2018. május 6, 17:22:31

~Kérzdezz-felelek #2 (válaszok)~

Sziasztok! A decemberi kérdezz-felelek alapján az előző bejegyzésemben azt ígértem, hogy az összes kérdést megvászolom. De arra egyáltalán nem gondoltam, hogy ennyi kérdést fogtok feltenni. Számomra hihetetlen mennyiségű kérdés érkezett, és köszönöm mindenkinek, aki időt szánt erre! De így sajnos kénytelen voltam selejtezni egy kicsit. Tíz kérdést választottam ki, amit meg fogok válaszolni. Ha van rá igény, akkor a jövőhét folyamán még pár kérdésre választ adok, illetve ha valami kérdésetek van, amire mindenképp szeretnétek tudni a választ, akkor a commentben megírhatjátok. De nem beszélek többet, vágjunk bele!

 

1.) Milyen sorozatokat nézel?

Régebben a Pretty Little Liars volt a kedvenc sorozatom, most viszont abszolút rá vagyok kattanva a Riverdale-re (Ha te is nézed a Riverdale-t, írd meg nekem a kedvenc szereplődet!)

Ezen kívül a 13 Reasons Why tetszett nagyon, és nagyon kíváncsi vagyok a 2. évadra.

 

2.) Mit szeretnél csinálni az idei nyáron?

Elég sok tervem van erre a nyárra. Azt mondjuk hozzátenném, hogy az összes nyaramat hatalmas tervekkel kezdem, aztán június végén már semmit nem tudok csinálni. Idén viszont szeretném kihasználni a szünidőt, sok időt tölteni a családommal és a barátaimmal, és szeretnék kipipálni jó pár pontot a még nem létező bakancslistámon is.

 

3.) Láttad a Titanic-ot?

Ezt a kérdést azért választottam be, mert az emberek általában meglepődnek a válaszomon. Nem láttam még, és hogy őszinte legyek, nem is tervezem megnézni. Valahogy én azokat a filmeket, amik már-már alapműveltségnek számítanak, még nem láttam.

 

4.)Mit gondolsz azokról a férfiakról akik csak "játszadoznak" egy lánnyal?

Teljes mértékben elítélem. Más emberek érzéseivel szórakozni nem hasznos időtöltés. Ha valaki mellett megállapodsz, akkor tarts ki mellette, vagy ha úgy gondolod, hogy ez nem fog menni, akkor bele se kezdj az egészbe. De úgy gondolom, hogy egy férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozik.

 

5.) Szoktál egy minimálisan is sminkelni? Ha igen hogy? 

Fontos alkalmakkor szoktam (pl. nemrégiben volt a tablófotózás az iskolában), de akkor is nagyon kevés sminket használok. Kis alapozó, szempillaspirál, esetleg szájfény.

 

6.) Hobbid?

Kosárlabdázom 2. osztályos korom óta, amit sajnos eléggé elhanyagoltam ebben az évben. Szeretek rajzolni, illetve imádok zenét hallgatni, ha ez nevezhető hobbinak.

 

7.) Milyen személyiségű embereket szereted a legjobban?

Azt hiszem, nincs egy konkrét elképzelésem erről, de általánosságban olyan emberekkel tudok sokat beszélgetni, és jól érezni magam akikkel legalább egy közös témánk van. Viszont személy szerint nagyon szeretek vitázni. Ez néhányatoknak biztos elég érdekesen hangzik, de nem viccelek. Természetesen nem a veszekedésre gondolok, mikor az emberek ordibálnak és poharakat törnek. A vita, amiről beszélek, az két vagy több ember közötti eltérő nézetek megvitatása. Tehát szeretem az olyan embereket, akiknek megvan a véleménye a dolgokról, de meg tud hallgatni másokat, és intelligensen tud beszélni egy adott témáról, nem csak egy érvet ismételgetve. (Hűha, ennek a megfogalmazása után kicsit okosabbnak érzem magam :,,D)

 

8.) Szoknya vagy rövidnadrág?

