2015. augusztus 19, 09:36:17

Iskola: De mindenki szeretné?

Sziasztok!

Most egy másik ötletemet valósítom meg. Vagyis ez a blog mostantól 3 dologról fog szólni: Könyvajánlók, történet, mindennapi dolgok. Most a mindennapi dolgok listájára írok fel egy bejegyzést, mégpedig az Iskola: De mindenki szeretné? Commenteket kérek, hogy szeretnétek-e még ilyen iskolai bejegyzéseket a mindennapi dolgokhoz. Köszönöm!

 

Iskola: De mindenki szeretné?

Hát mindenki első válasza az, hogy nem, meg fúj, meg haggyál ezzel, még nincs is vége a nyárnak, meg utálom a sulit. Lehet, hogy ez csak hozzáállás kérdése? Igen. Elsősorban tudjuk, hogy a házifeladat miatt utáljuk az iskolát. Honnan tudom? Mert nekem is van. Egyrészt otthon a nehéz napunk után nehéz továbbtanulni, legszívesebben odaülnél a gép elé, és a nap további részében csak kockulnál, vagy aludnál. De! Ezt nem lehet, és itt jön az, hogy másrészt. Mert ha nem csinálnád meg a házifeladatodat, akkor szégyen is ér, hogy nem tudsz egy egyszerű feladatot megoldani, meg a következményeit is figyelembe kell venni. Egy 1-es akár egy jegyet is jelenthet a bizonyítványba, és az bizony kihathat a jövődre. Szóval a lecke létfontosságú, mindig szánj rá időt, és figyelmet(ha akartok olyan bejegyzést, hogy Tippek leckeíráshoz, azt is írjátok meg commentben). És ami miatt még utáljuk az iskolát, nos az a dolgozatok sora. Biztos neked is volt már olyan napod, amikor volt matek röpdolgozat, angol témazáró, irodalomból versfelmondás, tesiből a szekrényugrást osztályozzák le, és ezt tetézzük egy nyelvtan feleléssel... Hát igen. Ezekhez nem elég egy vacak házifeladat megírás. Persze, az már fél siker, ha megírtad mindig a házifeladatodat, de ehhez még tanulni is kell. Vannak, akiknek elég, ha egyszer elolvassák a füzetben a vázlatot, de vannak, akiknek ez sokkal több dolgot igényel. Ehhez eszközök: sorkiemelő, színesceruzák, képzelőerő. A címeket a sorkiemelővel húzd ki, az alcímeket, színesceruzával, és egy kis rajz a vázlathoz soha nem árt, ehhez a képzelőerő kell. Sokkal jobban megjegyzed, ha azt kérdezed magadban, hogy mi volt írva az unikornis mellé, meg ilyenek. Pár sikerélmény után sokkal szívesebben mész suliba, sőt, akár még azt is mondhatod, hogy várod a hétfőt. Jó, ez kissé túlzás, de azért nem azzal fogsz kelni, hogy úristen, már megint ez a szörnyű nap...

 

Hogy tetszett? Commentben írd meg a véleményed, hogy egyáltalán szeretnél-e ilyen mindennapi dolgokkal foglalkozó bejegyzéseket, és ha igen, akkor milyet?

 

-Tippek leckeíráshoz

-Kezdjük jól a hétfőt

-Iskolai DIY

-Valami más (írd meg, hogy mit szeretnél)

 

Orgona

Tagek:
2015. augusztus 19, 09:41:15
Kezdjük jól a hétfőt

2015. augusztus 19, 09:49:06
Iskolai DYI

2015. augusztus 19, 19:56:51
Kezdjük jól a hétföt

2015. augusztus 19, 20:07:52
Kezdjük jól a hétfőt.