Ápr 28

Nos a mi napunk(vagyis Merliné)igazából 1-2 között történik, mivel suliba járok és reggel nem tudok vele lenni. Szóval 1-2 között elmegyünk a kutyafuttatóba. Nemrég bukkantam rá erre, és szerencsére a közelben is van :) Két részre van osztva. Egy kicsi rész és egy nagyobb rész. Én a kisebbet jobban szeretem nem tudom miért :) Vannak ott ilyen kispályák azzal szoktunk így ügyeskedni :) A libikókával nem mivel az kiskutyáknak való, és ha rámenne a Merlin valószínűleg lecsapódna a földre és meg ijedne a kutya. Ott labdázni is szoktunk. Sajnos nem csak barátságos kutya jár oda, szóval vigyázni kell, de szerencsére a többség barátságos :). Olyan 1-1,5 órát szoktunk ott lent lenni. Utána haza jövünk és olyan 5-6 között pedig újra sétálni megyünk, de akkor pórázos séta van :) Aztán 7-8 között pedig vacsora :) Ha hétvége van akkor reggel 10-11 között pórázos séta és akkor 1 óra. Utána 2-3 óra között pedig itthoni játék és utána pedig gyakorlunk jutalomfalattal. Végül pedig vacsora :)

Feb 17

Sziasztok! Ebben a bejegyzésben elmesélem nektek, hogy hogyan születtek meg a kiskutyák. Reggel szokásos sétára vittem volna Bodzát, csak olyan nagy volt a pocija mondom, hogy jó most nem viszem. Hát milyen jól tettem. Mivel Bodza nem jött így csak Merlint vittem sétálni. Mire hazaértünk Bodza nem állt a kapuba és ezt furcsáltam, mert mindig ott szokott várni. Benézek a házába és nyűszítést hallok. De ez nem Bodza volt. Kicsalogattam Bodzát a házából és megnéztem mi az. Egy fekete kiskutyus. Gyorsan beengedtük a házba Bodzát, készítettünk neki fekhelyet és behoztuk a kicsit. Gondtalanul ment délutánig. Láttuk, hogy olyan furán megy és nyomni akar, de nem jön semmi. Este elvittük őket(a kicsit és Bodzát)állatorvoshoz megnézetni, hogy minden rendben. A kicsivel minden rendben volt, de Bodzával nem. Kiderült, hogy vannak még benne kicsik csak nem bírja őket megszülni. Összesen 4 kiskutya volt benne. Azonnal menni kellett az állatkórházba császármetszésre. Nem lehetett várni, mivel életveszélybe volt. Azonnal megműtötték, és le a kalappal a Bodza előtt, mert olyan nyugodt volt. Éjfél körül már hoztuk haza a kicsiket is. Összesen 4 kiskutyánk van. 1 zsemle színű és 3 fekete színű kutyus. Sajnos egy már halott volt Bodzában. Egy fiú és három lány. Most pedig pár kép róluk:








Jan 14

Sziaaasztok! Igen, nem egy kutyás témával jöttem nektek, de remélem ez is elnyeri tetszéseteket :) A lovas történetem fogom nektek elmesélni.

Nos én nagyon régóta szerettem volna lovagolni, mivel imádom az állatokat és a lovakat is. Nagyon sokat győzködtem anyuékat, hogy menjünk lovagolni és egyik nap meg is engedték, szóval délután mentünk pacizni. Ez olyan szeptember 1-én volt. Borzalmas volt, de tényleg. Nagyon rosszul csináltam mindent, abban a pillanatban azt se tudtam melyik a bal vagy a jobb kezem. Mikor mondta, hogy jobbra hajoljak akkor én balra hajoltam pedig tudtam, hogy melyik a jobb kezem, csak nagyon izgultam. Elengedett sétálni és elkezdett legelni a ló és nagyon cikiii volt....Majdnem elsírtam magamat. Apuék érezték, hogy nem éreztem jól magam. Apumnak hála(amit nagyon köszönök neki) elmentem újból lovagolni. Nagyon sokat mondta, hogy menjek vissza első alkalom volt, de én nem akartam. Aztán egyik nap mondtam, hogy jó menjünk. Nem emlékszem a második alkalomra, de biztos jobb volt mint az első. Utána egyre többet fejlődtem, megismertem a lovakat és jött az osztály. Nagyon váratlanul ért, mert nem mondátk, hogy elengednek futószárról. Egyedül voltam a pályán. Megtanultam, hogy hogyan lehet ügetésbe rakni a lovat, megállítani, és az alakzatokat is megtanultam. Amilyen rossz volt az első alkalom, olyan jó volt mikor levettek a futószárról. Olyan 2-3 hónap után már osztályba voltam. Nagyon jó érzés volt. Utána már többiekkel voltam ami nagyon jó érzés volt. Voltak rosszabb napok(leginkább Dollyval mert nagyon makacs ló)de jobb napok is. És ma mikor voltam majdnem leestem a lóról. Úgy történt, hogy van egy füves rész és van egy kötél ami elválaszt minket a másik lovaktól(amik ott legelnek)elkezdtek játszani és Ramszesz megindult és ledobta magáról a lovast és elkezdett futni. Vágtába ugrott ahogy Fecske is meg Vihar is. Viharról is leesett a lovas csak én maradtam fenn. De nagyon félelmetes volt, mert sose vágtáztam. Azért maradtam fenn Fecskén, mert rövid szárat fogtam és csak emiatt. De ezen kívül nagyon jó volt. És még plusz pont, hogy esett is a hó :) Most pedig pár kép:

 

  !
Dec 24

Igen tudom, nagyon rég írtam sajnálom csak nem volt időm :( Most egy picit mesélnék arról, hogy mi történt ameddig nem írtam. Sajnos elhanyagoltam őket suli időben, mivel nagyon sokat kellett tanulni. Ilyenkor nekem bűntudatom van, ha nem tudok hozzájuk kimenni. De most téli szünet van és eddig mindennap kimentem hozzájuk és látszólag örültek :) Vettünk nekik játékot (pontosabban négyet)egy tüskés labdát, egy csörgős labdát, és két köteles labdát. Nem is kell mondanom, de imádják :) Merlinnek meg volt az első hava, hát megőrült érte :) Ott ugrándozott a hóban a kis kecske. Egyik barátnőm vett nekik karácsonyi ajándékot, egy sípolos malacot és egy sípolos csontot. Sajna szétrágták, de addig az egy napig imádták :D Sétálni is megyünk Merlin imádja ahogy Bodza is csak Merlin nagyon húz próbáljuk leszoktatni, de sikertelenül. Járdánál nem ül le de ötödször mondjuk, hogy ül akkor talán leül, de néha akkor se. Bodzának megy, ő ebbe rutinos. Bodza nagyon ügyes új trükköket tanítok neki, Merlinnel még a hempergést gyakoroljuk, de jobb mint mikor először csináltam meg vele. Volt egy időszaka pár hete, hogy egésznap ugatott, nem is kell mondanom megörjített mindenkit. Kiderült, hogy Bodzának nem volt kedve játszani és ezért. És pár kép róluk:

Ezekkel a képekkel kívávon mindenkinek boldog karácsonyt  <333

Aug 25

Sziasztook! A mai bejegyzés a kutyasétáltatásról fog szólni :) Remélem tetszeni fog!

Ma elmentünk kutyát sétáltatni és nagyon jó volt. Én azt a tippet olvastam, hogy akkor vigyük ki a kutyust sétáltatni ha a betonon/járdán 10 másodpercig ott tudod hagyni a kezedet. Ezt megis tettem és mentünk sétálni :) Tudni kell, hogy Bodzát én 5-6 évesen tanítottam meg sétáltatni. Először nagyon nehéz volt, de mindenképpen megakartam tanítani. Vagy egy fél évembe került mire tökéletesen sétált. Még néha húzza a pórázt meg hergeli a kutyákat de nagyon jól sétál. Először senki se hitt bennem hogy meg tudom csinálni. De sikerült. És mikor elő veszem a pórázt Bodza mindig elkezdi csóválni a farkát. Néha mikor egy kutya ugat rá a kerítésen belülről oda akar menni, de nem bántaná. Merlint meg nem rég tanítottuk meg ő még per pillanat fél az emberektől és a kutyáktól. De remélem ez változik :) És most pedig egy kép kettőjükről miközbe sétálnak:

Aug 21

Ebben a kis bejegyzésben elmesélem, hogy Bodza miken ment keresztül és most mégis egy életvidám kutya lett belőle. Volt egy kutya Bell 13 éves volt és nagyon jól kijött Bodzával szinte elválaszthatatlanok voltak, mindketten nagyon szerették egymást, de egyik nap Bell elpusztult. Váratlan sokként ért minket pedig előző nap olyan boldog volt és nem vettünk észre vele semmi furcsát. Reggel hatalmas villám csapás ért ez bennünket ahogy Bodzát is. Bodza teljesen megváltozott. Csak enni járt ki. Nem akart játszani csak feküdni. Sétálni se volt kedve. Depressziós volt. De egyik nap Bodza kedvéért kerestünk jófogáson kutyákat és vettünk is egyet. Így találtuk meg Merlint. Bodza egyáltalán nem volt vele barátságos sőt. Úgy tűnt nem is szereti. De pár hónap múlva úgy védelmezte őt mintha a kölyke lenne. Ma is olyan aranyosan játszottak és mikor nem voltam kint akkor is. És ez hatalmas lépés volt. Egyre jobban csak azt láttam, hogy Bodza boldog. Hogy jól tettük, hogy Merlint megtaláltuk. Nem csak neki lett jó hanem neki is. felül múlhatatlan az az érzés mikor látod, hogy a kutyád boldog. Mikor depressziósnak láttad és pár hónap múlva kijön ugatja az embereket ahogy szokta. Örömmel fogad mikor jövök és ez az érzést nem tudom leírni. Fontos volt és most is fontos a kutyám boldogsága. És megnézitek a képet amit beillesztek és egy boldog kutyát láttok. Nem látjátok azt  hogy depressziós volt. Igenis boldog és én is az vagyok.

Aug 15

Sziasztok! Ebben a bekegyzésben elmondok sok mindent, hogyan érdemes a kutyátokat tanítani :) Akkor vágjunk bele.

Néhány segítő eszköz:

Klikker: Én a klikkert imádom :). Az egy olyan eszköz amit ha megnyomsz kattan egyet. Ez arra jó, hogyha a kutya valami jót csinált megnyomod kattan egyet és adhatod neki a jutalom falatot. Ez úgy fog berögzül neki, hogyha kattan jöhet a jutifali :). Mikor először van klikkeretek akkor úgy szoktassátok ehhez a kutyátokat, hogy NE egymás után nyomkod a gombot ha nem 10 perc múlva húsz perc múlva stb. Váratlan pillanatokban és megnyomod és azonnal adod neki a jutifalatot :) Van egy kifejezetten erre szolgáló könyv amit bátran ajánlok:

101 kutyatrükk: Nos szerintem ezt a könyvet nagyon sokan ismeritek, nem is véletlenül. Ez a könyv arra szolgál, hogy innen taníthatsz a kutyusodnak trükköt. Én nagyon sokat ebből a könyvből tanítottam meg neki. Nagyon hasznos, vannak olyan trükkök amiket nem is szeretnék megtanítani, de alap járaton hasznos :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés, következő bajegyzésben az alap trükköket fogom leírni, hogy én hogyan tanítottam meg a kutyámnak az ül fekszik stb.parancsot :) Szép napot!