2014. szeptember 28, 11:15:21

3. rész Egyik probléma követi a másikat

Azért az a bizonyos fa volt a kedvencem, mert hatalmas volt, és a legtöbb ág a földet érte, ezért a levelek és az ágak eltakartak. Ettől valahogy olyan érzésem volt, mintha egy palota tróntermébe lennék. Tudtam, hogy az a hely csak enyém, és nem is akartam megosztani mással! Egy árva gyereknek különben is  jó, ha van egy kis "bunkere", különben a gyerektengerben elveszne. Tehát odaértem a kedvenc fámhoz, ahová mindig a gitáromat, Lucy-t rejtem el. De amint közeledtem, annál jobban aggódtam, mivel úgy hallottam,  mintha az én gitáromat szólaltatta volna meg valaki.  Azt hitem, rosszul leszek! 

 Olyan gyorsan szaladtam a gitáromhoz, ahogyan még soha, mégis óráknak tűnt az odavezető út! Mikor végre odaértem, azt hittem, helyben kapok szívrohamot! A titkos búvóhelyemen volt az új srác, akinek még a nevét nem tudom, és az én gitáromon játszik! Nem gondolkodtam, csak hírtelen odaszóltam, és megkérdeztem:

-Te meg mit művelsz a gitáromal? - vetettem oda neki

-Ez a Te gitárod?

-Igen, az enyém!

-Ez a gitár ugyan olyan, mint amilyen az egykori... - nem hagytam, hogy befejezze, inkább megelőztem, és a szemére hánytam

-Mint az egykori Dave Holt-é, tudom! Az övé volt!

-És hogy került hozzád?

-Úgy, hogy Dave Holt volt a apám! - erre kínos csend kerekedett, és az új srác csak nézett, miközben a légy simán berepülhetett volna a szájába

-Tehát akkor Te vagy Olivia Holt, Dave Holt és Christen Holt lánya?

-Teljes életnagyságban!

-Wow! Ne haragudj, de ezt azért nem gondoltam volna!

-Sok mindent nem gondolnak rólam! - vetettem oda neki - De nem is akarom, hogy gondolják, úgyhogy szeretném, ha ez titokban maradna!

-Rendben, ez természetes! - a szeméből látszott az, amitől egész életemben tartottam = a sajnálat - Egyébként a nevem Drake!

-Örültem! - mondtam unottan

-De mondd csak, ha az édesapád énekes volt, akkor neked is jó hangod van, nem?

-Azt mondják! - néztem rá úgy, mintha nem tudnám, hogy mire akar kilyukadni

-Bizonyítsd be!

-Ki vagy te nekem, hogy bizonyítanom kéne neked?!

-Jobban tennéd! Mert tudod, egész könnyen kiderülhet rólad az igazság!

-Add a gitáromat! - néztem rá szúrós szemekkel

-Erre vártam! - mosolygott rám, majd átnyújtotta a gitárt

Megszólaltattam a gitárt, majd elénekeltem a kedvenc számomat. Amikor a számnak vége lett, visszadugtam a gitáromat, és már szaladtam is vissza a gyermekotthonba, Drake-t a hátamnál hagyva. Sajnos azt nem vettem észre, hogy követ. Visszamásztam a szobámba, és a legnagyobb félelmem vált valóra. Ott várt egy nevelő a szobámba.

Tagek:
2014. szeptember 28, 11:24:48
Tök jól írsz.

2014. szeptember 28, 12:01:27
sztem is ;)

2014. szeptember 28, 12:03:51
köszi szépen :)

2014. szeptember 28, 12:25:52
Nagyon tetszik.

2014. szeptember 28, 13:29:54
örülök :)

2014. november 5, 21:04:04
nagyon teszik! :)