Aug 29

Üdv a blogon! A mai nap szeretnék elkezdeni egy újabb sorozatot, azon céllal, hogy ti mondjátok el gondjaitokat, kérdéseiteket levélben, kutya neveléssel való szembetűzéseiteket.Amennyire csak tudok, azon leszek, hogy nektek segítsek.

Előre is köszönök minden problémás kérdést!

Aug 9

Puppie's and Mom - Let's Play!

 

 

Sok, sok emberben felmerül a kérdés, ha kutyát szeretnének; Honnan vegyük a kölyköt?

Elsősorban egy helyi menhelyt ajánlanék fel, hisz ott többszázan várnak szerető gazdira.Igazán nagyra becsülöm azokat, akik menhelyről szerezték be kutyájukat.Miért is? Mert ezek az állatok egyszer rossz sorsra jutottak volna.Elaltatták volna őket, és ha menhelytől fogadunk be, azzal egyúttal életet is mentünk.Minden viselkedésbeli gondot, korrigálhatunk, de nagyon sok időre, türelemre, nyugalomra, és határozott energiára van szükségünk.Ez a kulcs, egy tökéletes kutya neveléséhez. 

 

Először is, köszönöm a figyelmet, egy kisebb bejegyzés lett a mai.Nem volt időm, de ígérem, lassan a következőkkel is jövök, ha időm engedi.Addig is... Vizslát!

Júl 28

Domináns ebek vannak, és sajnos mindig is lesznek a világon.De, mitől keletkezik a dominancia, és miért? - ezek a legfőbb kérdések.

 

   Kutya dominanciát általában akkor sugároz, amikor elhanyagolták hosszú - vagy akár rövid (1-2 napig) - keresztül.A kutya, mivel egyedül van, és nincs vele senki, aki a vezér szerepet addig betöltené amíg a gazdi távol van, átveszi az irányítást, de erre ők képtelenek, hisz ők mindig követők voltak, és nem követettek.

   Nem csak e módja a dominancia "előhívásának", hisz az emberek sokszor emberként kezelik a kutyát, ami problémákhoz vezethet.

   Az emberek sokszor a "visszatámadót", mintsem inkább a tényleges "terroristát" veszik figyelembe.Tegyük fel, hogy van egy domináns whipettünk.Ezt a whipettet most nevezzük gyorsan el! Ő lesz Terror, a "terrorista", aki uralkodni akar a dobermannunk ellen, Uborka ellen.Terror, feltápászkodik Uborkára, ami ugye, domináns viselkedés.Uborka, hogy ezt korrigálja, rámordul, kivillantja, csattogtatja a fogait, ezzel mutatva, hogy ilyen viselkedést nem tűrünk a falkában.Az emberek ezt támadásnak vélnék, de ez csupán olyasmi korrigálás lenne.Mivel ez azonban súlyos bűncselekmény volt, ezért bajba is kerülhet a terrorizáló eb.Megsebesülhet, akár súlyosan is.Ezért pedig esetleg a terrorizált állatot bűntetik.

   Ezért kell hamar elkezdeni kutyánk dominanciájának korrigálását.Nemrég figyeltem meg, hogy az anyakutya oly módon korrigálja a dominanciát, hogy oldalára borítja a domináns kölyköt, és olyasmi "értettem anya", jelzés után, elengedi kölykét.

 

Remélem sokótoknak segíthettem, hamarosan jövök a "Dominancia - 2/2"-vel.

Aranyos, kiskutyás, nagykutyás további napot! :-)

 

  !