2017. február 3, 14:49:41

Könyvismertető #1

 Amy Harmon : Arctalan szerelem

 

Ambrose Young egy remek adottságokkal rendelkező fiatalember , óriási sikereket ér el birkózásban, tárt karokkal várják a jobbnál jobb egyetemek… Mégis a katonaságot választja. Még a legkisebb városok, mint Hannah Lake lakói sem maradhattak kívülállók, el kellett fogadniuk a fiaik döntését, mert nem egyedül Ambrose indult a  háboruba , négy barátja is vele tartott, hogy aztán Irakban teljesítsenek szolgálatot. Viszont egyedül tért haza , a barátai meghaltak. Hogyan lehet így visszatérni a kisvárosba, ahol mindenki ismeri, ahol el kell rejteni a sebesüléseit, ahol a bajtársak hozzátartozóinak szemébe kell néznie? 

Ambrose és Fern egy igazi pár lettek. Izgultam a szerelmesekért és drukkoltam, hogy egymásra találjanak mindenféle szempontból. 
DE. Nekem ebből a történetből mégis Bailey karaktere a legmaradandóbb, aki meg sincs említve a fülszövegben. Semmi köze ehhez a szerelmi szálhoz, hiszen Fern unokatestvéréről van szó. Bailey számomra egy kivételes karakter, és ő az, aki miatt ezt a regényt olvasnod kell. Izomdisztrófiás. Gyakorlatilag folyamatosan csökken az izomtömege, az ebben szenvedő gyerek 10 éves korára kerekes székbe kényszerül. Az én szememben Bailey egy hős, akire csak felnézni tudok, mert minden helyzetből megpróbálja a legjobbat kihozni, a lehető legélhetőbben élni az életét és emelt fővel viselni minden fájdalmat, fizikailag és lelkileg egyaránt. Amikor a könyv vége felé érsz, akkor rájössz, hogy ő az igazi hőse a regénynek. Nagyon tetszett a történet, szerintem kihagyhatatlan olvasmány. 

 

SpoilerAmbrose ​Young nagyon szép volt – olyan szép, mint a romantikus regények borítóin látható férfiak. Ezt Fern Taylor is tudta, hiszen tizenhárom éves kora óta falta ezeket a könyveket. És mivel Ambrose Young ennyire szép volt, Fernnek meg sem fordult a fejében, hogy valaha is övé lehet a férfi… egészen addig, amíg Ambrose Young már nem volt szép többé.

Az Arctalan szerelem egy kisváros története, ahonnan öt fiatalember indul el a háborúba, de közülük csak egy tér vissza. Az Arctalan szerelem a gyász története: a közös gyászé, az egyéni gyászé, a szépség, az élet és az önazonosság elvesztése fölötti gyászé. Az Arctalan szerelem egy lány szerelmének a története, amit egy megtört fiú iránt érez, és egy sebesült harcosé, akit ez az érzés egy hétköznapi lányhoz fűz. Az Arctalan szerelem a vigasztaló barátság története, a rendkívüli hősiességé, és egy olyan, modern A szépség és a szörnyeteg-mese, amely megmutatja, hogy mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is.

Arctalan szerelem

Tagek: