Aug 15

Mint tudjátok, abbahagytam a tenyésztést, magántenyészetként folytatom tovább. De ez nem teljesen igaz. Price fiókomra átköltöztettem egy mopsz tenyészpáromat, így az Antares Pugs Mopsz Tenyészet működik, de "energiatakarékos" módon, természetesen foglalhatók lesznek kölykök, bár nem hiszem, de rajtam, és az egyetlen előjegyzőmön kívül kéne bárkinek is, de ha mégis, akkor írjatok bátran.

Emellett, belekezdtem a fentebbi fiókomon egyfajta hobbitenyészetbe (Dricc's Pack), több okból is. Lazábbak a feltételek, de a kutyák származását igazolom, így tenyésztésbe vehetők. Jelenleg szürke-vörös alaszkai malamut almot várok, később huskykkal, staffikkal, amerikai bulldogokkal is szeretnék foglalkozni, de ez természetes még a jövő zenéje. Nyugodtan foglalhattok onnan is kiskutyát, az 5660. körre várom az első malamut almot.

Illetve, folytatom a kutyamentést is, legutóbb három, vörös malamut szukát hoztam ki az Árvaházból, rossz körülmények közül. Ők rehab után természetesen befogadhatók lesznek, de foglalni már most is szabad. (Price fiókomon megtekinthetők.) 

Aug 6

Bizonytalan ideig ugyan, de vállalok képszerkesztést, legyen szó adatlapra szánt képről (fejléc, gomb, nagyobb kép), vagy bármilyen nem mozgóképről (GIF). Amit kérek, hogy üzenetben írj nekem, és legyen konkrét elképzelésed, valamint ne állítsd be saját szerkesztésnek! A képen szerepelni fog az, hogy én szerkesztettem, és az is, hogy a te tulajdonod, hogy ezzel elkerüljük a lopást. Kérlek, vedd figyelembe, hogy nem vagyok gép, ezért nem 5 percen belül fogod megkapni a kész képet. Éppen ezért is, egy ember maximum 5 szerkesztést kérhet, és cserébe ezért természetesen türelmen és együttműködésen kívül nem kérek mást.

Ha megvan az elképzelés, én mutatok róla egy félkész képet, hogy megfelel-e, és ha igen, csak utána kapsz véglegeset! 

Referenciaképek megtekinthetők az adatlapomon (fejlécek), Big Bad Wolf profilomon is, de kérésre küldök még mintákat. 

Júl 28

Így, hogy nem sok lehetőség van már a játékban igazából, unalmas óráimat azzal kötöm le, hogy az Árvaházból befogadok rossz körülmények között lévő kutyákat, rendbeteszem őket, majd Big Bad Wolf fiókomra átküldöm őket, némelyik kutya marad velem, de nagyobb részük befogadható. Egyébként az általam tenyésztett, de el nem vitt kölyköket is itt találod meg. Nyugodtan nézz szét, igyekszem minden kutyáról kisebb leírást adni az adatlapomon, hogy mit kell tudni róla. Örökbefogadással kapcsolatban ide, Dricc fiókomra írj! Az általam tenyésztett Peach Mochi és Antares kutyákra ugyan úgy vonatkoznak a feltételeim, amiket adatlapomra és weblapra is leírtam, a mentett kutyákkal kapcsolatban csak annyi kérésem van, hogy ne lássam őket újból Árvaházban! Ma egyébként 11 amstaff kutyát hoztam ki, közülük 8-9 biztosan befogadható lesz, valamint egy újabb adag mopsz is rehabilitáción van, a jelenleg elvihető kutyák pedig shiba inuk, mentettek és törzskönyvesek egyaránt! 

  !
Júl 27

Kicsit kezdem égőnek érezni, hogy velem van tele a Blog, bocsi ezért, nekem viszont tök jó időelütés így az unalmas órákban.
A napokban k a gazdi tett fel nekem pár kérdést, most ezekre válaszolnék :)

Az első kérdés arra vonatkozott, hogy mit szeretek a legjobban a világon? A válaszom:
Akit a világon a legjobban szeretek, az a barátnőm, de mivel tárgyra/forgalomra kérdeztél rá, így azt írom, hogy amit a legjobban szeretek, az a hűség, őszinteség, és a tisztelet :)

A második, hogy van-e állatom, és ha igen, hogy hívják őt/őket?
Két cicám volt, Rozsdi, a vörös félperzsa kandúr, illetve Cirmi, a cirmos-tarka kandúr. Ők sajnos meghaltak, és mai napig tart a gyász, viszont útközben egy cirmos teknőctarka (cirmos alap, vörös foltok) kiscica is az életembe pottyant, őt Mogyinak hívják. Elég kalandos útja volt, de nem igazán tartozik ide, viszont ha esetleg érdekel valakit, egy másik posztban szívesen mesélek róla :) Emellett barátnőm cicáját is nagyon szeretem (bár nem tekintem sajátnak), őt Manónak hívják, illetve "otthon" anyáméknál van egy tricolor csivava is, Saci.

És végül, 10-es skálán mennyire utálom azokat az embereket, akik a nyilvánosság előtt mutogatják a gyereküket?
10-es skálán 10000000. Viccet félre téve, én elhiszem, hogy az ilyen emberek nagyon büszkék a gyerekükre, viszont iszonyatosan irritáló, mikor felmegyek Facebookra, és minden második poszt, ami velem szembejön, az az, hogy "XY áldottnak érzi magát *párjának a neve* társaságában" és feltesz 666 képet a gyerekéről. Arról nem is beszélve, hogy mennyi mentálisan elba.... elbaltázott ember van a világon, köztük rengeteg pedofil is (nem akarok politizálni, de gondoljunk csak a perui magyar nagykövet bortányára), és ami egyszer felkerült a netre, az sose jön le :) Az meg már csak hab a tortán, hogy cikibbnél cikibb képeket tesznek ki a gyerekről, aztán ha a gyerek nagyobb lesz, cikizni fogják az osztálytársak azért, mert a szülei milyen cringe képeket tettek ki róla (láttam olyat is, hogy meztelen volt a gyerek), a gyereknek nyilván esik ez rosszul, aztán ha szól a szüleinek, meg még ők lesznek felháborodva, hogy "de hát az emlék", meg egyéb ilyen hülyeségek. Nekem is van a családomban olyan, aki a gyerekéről ilyen képeket tett ki. A másik kedvencem, mikor az én korosztályom (20-21 évesek) már el vannak jegyezve, meg gyereket is szültek, stb. és ezzel villognak, aztán rendesen már én érzem magam rosszul, hogy nem szülök be 20 évesen :'D Persze, biztos jó nekik, bár a legtöbb ilyen gyerek azért születik, mert a szülők szülei már unokázni akarnak, a nő pedig beadja a derekát, holott azt sem tudja, mire vállalkozik, nem élte még ki magát, de a húszas éveit a gyereke fogja lekötni és pont az ilyenek nagy része lesz kapuzárási pánikos 40 évesen. Van egy olyan érzésem, hogy én is csak azért születtem meg, mert nagyanyám unokázni akart lol.

Ha esetleg valaki kíváncsi még valamire, ennél, vagy az eredeti posztnál nyugodtan felteheti a kérdését, csak ne legyen személyes, és +18-as, vagy hasonlók. 

Júl 26

Mint kitalálhattad a címből is, ismételten almok jönnek a tenyészetbe az 5640. körben (mához 10 napra), jelen esetben két shiba inu alomról van szó, mindkettő első generációs.

Az első alom, a J/1 sorszámot viseli, szülei pedig a vörös színű MultiJCH címmel rendelkező Beeba, illetve az EKC JCH címet viselő szezám színű Big Bad Wolf, aki a büszkeségem, hiszen a tenyészetben elsőként ő szerezte meg az EKC JCh címet, ami junior kategóriában a legmagasabb EKC által kapható cím.

