2015. augusztus 19, 19:52:55

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Sziasztok!

Mily meglepő, de egy újabb kedvenc. Az viszont tényleg meglepő, hogy ez a kedvenc össze van kötve azzal a tulajdonságával, hogy kötelező olvasmány. Én megsúgom nektek, hogy eddig ez az egyetlen kötelező olvasmány, amit kiolvastam. Oké, a Vukot is, de ott nem figyeltem oda, meg elkalandozott a figyelmem, meg minden bajom volt, de erre a könyvre oda is figyeltem, sőt! Top listás könyv, és.... Ez az a könyv, amit muszáj kiolvasnotok. Egyrészt mert kötelesség, ugyanis irodalomból dolgozat is van belőle, bármint nálunk még nem volt egy kötelezőből sem, de akkor is, nektek lehet, hogy lesz, másrészt, mert nagyon jó. Van cselekménye, egy kis töri, mert megtudhatjuk, milyen játékokkal játszottak régebben, a végén viszont van egy fordulópont. Az még oké, hogy van benne egy halál, de azután még van egy kis történetrész, de azt már nem írom le, mi, mert így is elárultam az egyik léányeget, hogy valaki meg fog halni.

 

A Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúkat az teszi népszerűvé, hogy az élet minden ága-boga benne van: iskola és játék, barátság és harc, pártoskodás és összetartás - minden, egészen a halálig. S az író mindezt gyerekésznek, gyerekszívnek szólóan szőtte regénybe. A gyerekvilág tükrében láttatja a világot. Boka, Nemecsek, Áts Feri és a többiek története átélhető csaknem bárhol, s az ezredfordulón semmivel sem kevésbé, mint születésekor, a XX. század kezdetén. Talán ez a magyarázata a regény példátlan hazai és világsikerének. Közel két tucat nyelven jelent meg, s ajánlott olvasmány nemcsak a magyar iskolákban, hanem távoli földrészeken is.

 

Orgona

Tagek:
2015. augusztus 19, 19:58:26
Nekünk tavaly volt ez a kötelező olvasmány,most ötödikben írtunk belőle dolgozatot a vége nagyon szomorú,de tetszett attól még.

2015. augusztus 19, 20:01:48
nekünk idén volt kötelező,
Tudtam, hogy nemecsek meghal, de végig azon drukkoltam, hogy mégse xD.
Én is szeretem.

2015. augusztus 19, 20:18:55
Maga a könyv jó volt, de a végén én is tök szomorú lettem... De most nem akarom kiolvasni az Egri csillagokat!!!!

2015. augusztus 19, 20:21:54
én is szeretem és fúj egri csillagok!

2015. augusztus 19, 21:24:24
Én már kiolvastam az Egri csillagokat.