Egyértelműen a rövidnadrág. Csak akkor veszem rá magam, hogy szoknyát válasszak nadrág helyett, amikor kötelező.

 

9.) Tél vagy nyár?

Ez az a két dolog, ami között soha nem fogok tudni dönteni. Imádom, ha havazik, és révén, hogy a karácsony a kedvenc ünnepem, a tél az egyik kedvenc évszakom. Ezen kívül nagyon szeretek a karácsonyi díszítéssel dekorált házak előtt elsétálni sötétedés után. De a nagy melegben jégkrémet enni a strandon, vagy egy tengerparton is csodás érzés. És nyáron sokkal több ideig van világos napközben, és nálam ez is nagyon jó pont.

 

10.) Szereted a horrort?

Nem, és bevallom, még soha nem néztem végig horrorfilmet. És ha már itt tartunk, szeretnék megkérni bárkit, aki szereti ez ilyen fajta filmeket, írja meg nekem, hogy miért szeret horrort nézni. Mert számomra mindig nagy rejtély volt, hogy valakit miért fog meg ez a műfaj, és szívesen elolvasnám erről a ti véleményeteket is.

 

Ennek a résznek is a végéhez értünk. Mégegyszer köszönöm a kérdéseket, és ne felejtsétek el, ha szeretnétek, hogy megválaszoljak még néhányat, írjátok meg commentben!

2018. május 5, 17:22:04

~Kérzdezz-felelek #2~

Sziasztok! Mivel nem szeretném, hogy ismét kihaljon a blog, ezért úgy gondoltam, hogy egy újabb kérdezz-feleleket csinálok. Ugyanúgy, mint decemberben, commentben vagy akár levélben tehettek fel annyi kérdést, amennyit csak szeretnétek. Majdnem bármiről kérdezhettek, de személyes információkat nem fogok kiadni (pl. a pontos lakcímemet, telefonszámomat). Az ilyen kérdéseken kívül mindent megválaszolok :)

Várom a kérdéseiteket, és amint elegendő kérdés gyűlik össze, válaszolok rájuk egy bejegyzésben.

2018. március 31, 13:39:26

~Nyári bakancslista~

Sziasztok! Azt hiszem nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy terveztem. Azt mondtam, hogy időt fordítok a blogra, erre 3 hónapra eltűntem. Most a sablonos bocsánatkérést, és azt, hogy "nem volt időm és elfoglalt voltam" hanyagolom, mert mindenki tudja, hogy ez soha sem igaz. Tényleg sajnálom, hogy nem írtam, és bocsánatot kérek mindenkitől, de a bejegyzések azért maradtak el, mert semmi említésre méltó ötletem nem volt. De most itt vagyok, úgyhogy vágjunk bele a mai témánkba!

 

Tudom, hogy a nyár még kicsit messze van, de jó ötlet előre felkészülni. Nem tudom írtatok-e valaha bakancslistát (ha igen, írjátok meg commentben), mert én már nem egyszer elterveztem, hogy írok egyet, de a megírásig még soha nem jutottam el. Azonban ha egyszer írnék egy nyári bakancslistát, ezek a dolgok 100%-ig rajta lennének. Remélem meghozom a kedveteket egy ilyen lista megírásához, és sikerül az alábbiakból ötletet merítenetek. Kezdjük!

 

1.) 24 órás ébrenlét

Jó érzés az előtted álló napot teljes mértékben kihasználni. Ennek a legjobb módja az, ha minden percét kiélvezed. Gondolj csak bele, hogy mennyi mindent tudsz csinálni 24 óra alatt. Ez egyfajta kihívás is egyben, hiszen ki kell bírnod alvás nélkül. Ez számomra is egy terv a nyárra, mert nagyon régóta tervezgetem, hogy egyszer egy teljes napon keresztül ébren leszek. Azt tanácsolom nektek, hogy ha megpróbálkoztok, akkor mindenképp tegyetek valami hasznosat. Mert tudom, hogy jó fetrengéssel, sorozatnézéssel es semmittevéssel tölteni a napot, de sokkal érdekesebb dolgokat is tehettek 24 óra altt. Sok sikert mindenkinek, aki esetleg kedvet kapott ehhez.

