Találkozni akar vele?-kérdezte.

 -Nem tudom, de ha egyszer bemutatásra kerülne a sor, mit mondjak neki? Hogy egész végig ő volt, csak gondolataimban elneveztem Márknak? Muszáj, de akkor sem biztos, hogy elő kell húznom ezt a kártyát. Csak a biztonság kedvéért kéne-mondtam.

 -Oké. Ha majd találkozni akar vele, akkor szólj, felhívom Rolit, ő így gyorsan is feltud pattanni-mondta-Szőke, olyan magas mint Zsolt, kékeszöld szemű, iszonyat jóképű, és valamennyire tud színészkedni-sorolta az elvárásaimnak megfelelő pasi tulajdonságait-Ja, és korban megfelelő a 15?

 -Igen, kort nem kérdezett-válaszoltam.

 -Ezen kívül még van valami?

 -Ma fogunk délután elmenni a kávézóba beszélni erről a Márkról. Szóval nagy segítség lenne, ha megmutatnád a Márkot játszó színészünket-mondtam, és alig mondtam ki, felémfordította a laptopját, ami a face-t mutatta. Azt mondta, iszonyat jóképű. Hát az nem volt kifejezés! Jó, így, hogy ez megvolt, már csak a kávézói beszélgetésre kell felkészülnöm.

 -És nem kell aggódni, tuti, hogy el fog vállalni, mert a szép lányokra bukik. Ráadásul a szőke, hullámos hajúak vannak a listája elején-mondta. Hát, akkor duplán megnyugodtam.

 -Jó. De egyenlőre nem kell felhívnod-mondtam, majd bementem a szobámba.

Tagek: