Aug 15

Sziasztok! Ebben a bekegyzésben elmondok sok mindent, hogyan érdemes a kutyátokat tanítani :) Akkor vágjunk bele.

Néhány segítő eszköz:

Klikker: Én a klikkert imádom :). Az egy olyan eszköz amit ha megnyomsz kattan egyet. Ez arra jó, hogyha a kutya valami jót csinált megnyomod kattan egyet és adhatod neki a jutalom falatot. Ez úgy fog berögzül neki, hogyha kattan jöhet a jutifali :). Mikor először van klikkeretek akkor úgy szoktassátok ehhez a kutyátokat, hogy NE egymás után nyomkod a gombot ha nem 10 perc múlva húsz perc múlva stb. Váratlan pillanatokban és megnyomod és azonnal adod neki a jutifalatot :) Van egy kifejezetten erre szolgáló könyv amit bátran ajánlok:

101 kutyatrükk: Nos szerintem ezt a könyvet nagyon sokan ismeritek, nem is véletlenül. Ez a könyv arra szolgál, hogy innen taníthatsz a kutyusodnak trükköt. Én nagyon sokat ebből a könyvből tanítottam meg neki. Nagyon hasznos, vannak olyan trükkök amiket nem is szeretnék megtanítani, de alap járaton hasznos :)

Remélem tetszett ez a bejegyzés, következő bajegyzésben az alap trükköket fogom leírni, hogy én hogyan tanítottam meg a kutyámnak az ül fekszik stb.parancsot :) Szép napot!

  • Ismeretlen -
    Jó lett. Tetszik :)
  • Ismeretlen -
    Köszi :) <