 

2.) Hullócsillagok

Ezzel mindent elárultam.  Egy éjszaka, mikor tiszta az ég, menj ki az udvarra, és nézz hullócsilagokat! Ha ennél kicsit elszántabb vagy, menj kempingezni a családoddal, barátaiddal és töltsétek együtt az estét!

 

3.) Szoba átrendezése, rendberakása

Tudom, tudom, nem hangzik valami izgalmas programnak. De zene mellett, kis elszántsággal, egy szabad napodon kiselejtezhetsz minden felesleges dolgot a szobádból, felcserélheted pár bútor helyét, és garantáltan elégedett leszel az eredményel, plusz a napodat is hasznosan töltöd. 

 

4.) Emlékkönyv

Biztos vagyok benne, hogy jó lesz pár év múlva visszaemlékezni a régi nyarakra. Mennyivel jobb, ha képek, és néhány leírt gondolat segíti az emlékek felidézését! Ha elhatározod, hogy az idei nyarat nem a szobádban üldögéléssel töltöd, rengeteg emléket szerezhetsz, ezeket pedig fotókkal megörökítheted. Ezen kívül le is írhatod az elményeket egy könyvbe, amit később fantasztikus érzés lesz fellapozni.

 

5.) Tanulj valami újat

Ezt sokféleképpen értelmezheted, és valósíthatod meg. Jelentheti ez azt hogy megtanulsz egy hangszeren játszani, tácolni, bármi, amit egyszer elterveztél, de még nem valósítottál meg. De más dolgokat is megtanulhatsz egy nyár során. Megtanulhatod pozitívan látni a dolgokat, megtanulhatsz kedvesebben viselkedni az emberekkel, sokat mosolyogni, és minden, amit el tudsz képzelni. 

 

Remélem segítettem, és most már legalább egy megvalósítandó tervetek van a 2018-as nyárra. Ha úgy gondoljátok, hogy ezek közül bármit meg fogtok tenni idén, azt írjátok meg nekem, illetve ha a következő bejegyzés témájával kapcsolatban van ötletetek, azt is szívesen elolvasom. Örülök, hogy velem tartottatok, hamarosan hozom az újabb bejegyzést!

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2018. január 13, 18:21:19

~Eltérés a megszokottól?~

Sziasztok^^ Itt is lennék az év első bejegyzésével. 

A 2018-as évet egy kéréssel szeretném kezdeni. A legutóbbi bejegyzésemben megemlítettem, hogy szeretnék nyitottabb lenni a DIY témán kívül is, és ebben az évben szeretnék kissé eltérni a jól megszokott bejegyzésektől, nem csak Do It Yourself-es tartalmat megosztani. 

Tehát arra kérnélek titeket, hogy ha van ötletetek, hogy mit látnátok, miről olvasnátok szívesen a kézzel készített dolgokon kívül, akkor azt írjátok meg a bejegyzés alá! 

(Természetesen a blog fő témája a DIY, és nem szeretnék teljesen mással foglalkozni mostantól, csak picit nyitni szeretnék mindenki felé, és néha kicsit másabb témákkal is foglalkozni)

Előre is köszönöm az ötleteiteket, és igyekszem minél hamarabb egy normális bejegyzést összehozni.

(És szorítsatok nekem hogy jól sikerüljön a központi felvételi)

2017. december 29, 18:48:13

~Ez neked szól~

Sziasztok^^ Ez a bejegyzés egy kis köszönetnyilvánítás lesz, illetve elmondom a terveimet a jövő évre.

