Márc 28

Üdv.

Elössször is köszönöm, hogy ide kattintottál és olvasod ezt. Nem élet-halál kérdése a dolog, de ez nekem nagyon fontos, hiába vagyok még fiatal, hiába van még időm, de én választ szeretnék a kérdésre: Mi lesz a munkám?

Tudom, hogy ez tiszta közhely, de kérlek olvassd tovább háta pont te tudsz segítséget adni.

Szeretném minél nagyobb rszét bejárni a világnak, sokat utazni, a szó szoros értelmében világot látni. Viszont, mint tudjuk mindennek megvan az ára - és, mint sok másnak is -  ennek a pénz az.

Zsebből nem lehet kikapni csakúgy egy utazás árát mondjuk egy másik kontinensre, ha csak nincs egy jólfizető állásunk. Arra is gondoltam, hogy valami ilyet műveljek és hobbi szinten utazgassak, de ez több, mint valószínűleg nem működne. Nem lennék boldog egy olyan pozítcióban ami kellő pénz mennnyiséggel szolgálna, ha félre is tudnék tenni a kiruccanásokra nem lehet annyi munkanapot kiadni, és ami ilyen munkalehetőség van, nem tudnám kiélni a kreatívitásom. Hiszen imádok rajzolni, írni és úgy egyáltalán alkotni. Úgy érezném valami olyat csinálok amit nem szeretek, elvenné a lelkem szabadságát.

Olyan munkára volna szükségem amivel együtt utazhatnék és meg is nézhetném az adott helyet, tehát nem üzleti utakra gondolok ahol az idő nagyrészét irodákban töltöm vagy hasonlók, ilyen nálam szóba sem jöhet.

Tehát utazni szeretnék, annyi helyet szeretnék megimerni amennyit csak lehet.  Kérdés, hogy milyen irányba indulhatok el tanulmányilag, szerintetek mi a nekem való munka?

Nyelvtanulásilag bármit megteszek, jelenleg is angoltagozaton tanulok, nagyon szeretem és fontos is nekem, második idegen nyelvként a spanyolra gondoltam.

 

Köszönöm, hogy végigolvastad. Ha van ötleted a kivitelezésről kérlek írd le kommentben! Minden segítségért, ötletért nagyon hálás vagyok előre.

Sziasztok.

  • Ismeretlen -
    Lehet, hogy hülyeség, de; tanulj minél több idegen nyelvet, és állj stewardessnek. Mondjuk...
  • Ismeretlen -
    Igazából ez elég jó ötlet lenne, de nem tudom, hogy a repülőjáratok között lenne e időm, mit kell ahhoz tudni stb.
    Viszont, ha gyerekeim lennének őket elég keveset látnám, ami nem túl jó.
    Azért köszönöm. :)
  • Ismeretlen -
    Mehetnél rajzolgatni, mondjuk neszmélyen van egy művészeti én is oda szeretnék menni és így a képeidet bárhol eladhatnád és így a környezetet is láthatnád ha éppen arról rajzolsz
  • Ismeretlen -
    Esetleg nyelvtanár,vagy idegenvezető. Mehetnél bármilyen más felsőoktatási iskolába a későbbiekben,ahol turisztikát tanulnál vagy valami ilyesmi.. :)
  • Ismeretlen -
    Első sorban a turisztikát javaslom, az egyetem alatt számos lehetőséggel találkozhatsz, ami külföldre vezethet, legyen szó légiutas kísérői pozícióról, pincér, szakács, bartender jellegű beosztásról (amivel óceánjárókon tudsz elhelyezkedni például), stb. Én pincérként nemrég Ausztriába és Máltára is kaptam munkaajánlatot, pedig végzettségem nincs, csak tapasztalatom az irányban, tehát ez mindenképp jó lehetőség, ha világot látnál. Vendéglátás mindenhol van.
    Én is megemlíteném az idegenvezetést,
  • Ismeretlen -
    *Én is megemlíteném az idegenvezetést, turisztikai tanulmányok után utazási irodáknál is le tudsz szerződni és csoportokat tudsz kísérni külföldre, nyilván ehhez is fontos a nyelvtudás.
  • Ismeretlen -
    Én például jogi egyetemre készülök, ha minden jól megy jövőre ELTE-n kezdek és a diploma megszerzése után mindenképp nemzetközi céghez szeretnék szerződni, ez is lehetőség az utazásra, hisz az ügyfelekkel kapcsolatot kell tartani.

    A diplomatáknak van hasonló feladata, ők oda utaznak, ahová a konzolátus küldi őket, ha jól tudom (bár nem vagyok jártad a témában) de ennek is érdemes utána nézni.

    Az üzleti élet is hasonló lehetőségekkel kecsegtet, tényleg az a lényeges, hogy nemzetközi céghez tudj
  • Ismeretlen -
    *tudj elhelyezkedni viszonylag magasabb pozícióban, ahol elengedhetetlen a kapcsolattartás a felettesekkel.

    Megoldás lehet, ha saját vállalkozással próbálkozol, ez több kockázattal jár, de nagyobb a szabadság lehetősége is. Találj ki, tervezz meg magadnak egy olyan irányt, ami érdekel, amivel szívesen foglalkoznál és tarts ki mellette, küzdj érte, járj utána, ez a siker kulcsa.
  • Ismeretlen -
    szerintem styuárdesz lenne neked a legideálisabb munka
  • Ismeretlen -
    Nagyon szépen köszönöm mindenkinek. :)
  • Jakabule -
    Szerintem turisztika az az amolyan idegen vezető vagy hajós valami talán ^^
    De ameddig tudsz tanulj és ne hagyd abba ^^
    Mert a mai világban nagyon sok minden kell ^^
    Vagy legyen több vagy legyen 1 de az mester fogon végezd ^^
    De a mester fokot is úgy tedd hogy legyen amolyan kezdő töke és mindig figyelt hogy ilyen támogatást vedd igénybe ha majd oda kerül a sor ^^
    ( tapasztalatból mondom )
    <