2015. augusztus 23, 13:10:49

Iskolai DIY

Sziasztok!

Itt vagyok a DIY bejegyzéssel is, sajnos nem tudtam képet beszúrni, ezért elnézést kérek, ha valaki nem érti a leírást, az írjon levelet, és elmagyarázom neki.

 

Nektek is nehéz megtalálni, hol jártok a tankönyvekben, füzetekben, de meguntálok a régi könyvjelzőket, mert mindenkinek sima hagyományos van? Itt van egy új könyvjelző ötlet, amivel akár divatot is teremthetsz!

 

Kellékek: 1 vastag karton, újságpapírcsíkok, PBA ragasztó (hobbiboltban tudni fogják, miről beszélsz), ecset, szalvéta/tempera, olló

Elkészítés: A kartont vágd könyvjelző méretűre, majd tedd rá az első réteg újságpapírt,figyelj arra, hogy a karton oldalára és hátuljára ne kerüljön,  erre kenj PBA ragasztót. Ha megszáradt, tedd rá a második réteget is, ragasztózd be, és ezt a folyamatot még háromszor ismételd meg. ha az utolsó réteg ragasztó megszáradt, akkor a méretre vágott szalvétát tedd rá, és a felülragasztós módszerrel ragaszd rá. A felülragasztás az, hogy a szalvéta tetejére kened fel a ragasztót úgy, hogy ne legyen a szalvéta alatt levegő, mert csúnya lesz. Ha esetleg inkább a temperás megoldást választottátok, akkor nem kell szalvéta, hanem a megszáradt ragasztóra kenjünk egy réteg festéket, és hagyjuk megszáradni. Ha megszáradt, kenjünk fel mégegy réteg festéket, és ha ez is megszáradt, festhetünk rá mintákat. Ha készen vagyunk, és ez is megszáradt, akkor kenhetjük rá az utolsó réteg ragasztót, de ez már csak a fényréteg miatt lesz. Ha készen vagyunk, és a változatosság kedvéért hagytuk megszáradni, akkor leszedhetjük az újságpapír rétegeket a kartonról, de csak óvatosan! És kész is van a könyvjelződ!

 

Tipp: Ezzel a teknikával akár egy asztalvédőt is készíthetsz, amivel az asztalodat is díszítheted!

 

Unod, hogy egyfolytában elhagyod a ceruzáidat, tollaidat? Van egy tippem erre is!

 

Kellékek: A megadott füzet, egy toll, vagy ceruza, attól függően, hogy az adott tantárgyban melyiket szoktad használni, egy filccsík

Elkészítés: A füzet oldalára ragasszd oda a filccsíkot, és haggy egy olyan kis lyukat, amibe belefét a ceruza vagy toll.

 

Tipp: Ezt elég minden második füzettel megcsinálni, mert felesleges annyi ceruzát és tollat venni, amennyi tantárgyad van.

 

Köszönöm, hogy elolvastad! Írd meg commentben, milyen bejegyzést szeretnél:

-Segítség, témazáró dolgozat

-Hogyan oszd be jól a napirended

-A pihenés fontossága a tanévben

 

Orgona

Tagek:
2015. augusztus 23, 13:36:50
Segítség, témazáró dolgozat

2015. augusztus 23, 16:02:21
Hogyan oszd be jól a napirended

2015. augusztus 23, 16:26:56
Hogyan oszd be jól a napi rended