 

Először is mindenkinek szeretném megköszönni, aki velem tartott ebben az évben (is)! Sajnos nem voltam túl aktív, és elég keveset poszoltam, de azt hiszem a legutóbbi ígéretemet sikerült betartanom. Ugyanis december 1-én azt ígértem nektek, hogy december 24-ig igyekszem aktív lenni, és összességében 24 nap alatt 9 bejegyzést posztoltam, ami nem tűnik soknak, de hadd áruljam el, hogy az utóbbi időkben egy év alat nem volt ennyi bejegyzésem. Szóval hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott, követte a bejegyzéseim, kommentelt, vagy bármilyen formában jelezte, hogy szereti olvasni a blogom. Azt is szeretném megköszönni, hogy ez alatt a pár év alatt lett néhány rendszeres olvasóm, ha lehet így mondani, aki szinte mindig elolvasta a legújabb bejegyzésem, és visszajelzést is küldött. Tényleg hihetetlenül hálás vagyok mindenkinek, aki valaha rákattintott bármelyik bejegyzésemre<33

 

A másik dolog amiről beszélni szeretnék, az a 2018-as év. A 2017 nem telt túl aktívan a blogomat, és alapból az ebneveldét tekintve. Mivel most vagyok 8.-os, nem ígérem hogy rögtön januárban változatok ezen, mivel hamarosan itt a központi felvételi (amitől eléggé parázok), szóval abban az időszakban nem fogok gyakran belépni. De utána megpróbálkozok a blog felpörgetésével, és ha nem is minden héten, de a lehető legtöbbször osztok majd meg veletek Do It Yourself ötleteket (és azt hiszem 2018-tól nyitottabb leszek másabb témákban is, azaz nem csak DIY bejegyzéseim lesznek).

 

Valójában mindössze ennyi lenne, köszönöm hogy elovlastad, illetve hogy velem tartottál 2017-ben. Sikerekben gazdag, boldog újévet mindenkinek!

 

XxMilla

2017. december 16, 19:28:32

~Kérdezz-felelek (válaszok)~

Sziasztok^^ A héten kitettem egy bejegyzést, amiben arra kértelek titeket, hogy kérdezzetek tőlem. Érkezett pár kérdés, ezeket pedig most fogom megválaszolni. Kezdjünk bele!
1.) Mi a kedvenc dalod, filmed?
A kedvenc dalom mindig változó. Jelenleg azok a zenék, amiket nagyon szeretek a következők: Miss You-Louis Tomlinson, Kesha-Learn To Let Go, Luis Fonsi ft. Demi Lovato-Échame La Culpa, James Arthur-Sun Comes Up, Post Malone ft. 21 Savage-Rockstar.
Kedvenc filmem pedig nincs különösebben, de szeretem a Szemfényvesztők első részét és a Mentőexpedíciót.
2.) Van háziállatod?
Van egy aranyszőrű angol cocker spánielem, akit Kókusznak hívnak, és 6 éves <3
3.) Mi a kedvenc állatod, kutyafajtád?
Nincs kedvenc állatom (én most jövök rá, hogy ezek alapján nekem szinte semmiből nincs kedvencem), de ha kutyák és macskák között kell választani, egyértelműen kutyapárti vagyok. Kedvenc kutyafajtám sincs (milyen meglepő), hiszen attól függetlenül, hogy spánielem van, átlagban az ilyen fajta kutyák könnyen megkergülnek. Hatalmas szerencsénk van, hogy Kókusz egy kivételes kutyus, ugyanis nagyon okos, értelmes és rendkívül nyugodt. Ha nektek van akár jó, akár rossz tapasztalatotok spánielekkel, azt írjátok meg nekem commentben!
4.) Ki a kedvenc énekesed?
Végre egy kérdés ahol azt tudom mondani, hogy van kedvencem. Nem is egy. Elsősorban Louis Tomlinson, Zayn Malik, Harry Styles, Niall Horan és Liam Payne, akiket szólókarrierjük előtt is imádtam. Örök kedvencem még Bruno Mars akit kiskorom óta szeretek. Rajtuk kívül Ed Sheeran zenéit szeretem nagyon. 

5.) Ismered a Queen együttest?
Erről nem tudok túl sokat írni, ismerem őket de soha nem hallgattam a zenéiket.

6.) Mit gondolsz a homo-/biszexuálisakról?
Ez egy elég kifejtős téma. Én egyáltalán nem ítélem el őket. Kifejezetten zavar, ha valaki szidja őket, hiszen az nem az ő életük és semmi beleszólásuk nincs. Persze mindenkinek a saját döntése, hogy erről mit gondolnak, de szerintem borzasztó dolog azért lebecsülni, szidni, bántani másokat, mert nem pont olyanok mint mi. 

7.) Milyen gyakran fested a körmöd?
Körömerősítő mindig van rajta, és régen szinte minden héten ki volt feste, mostanában azonban nagyon ritkán.

8.) Milyen zenéket szeretsz?
Szinte minden fajta zenét szeretek. Nem igazán szeretem a rockot, illetve a magyar zenét. A régi magyar dalok jók, és ha szól a rádióban nem kapcsolom el. De a mostani magyar zenék, legyen az akármilyem  fajta, siralmasak (gondolok itt pl. Hiro zenéire). Persze nincs azzal bajom, ha valaki szereti.
Egyébként leginkább a popzenét kedvelem, es a rap-et. 

9.) Mit olvastál utoljára?
Legutóbb Leiner Laura Ég Veled című könyvét olvastam, amit mindenkinek ajánlok, eddig ez tetszett a legjobban az összes könyve közül és izgatottam várom a folytatást.
Ennyi lett volna, remélem ezzel kicsit többet is megtudtatok rólam azon felül, hogy szeretem a Do It Yourself dolgokat. Ha szeretnétek ilyesmi bejegyzést a jövőben is, írjátok meg commentben!
XxMilla
2017. december 12, 16:53:24

~Kérdezz-felelek~

Sziasztok^^

Már az előző bejegyzésben említettem, hogy csinálok egy kérdezz-felelek bejegyzést. Ennek okát ott elolvashatjátok.

Arra kérlek titeket, hogy bármi kérdésetek van, azt ez alatt a bejegyzés alatt tegyétek fel. Egy következő bejegyzésben megválaszolom őket.

 

XxMilla

Sziasztok^^ Mint ígértem, itt is van a vasárnapi rész, ahol három ajándékötletet írok le nektek. A mai nap az összes ötlet édességekkel kapcsolatos lesz. Mielőtt belekezdenénk, annyit elmondok hogy a bejegyzés végén lesz egy kérdésem hozzátok, és arra kérlek titeket, hogy commentben válaszoljátok meg. De most vissza a lényegre!

 

 

1.) Cukor, csokiból készült üvegben

 

Ez elég értelmetlen, de nem magyarázom, mindjárt meglátjátok.

 

Kellékek:

- 0,5 literes műanyagüveg

- 1 tábla tejcsoki

- bármilyen cukor

- olló

 

Elkészítés:

Olvaszd meg a tejcsokit a tűzhelyen, vagy a mikróban. Az olvadt csokoládét öntsd úgy az üvegbe, hogy a legaljától a tetjéig csoki borítsa a belsejét! Ha esetleg egy tábla kevés lenne ahhoz, hogy megfelelő vastagságban beterítse az üveget, akkor kettőt is felhasználhatsz. Fontos, hogy ne legyen tele csokival a palack, csak az oldala legyen vastagon csokis. Ha ez megkötött, öntsd bele a cukrot. Ezután már nincs más dolgod, mint levágni az egészről a műanyagot, és egy szalagot kötni rá. Ezt természetesen csak az ajándékozás előtti napon készítsd el, és addig is biztos helyen legyen.

 

 

2.) Egyedi csokoládé

 

Ez is magyarázatra szorulna, de a magyarázat egy sorral lejjeb meg is található!

