2014. szeptember 18, 18:53:20

19. rész Telefonbeszélgetés

Reggel felkeltem, elkészültem, megcsináltam mindent amit kell, és fel hívtam anyát, amit mostanában minden reggel csinálok, csakhogy nem elérhető. Most felvette.

-Szia anya!-köszöntem a telefonba.

-Szia drágaságom! Hogy vagy?-kérdezte.

-Jól. Ti? Mi újság?-kérdeztem vissza.

-Jól vagyunk. Nincs sok újság. Veletek? Hogy van a mama?

-Jól. Mostanában sokat szokott kötni. És megtaláltam a naplódat. És a sajátomat. Meg a díszdobozt. Hol van a doboz kulcsa?-kérdeztem.

-Megtaláltad? Nem mondom meg. Általában nálad van. Legalábbis szerintem-mondta. Nem értettem.

-Én a nyakláncomat, a ruháimat, persze csak azt, ami rajtam van, az iskolatáskám, és pár holmit szoktam magammal vinni-mondtam.

-És mondtad, amelyikben van a kulcs, vagy amelyik. Majd rájössz, csak olvasd tovább a naplómat. Rájössz idővel. Na, szia! Jó tanulást!köszönt el.

-Szia anya! Köszi! Neked pedig jó munkát!-nyújtottam hosszúra a köszönést. De nem tudom, hogy melyik a kulcs. Elmeséltam a lányoknak, de ők sem tudták. Legalább már tudom, hogy nem én vagyok a buta, hanem az anya a titokzatos. De nem értem még most sem...

 

 

Anya naplójából (4. fejezet)

Ma regina is, és Sára is beteg volt, így nem tudtam, csak Gáborral beszélgetni. Olyan rendes, és megértő. Barátok lettünk. Bármint nem barát barát, mert én szeretem őt. Így remélem elindul a Reginának szerezzük meg Gábort hadművelet, és törjük össze vele Lilla életét. Vagyis az én életemet. Gratulálok magamnak.

 

Miért Reginának akarta megszerezni apát, amikor ő szerelmes belé? Túl sok a kérdés.

Tagek: