Sziasztok^^ Mint ígértem, itt is van a vasárnapi rész, ahol három ajándékötletet írok le nektek. A mai nap az összes ötlet édességekkel kapcsolatos lesz. Mielőtt belekezdenénk, annyit elmondok hogy a bejegyzés végén lesz egy kérdésem hozzátok, és arra kérlek titeket, hogy commentben válaszoljátok meg. De most vissza a lényegre!

 

 

1.) Cukor, csokiból készült üvegben

 

Ez elég értelmetlen, de nem magyarázom, mindjárt meglátjátok.

 

Kellékek:

- 0,5 literes műanyagüveg

- 1 tábla tejcsoki

- bármilyen cukor

- olló

 

Elkészítés:

Olvaszd meg a tejcsokit a tűzhelyen, vagy a mikróban. Az olvadt csokoládét öntsd úgy az üvegbe, hogy a legaljától a tetjéig csoki borítsa a belsejét! Ha esetleg egy tábla kevés lenne ahhoz, hogy megfelelő vastagságban beterítse az üveget, akkor kettőt is felhasználhatsz. Fontos, hogy ne legyen tele csokival a palack, csak az oldala legyen vastagon csokis. Ha ez megkötött, öntsd bele a cukrot. Ezután már nincs más dolgod, mint levágni az egészről a műanyagot, és egy szalagot kötni rá. Ezt természetesen csak az ajándékozás előtti napon készítsd el, és addig is biztos helyen legyen.

 

 

2.) Egyedi csokoládé

 

Ez is magyarázatra szorulna, de a magyarázat egy sorral lejjeb meg is található!

 

Kellékek:

- 1 tábla csoki

- szilikon jégkockakészítő

- bármilyen gyümölcs, cukor, de valójában bármi, ami tetszik

 

Elkészítés:

Az egész roppant egyszerű. A csokit ismét fel kell olvasztanod. Közben a jégkockatartó aljába szórj egy keveset abból, amilyen csokoládét szeretnél készíteni. (Pár tipp: oreo keksz, gumicokor, mogyoró, dió, banán, alma) A megolvadt csokit öntsd a szilikon jégkockatartóba és a tetejére is szórj abból, amit előtte az aljába tettél. Ezt egy átlátszó csomagolásban, feldíszítve átadhatod, de ezzel is tudsz variálni.

 

 

3.) Sütitartó papírtányérból

 

Ez nem kifejezetten étel, hanem egy édesség becsomagolási módja.

 

Kellékek: 

- papítányér 

- szalag

- olló

- ragsztó

 

Elkészítés:

Az ehhez csatolt kép segítségével sokkal egyszűbben megértheted a folyamatot. Először a képen látható módon vágd fel a tányér alját és tetejét. A következő képen lévő vonalak mentén hajtsd be. Ezután az adott helyen ragaszd össze a tányért, és mehet is bele az édesség. Szalaggal díszítve tökéletes ajándék.

16 Dirt Cheap & Easy DIY Projects To Make At Home                                                                                         More

 

 

Ennyi lett volna a DIY maraton 5., 6. és 7. része egybesűríve, ezzel pedig maratonunk végére is értünk. Köszönöm, hogy velem tartottál, ha elkészítetted a mai bejegyzésben található ajándékok bármelyikét, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

A bejegyzés elején említettem, hogy lesz hozzátok egy kérdésem. Ez a követlkező lenne: Elég sok ideje írok már, de valójában szinte semmit nem tudtok rólam. Epp ezért úgy gondoltam, hogy lehetne egy rendhagyó, kérdezz-felelek bejegyzésem. Mit szólnátok hoozá? Ha tetszik az ötlet írjátok meg commentben, és a jövőhét folyamán majd közzéteszek egy bejegyzést, ahova a kérdéseiteket írhatjátok, de már ez alatt a  bejegyzés alatt is tethettek fel nekem kérdéseket. Ezeket majd egy további bejegyzés folyamán megválaszolom.

 

XxMilla

2017. december 8, 21:37:47

~Vasárnap tripla rész?~

Sziasztok^^ Elnézéseteket kérem, de ez a a hosszú hét egy hosszú estével végződött és semmi erőm nincs írni.  Holnap pedig egész nap nem leszek itthon. De arra gondoltam, hogy vasárnap 3 ötletet mutatnék be egy bejegyzésben. Ha nektek jó, írjátok meg commentben!

 

XxMilla

2017. december 7, 18:03:19

~DIY maraton #4 - Rudolf csokitartó~

Sziasztok^^ Azt hiszem ez a Do It Yourself maraton a befőttesüveg ajándékokról fog szólni, mivel a maraton negyedik részére is egy ilyennel készültem. Ez pedig nem más, mint egy Rudolf a rénszarvas csokitartó. Nézzük is!

 

 

Kellékek:

- befőttesüveg

- fehér lap

- színes lap (piros, fekete, barna)

- faág

- olló

- ragasztó

 

Elkészítés:

A barna lapból vágj le kb 6-8cm vastagságú részt úgy, hogy körbeérje az üveget. Ennek a közepére kell ragasztanod fehérrel a szemeket, feketével pedig a pupillát. Az orrát piros lapból vágd ki (de apró gombolyag is lehet az orra).  Ezt ragaszd rá az üvegedre.

Most a faág következik. Fogd a befőttesüveg kupakját és ragassz rá két faágat, ezek lesznek a szarvak. Ha ezzel kész vagy, nincs is más dolgod, mint megtöltened az üveget csokival, és mér csomagolhatod is karácsonyra. 

Ha elég kreatív vagy, ezzel a technikával csinálhatsz befőttesüvegből manót, vagy Télapót is. 

 

Ennyi lett volna a DIY maraton negyedik része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a Rudolf a rénszarvasos csokitartót írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMilla

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2017. december 6, 20:24:11

~DIY maraton #3 - Mécsestartó~

Sziasztok^^ Elérkeztünk a DIY maraton harmadik részéhez. A mai nap egy mécsestartó elkészítését olvashatjátok. Na lássuk!

 

 

Kellékek:

- befőttesüveg 

- fehér fogkrém

- szivacs 

- papír ragasztószalag

 

 

Elkészítés:

Az üvegre ragassz formát, sormintát, vagy egyszerűen vonalazd be a ragasztószalaggal. Ha ezzel kész vagy jöhet a fogrém (a kellékeknél fehér fogkrémet írtam, de az sem gond, ha piros és kék is van benne, a lényeg, hogy az alapszín fehér legyen). Nyomj egy lapra, festékpalettára, igazából bármire belőle. Mártsd bele a szivacs szélét és kezdd el nekinyomkodni az üvenek. Menj végig az egészen. Ha még nem vagy elégedett az eredménnyel, ezt kétszer, akár háromszor megcsinálhatod. Mostmár csak várnod kell a száradásra. Ez pár órát vesz igénybe (de minimum egy óráig hagyd száradni). Ha megszáradt, csak szedd le a ragasztót és máris rendelkezésedre áll egy téli mécsestartó.

 

Ez lett volna a DIY maraton harmadik része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a mécsestartót, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMilla

2017. december 5, 21:57:10

~DIY maraton #2 - Hógömb~

Sziasztok^^ Bocsánat hogy csak ilyen későn írok, de meghoztam a Do It Yourself maraton 2. részét. Vágjunk bele.

 

 

Kellékek:

- befőttesüveg

- ragasztópisztoly

- emelvényként szolgáló tárgy (az én hógömbömben ez egy parafadugó) 

- bármilyen figura

- csillámpor

 

Elkészítés:

A befőttesüveg kupakjába ragaszd bele az emelvényt, arra pedig ragaszd rá a figurát (ezt megteheted ragasztópisztollyal, de elárulom, hogy az én gömböm 2 éve készült és a parafadugó, illetve a maci techonkol rapid ragasztóval lett felragasztva, és még most is a helyén van). 

Az üvegbe szórj csillámport tetszés szerint (a csillám színének legideálisabb a fehér vagy az ezüst, illetve a kettő keverve, de ez is a te döntésed). 

A végén pedig a kupak belsejének szélére (remélem érthető, arra a részre, amit rácsavarsz az üvegre) ragassz a pisztollyal legalább egy réteget, majd csavard rá a befőttesüvegre. Azt gondolom el sem kell mondanom, hogy úgy csavard a kupakot, hogy ne fordítsd fel az üveget.

 

 

Ennyi lett volna a DIY maraton második része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a hógömbött, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMilla

 

2017. december 4, 17:28:20

~DIY maraton #1 - Zoknihóember~

Sziasztok^^ Azt ígértem, hogy próbálok az elkövetkezendő időben nagyon aktív lenni, szóval az az ötletem támadt, hogy ezen a héten egy Do It Yourself maratonnal segítenék nektek a karácsonyi előkészületekben. Ez abból áll, hogy ezen a héten minden nap lesz egy házilag elkészíthető ajándék-, vagy dekorációötlet a blogomon. A DIY maraton 1. napján egy zoknihóember egyszerű elkészítését mutatom be nektek. Kezdjünk bele!

 

 

Kellékek: 

- fehér zokni

- színes zokni

- rizs

- filctoll

- gomb (ez elhagyható)

- olló

- fonal 

- szalag (ez sem kell feltétlenül)

- ragasztó

 

Elkészítés:

Fogd a fehér zoknit és töltsd addig rizzsel, amíg tetszik. Ha ez megvan, kösd meg a zokni végét (a fonallal, vagy egyszerűen egy görcsöt is köthetsz rá).

Ezután tekerd meg a zoknit egy tetszés szerinti helyen. A teteje, amin a görcs van lesz a feje, tehát annyit tekerj, amekkorára a fejét szeretnéd. A helyen, ahol megtekerted, kösd össze fonallal. Ennek a tetejére köthetsz egy szalagot sál gyanánt, de úgy is megoldhatod, hogy még pár réteg fonallal körbetekered ezt a részt. 

A színes zokniból készül majd a sapka. Akkora darabot vágj le a végéről, amekkorát szeretnél. Ezt hajtsd fel egyszer vagy kétszer, hogy jobban hasonlítson egy sapkára. Ha szeretnél, még bojtot is tehetsz a tetejére.

Ezután már csak a díszítés marad, amit millió módon meg lehet oldani. A gombokat csak szimplán filctollal is felrajzolhatod, vagy varrhatsz, illetve ragaszthatsz rá izazi gombokat. Az arcát is megrajzolhatod, gombokkal, esetleg borssal, egyéb magokkal alkothatod meg,  de bármilyen saját ötlet is jó lehet.

Ezek a kis hóemberek nem csak fantasztikus dekorációk, de tökéletes ajándékok is egy családtagnak vagy barátnak.

 

Képtalálat a következőre: „zokni hóember”

 

Ez lett volna a DIY maraton első része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a hóembert, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMillla

Sziasztok^^ Na hát megint elég régen írtam, de mivel december elseje van (ami pedig a kedvenc időszakom kezdete minden évben). Eszembe jutott, hogy két éve decemberben írtam egy bejegyzést, amiben a kedvenc dolgaimról beszélek a karácsonyban. Úgy gondoltam, mivel már ezek is valamennyit változtak, illetve én magam (na meg persze afogalmazásom) is, ezért idén újra megírom, de ebben az évben nem 3, hanem 5 dolgot sorolok fel. 

Egyébként had mondjam el, ez a december kivételesen szuperül kezdődött, ugyanis reggel fél nyolckor iskolába menet megcsúsztam a biciklimmel az úton és szépen beleborultam egy pocsolyába. Ettől függetlenül nagyon jól telt a napom és ugyanolyan lelkesen készülődök a karácsonyra.

De úgy volt hogy a kedvenc dolgaimról beszélek, úgyhogy kezdjünk is bele!

 

 

1) Karácsonyi ajándékok készítése

Azt hiszem hogy az, aki olvassa a blogomat az tudja, hogy imádom a kézzel készített dolgokat és a karácsony talán a legideálisabb időszak, hogy ennek hasznát vegyem. És gondolom nem is kell ecsetelnem hogy milyen érzés gondosan keresgélni a családtagjaidnak legmegfelelőbb ajándékokat, azokat elkészíteni, végül pedig átadni őket a szeretteidnek és izgatottan várni, hogy mit szólnak hozzá. Felbecsülhetetlen érzés!

 

2) Világítás és díszítés

A karácsonyi hangulatot nem is hozza meg jobban más, mint sötétedés után végigsétálni az utcán és gyönyörködni a karácsonyi fényekben. Szenteste napján ez az érzés a karácsonyfa feldíszítése után is megjelenik. A fénysorok a fán az egyik legszebb látvány karácsonykor. A mi családunkban már hetekkel karácsony előtt díszíteni kezdjük a házat. Ezzel ti hogy vagytok?

 

3) Zenék

A karácsonyi zenék egyértelműen a karácsony szerves részei. A kedvencem egy év alatt sem változott, még ma is az All I Want For Christmas Is You-t tartom a legjobb karácsonyi zenének. Ezen kívül viszont rengeteg dal van még, amit sokat hallgatok ebben az időszakban. (Ilyenek például a Shake Up Christmas és a Santa Tell Me) A ház díszítése közben is rendszeresen indítok valamilyen karácsonyi dalt.

 

4) Mézeskalácssütés

A családommal minden évben sütünk mézeskalácsot. Az egész család részt vesz benne. Kivágjuk a formákat, kisütjük, majd cukormázzal díszítjük a kalácsokat. Ha esetleg ti nem szoktatok ilyesmit csinálni, azt ajánlom idén próbáljátok ki, nagyszerű elfoglaltság!

 

5) Hagyományok

A hagyományok alatt most nem valódi, évszázados családi hagyományokra gondolok, hanem azokra a dolgokra, amik a mi családunkban minden évben megtörténnek. Nem sorolom fel az összeset, csak a személyes kedvenceimet. Az egyik kedvencem a Grinch megnézése. A filmet ha százszor nem láttam, akkor egyszer sem, de imádom minden évben újra megnézni (de kizárólag december 24-én). Ezen kívül nagyon szeretem a karácsonyi ebédeket és vacsorákat. Minden évben a december 25-e és 26-a a családi összejövetelekről szól a családunkban. Általában a nagyszüleimhez szoktunk menni, beszélgetünk, eszünk és jól érezzük magunkat. Nálatok vannak ezekhez hasonló családi hagyományok?

 

A végére értünk a listámnak. De a ti listátokra is kíváncsi vagyok. Írjátok meg commentben, hogy nektek mi az az öt dolog, ami semmiképp nem maradhat ki az ünnepi készülődésből, illetve a karácsonyból! Igyekszem az elkövetkezendő 24 napban aktív lenni, és minél több bejegyzést közzétenni.

Előre is kellemes ünnepeket mindenkinek, és tartsatok ki, már nincs sok karácsonyig!

 

XxMilla

2017. augusztus 7, 17:37:57

~Körömápolás házilag~

Sziasztok^^

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az én nem szeretek elkölteni egy vagyont mindenféle körömerősítőre, olajokra és hasonlókra. 

Ha gyengék a körmeid, vagy csak szeretnéd megőrizni az egészségüket és erősségüket, tarts velem! 

 

 

1) Alapvető szabályok 

Ha nem szeretnéd, hogy körmeid könnyen törjenek, ne vágd, hanem reszeld őket és ne feledd!  Mindig csak egy irányba! 

 

 

2) Körömerősítő lakk 

Nem kell az összes pénzed körömerősítő lakkra költened, de nem árt párat kipróbálni. Nekem személy szerint a Nail Teraphy Professional 8 in 1 vált be. 

Helyes használat :

1. Nap kenj fel egy réteget! 

2. Nap az első tetejére mégegyet! 

3. Nap szedd le az előző két réteget és kezdd előlről!

Ismételgesd pár hétig,  majd a körömerősítőt alapként használd!

 

3) Körömerősítés házilag 

Van egy egyszerű módszer a körmeid erősítésére. Nincs másra szükséged, csak olivaoljara. Kend fel az olajat a kömödre ( ki ne hagyd a körmágyat!) és hagyd rajta 4-5 percig. Pár perc elteltével dörzsöld bele az olajat a körmödbe, illetve a körömágyadba! Hagyd rajta 20 percig, majd most le. Ha a körmeid nagyon törékenyek, a 20 perc alatt többször is átkenheted. Lehetőleg ezt napi rendszerességgel ismételd! 

 

 

4) Víztől való óvás 

Körmeidnek a túl sok víz is káros lehet. Ezért használj kesztyűt mosogatásnál , és ne áztasd túl sokáig a kezed!

 

 

5) Köröm fomája és hosszúsága 

Az is lényeg, hogy milyen formájúak és milyen hosszúak a körmeid. Ha nagyon törékeny körmeid vannak, ha csak kezdetben is, (gondolok itt a körömerősítés kezdetére) de mindenképp hagyd rövidebbre a körmeidet! Természetesen a körmök formája is lényeges. Vannak akik arra esküsznek, hogy a rövidebb, kockára reszelt körmök nehezebben törnek le, de személyes tapasztalataim szerint a kockaformájú köröm az első mozdulatnál letörik.  A tanácsom az, hogy  kisérletezd ki, hogy számodra melyik forma a legtartósabb, és ha lehet, mindig úgy reszeld a körmeid! 

 

 

Ennyi lett volna, remélem kipróbáltok párat a fentiek közül, és nektek is használni fog! 

És hogy el ne felejtsem! Ha szeretnétek majd back to school köröm DIY-t, írjátok meg commentben^^

 

XxMilla

2017. július 23, 21:04:38

~Washi tape (dekortapasz) DIY-ok~

Sziasztok^^ Kicsit régen írtam, de most van pár jó ötletem, szóval nem húzom, kezdjünk bele!

Biztos hallottatok már a washi tape- ről, magyarul dekortapaszról. Ezzel a kis cukival kapcsolatban fogok pár szuper DIY ötletet bemutatni nektek, tartsatok velem!

Képtalálat a következőre: „washi tape”

 

 

 

1) Washi-billentyűzet

 

Ami kell hozzá: 

-Dekortapasz

-Bármiféle billentyűzet

-Olló

 

Elkészítés:

Az elkészítése roppant egyszerű. Nincs más dolgod, mint fognod a dekortapaszt és akkora méretű darabokat vágnod, mint a billentyűk. Beboríthatod az összes billentyűt, de váltakozva (befedett, szabadon hagyott) is leragaszthatod őket. Alkothatsz ahogy tetszik, alakzatot is kirakhatsz belőle. Nem kell félned, a betű olvasható lesz a tapasz alatt annyira, hogy lásd. Ha mégsem látnád, magad is ráírhatod a betűket és számokat.

 Képtalálat a következőre: „washi tape keyboard”

 

 

 

2) Washi-napszemüveg

 

Ami kell hozzá:

-Dekortapasz

-Napszemüveg

-Olló

 

Elkészítés:

Ha szeretnéd feldobni kicsit a napszemüveged, a dekortapasz segítségedre lehet. A szemüveg szárait, vagy akár az egész szemüveget kidíszítheted vele. Kezdd az egyik végén, és tekerd rá a napszemüvegedre, közben egyre beljebb haladva.

Képtalálat a következőre: „washi tape sunglasses”

 

 

 

3) Washi-keret

 

Ami kell hozzá: 

-Dekortapasz

-Egy kép (családi, egy kép a barátokkal, valójában bármi amit szeretnél)

-Képkeret (nem feltétlenül szükséges)

-Olló

 

Elkészítés:

A dekortapasz képkeretnek is tökéletesen funkcionál. Elkészítheted úgy, hogy kidekorálsz egy képkeretet akár egy, akár több színnel, de olyan lehetőged is van, hogy a választott kép oldalain pár centi fehér sávot hagysz, és ezt különböző módokon díszítheted saját elképzelésed szerint.

Kapcsolódó kép

 

Kapcsolódó kép

 

 

 

Ennyi lett volna. Remélem tetszettek ezek a nagyon egyszerű DIY-ok, ha elkészítetted, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMilla

2017. május 15, 18:42:59

~Life Hackek 2~

Sziasztok^.^ 

Ma ismét egy pár life hacket (praktikát, trükköt) osztok meg veletek. De ezek inkább ételekhez fűződnek, azok elkészítésében, tálalásában adnak segítséget. Vágjunk bele!

 

1) Jégkockák

Egyre jobban közeleg a nyár, és egy hideg ital mindig jól jön. Viszont ha jégkockát teszünk bele, amint olvadni kezd, az italunk vizes lesz és nem valami jó ízű. Jó hírem van! Van egy egyszerű megoldás. Ne vízzel készítsd a jégkockát, hanem az adott italt öntsd a formába. Így a jégkocka olvadásakor is isteni lesz az ital.

Kapcsolódó kép

 

2) Tojás szétválasztása

Egy egyszerű mód a tojás sárgája és fehérje szétválasztásához. Törd meg a tojást! Tedd a tálba! Fogj egy műanyag üveget! Tedd a tojás sárgájához és nyomd meg az üveg oldalát! Ezzel feszippantod a tojás sárgáját. Fordítsd el az üveged majd a tojást öntsd egy másik tálba! 

Képtalálat a következőre: „separate egg life hack”

 

3) Tányér

Ez a trükk leginkább azoknak szól, akik szeretnének leadni pár kilót, vagy csak szeretnék megtartani az alakjukat. Az egész mindössze annyi, hogy az ételt nagy helyett kis tányérra szedd, ezzel azt az érzetet kelted az agyadnak, hogy több az étel, így nem eszel meg egy egész nagy tányér ételt, elég egy kicsi is.

Képtalálat a következőre: „little and big plate”

 

Ennyi lett volna, remélem tetszett! És mostanában nagyon kevés a DIY... Ezen igyekszem vátoztatni és igérem a következő bejegyzés egy DIY lesz! Addig is sziasztok! 

XxMilla


Következő 10 bejegyzés