2017. december 4, 17:28:20

~DIY maraton #1 - Zoknihóember~

Sziasztok^^ Azt ígértem, hogy próbálok az elkövetkezendő időben nagyon aktív lenni, szóval az az ötletem támadt, hogy ezen a héten egy Do It Yourself maratonnal segítenék nektek a karácsonyi előkészületekben. Ez abból áll, hogy ezen a héten minden nap lesz egy házilag elkészíthető ajándék-, vagy dekorációötlet a blogomon. A DIY maraton 1. napján egy zoknihóember egyszerű elkészítését mutatom be nektek. Kezdjünk bele!

 

 

Kellékek: 

- fehér zokni

- színes zokni

- rizs

- filctoll

- gomb (ez elhagyható)

- olló

- fonal 

- szalag (ez sem kell feltétlenül)

- ragasztó

 

Elkészítés:

Fogd a fehér zoknit és töltsd addig rizzsel, amíg tetszik. Ha ez megvan, kösd meg a zokni végét (a fonallal, vagy egyszerűen egy görcsöt is köthetsz rá).

Ezután tekerd meg a zoknit egy tetszés szerinti helyen. A teteje, amin a görcs van lesz a feje, tehát annyit tekerj, amekkorára a fejét szeretnéd. A helyen, ahol megtekerted, kösd össze fonallal. Ennek a tetejére köthetsz egy szalagot sál gyanánt, de úgy is megoldhatod, hogy még pár réteg fonallal körbetekered ezt a részt. 

A színes zokniból készül majd a sapka. Akkora darabot vágj le a végéről, amekkorát szeretnél. Ezt hajtsd fel egyszer vagy kétszer, hogy jobban hasonlítson egy sapkára. Ha szeretnél, még bojtot is tehetsz a tetejére.

Ezután már csak a díszítés marad, amit millió módon meg lehet oldani. A gombokat csak szimplán filctollal is felrajzolhatod, vagy varrhatsz, illetve ragaszthatsz rá izazi gombokat. Az arcát is megrajzolhatod, gombokkal, esetleg borssal, egyéb magokkal alkothatod meg,  de bármilyen saját ötlet is jó lehet.

Ezek a kis hóemberek nem csak fantasztikus dekorációk, de tökéletes ajándékok is egy családtagnak vagy barátnak.

 

Képtalálat a következőre: „zokni hóember”

 

Ez lett volna a DIY maraton első része, remélem tudtam segíteni. Ha elkészítetted a hóembert, írd meg milyen lett, vagy küldj képet!

 

XxMillla

Tagek:
2017. december 7, 19:55:47
Jó lett!

2017. december 9, 15:23:53
De cukiiiiiiiu