Júl 28

Domináns ebek vannak, és sajnos mindig is lesznek a világon.De, mitől keletkezik a dominancia, és miért? - ezek a legfőbb kérdések.

 

   Kutya dominanciát általában akkor sugároz, amikor elhanyagolták hosszú - vagy akár rövid (1-2 napig) - keresztül.A kutya, mivel egyedül van, és nincs vele senki, aki a vezér szerepet addig betöltené amíg a gazdi távol van, átveszi az irányítást, de erre ők képtelenek, hisz ők mindig követők voltak, és nem követettek.

   Nem csak e módja a dominancia "előhívásának", hisz az emberek sokszor emberként kezelik a kutyát, ami problémákhoz vezethet.

   Az emberek sokszor a "visszatámadót", mintsem inkább a tényleges "terroristát" veszik figyelembe.Tegyük fel, hogy van egy domináns whipettünk.Ezt a whipettet most nevezzük gyorsan el! Ő lesz Terror, a "terrorista", aki uralkodni akar a dobermannunk ellen, Uborka ellen.Terror, feltápászkodik Uborkára, ami ugye, domináns viselkedés.Uborka, hogy ezt korrigálja, rámordul, kivillantja, csattogtatja a fogait, ezzel mutatva, hogy ilyen viselkedést nem tűrünk a falkában.Az emberek ezt támadásnak vélnék, de ez csupán olyasmi korrigálás lenne.Mivel ez azonban súlyos bűncselekmény volt, ezért bajba is kerülhet a terrorizáló eb.Megsebesülhet, akár súlyosan is.Ezért pedig esetleg a terrorizált állatot bűntetik.

   Ezért kell hamar elkezdeni kutyánk dominanciájának korrigálását.Nemrég figyeltem meg, hogy az anyakutya oly módon korrigálja a dominanciát, hogy oldalára borítja a domináns kölyköt, és olyasmi "értettem anya", jelzés után, elengedi kölykét.

 

Remélem sokótoknak segíthettem, hamarosan jövök a "Dominancia - 2/2"-vel.

Aranyos, kiskutyás, nagykutyás további napot! :-)

 

  • Ismeretlen -
    Nagyon jó, érdekes :)
  • Ismeretlen -
    Köszönöm, de csak tapasztalat kell, semmi több ^^ <