 

Kellékek:

- 1 tábla csoki

- szilikon jégkockakészítő

- bármilyen gyümölcs, cukor, de valójában bármi, ami tetszik

 

Elkészítés:

Az egész roppant egyszerű. A csokit ismét fel kell olvasztanod. Közben a jégkockatartó aljába szórj egy keveset abból, amilyen csokoládét szeretnél készíteni. (Pár tipp: oreo keksz, gumicokor, mogyoró, dió, banán, alma) A megolvadt csokit öntsd a szilikon jégkockatartóba és a tetejére is szórj abból, amit előtte az aljába tettél. Ezt egy átlátszó csomagolásban, feldíszítve átadhatod, de ezzel is tudsz variálni.

 

 

3.) Sütitartó papírtányérból

 

Ez nem kifejezetten étel, hanem egy édesség becsomagolási módja.

 

Kellékek: 

- papítányér 

- szalag

- olló

- ragsztó

 

Elkészítés:

Az ehhez csatolt kép segítségével sokkal egyszűbben megértheted a folyamatot. Először a képen látható módon vágd fel a tányér alját és tetejét. A következő képen lévő vonalak mentén hajtsd be. Ezután az adott helyen ragaszd össze a tányért, és mehet is bele az édesség. Szalaggal díszítve tökéletes ajándék.

16 Dirt Cheap & Easy DIY Projects To Make At Home                                                                                                                                                                                 More

 

 

Ennyi lett volna a DIY maraton 5., 6. és 7. része egybesűríve, ezzel pedig maratonunk végére is értünk. Köszönöm, hogy velem tartottál, ha elkészítetted a mai bejegyzésben található ajándékok bármelyikét, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

A bejegyzés elején említettem, hogy lesz hozzátok egy kérdésem. Ez a követlkező lenne: Elég sok ideje írok már, de valójában szinte semmit nem tudtok rólam. Epp ezért úgy gondoltam, hogy lehetne egy rendhagyó, kérdezz-felelek bejegyzésem. Mit szólnátok hoozá? Ha tetszik az ötlet írjátok meg commentben, és a jövőhét folyamán majd közzéteszek egy bejegyzést, ahova a kérdéseiteket írhatjátok, de már ez alatt a  bejegyzés alatt is tethettek fel nekem kérdéseket. Ezeket majd egy további bejegyzés folyamán megválaszolom.

 

XxMilla

2017. december 8, 21:37:47

~Vasárnap tripla rész?~

Sziasztok^^ Elnézéseteket kérem, de ez a a hosszú hét egy hosszú estével végződött és semmi erőm nincs írni.  Holnap pedig egész nap nem leszek itthon. De arra gondoltam, hogy vasárnap 3 ötletet mutatnék be egy bejegyzésben. Ha nektek jó, írjátok meg commentben!

 

XxMilla

2017. december 7, 18:03:19

~DIY maraton #4 - Rudolf csokitartó~

Sziasztok^^ Azt hiszem ez a Do It Yourself maraton a befőttesüveg ajándékokról fog szólni, mivel a maraton negyedik részére is egy ilyennel készültem. Ez pedig nem más, mint egy Rudolf a rénszarvas csokitartó. Nézzük is!

 

 

Kellékek:

- befőttesüveg

- fehér lap

- színes lap (piros, fekete, barna)

- faág

- olló

- ragasztó

 

Elkészítés:

A barna lapból vágj le kb 6-8cm vastagságú részt úgy, hogy körbeérje az üveget. Ennek a közepére kell ragasztanod fehérrel a szemeket, feketével pedig a pupillát. Az orrát piros lapból vágd ki (de apró gombolyag is lehet az orra).  Ezt ragaszd rá az üvegedre.

Most a faág következik. Fogd a befőttesüveg kupakját és ragassz rá két faágat, ezek lesznek a szarvak. Ha ezzel kész vagy, nincs is más dolgod, mint megtöltened az üveget csokival, és mér csomagolhatod is karácsonyra. 

Ha elég kreatív vagy, ezzel a technikával csinálhatsz befőttesüvegből manót, vagy Télapót is. 

 

Ennyi lett volna a DIY maraton negyedik része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a Rudolf a rénszarvasos csokitartót írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMilla


Következő 10 bejegyzés