A másik alom pedig értelem szerűen K/1 sorszámú, szülei JCh Co Wid (szezám) és MultiJCH Hanami (vörös).

Mindkét alomban vörös, illetve szezám színű kiskutyákra kell számítani, bár valószínűleg a vörösök lesznek túlsúlyban, hiszen a szezám egy ritka szín, de a vörös kicsik hordozni fogják a szezám szín génjeit. Előjegyzést fölveszek, aki az alom születéséig foglal, az választhat nevet a kicsinek, csak olyan betűvel kezdődjön a név, amilyen alomból foglal, illetve ne legyen hosszabb 8 karakternél!

További terveim közt szerepel, hogy Bigby (Big Bad Wolf) kutyámat megtartom és fedeztetésre ajánlom fel, Beeba és Hanami nyugdíjba vonul, Co Wid és Wu Han párostól pedig le fogok hozni egy Karantén/2020 almot, úgy készüljetek! :) /Saját ötlet, másolást nem kérek, köszi. 

Júl 25

Tudom, tudom, nagyon 2012, de mivel nincs suli és nincs munka, kicsit unatkozom, úgyhogy ha esetleg szeretnél többet megtudni csodálatos személyiségemről azok után, hogy Tomikát kiosztottam, vagy esetleg az Ebneveldés játékomról, tenyészetemről szeretnél infókat, nyugodtan kérdezz a kommentek közt, én pedig majd egy másik posztban megválaszolom. Ha nem kérdez senki meg majd max beégek, ennél nagyobb bajom sose legyen.

Annyi kérésem van, hogy normális kérdés legyen, ne +18-as, meg hasonlók. 

Júl 23

Mint a címből is kiderült, az 5637. körben (mához 10 napra) shiba inu és mopsz alom várható, természetesen fajtatiszta almok, mindkettő első generációs lesz.

A shiba alom szülei MultiJCH Sakura Mochi × JCh Wu Han. Mindkét szülő diszplázia és PKD szűréssel rendelkezik, színgenetikai szűrés szerint pedig vörös, illetve fekete tricolor kölykök várhatók. I/1 alom lesz, tehát ha valaki a születésig foglal kölyköt, választhat neki nevet, csak fontos, hogy I betűvel kezdődő legyen, illetve ne legyen több, mint 8 karakter, mivel a Peach Mochi kennelnév mellé nem enged hosszabb nevet beírni.

A mopsz alom B/1 alom lesz, Black Paper Moon × Resonance párostól, mindketten feketék, így a kölykök is fekete színűek lesznek (EKC szűrés alapján). Nekik nem választható név, hiszen téma alapján nevezek el minden alom kiskutyáit. Az alom témája egyébként a Soul Eater c. anime lesz, így ehhez kapcsolódó nevekre számítsatok. 

Amennyiben foglalni szeretnél, kérlek, olvasd végig az adatlapom, és annak függvényében írj! 

Júl 22

A minap egyesek kifogásolták azt, hogy a blogba azt mertem írni, hogy fekete shiba inuk születtek nálam :) Nem gondoltam volna, hogy ennyire szájbarágósan kell mindent leírnom. 

Nos, szeretném tisztázni, hogy mi, EKC tagok egészségügyi szűrésekkel tesszük valóságosabbá a játékot. Ezen szűrések közé tartozik a színgenetikai szűrés is. Ugyan, az Ebneveldés shiba inu képe vörös, de mi színváltozatok bevezetésével tesszük izgalmasabbá azon fajták tenyésztését, akikből jelenleg nincsen a játékban többfajta szín, nem úgy, mint pl. huskyból, malamutból, beagleből, dalmatából, stb. A shiba is az előbbi fajták közé tartozik, én őket vörös, fekete tricolor (avagy fekete cser, de én már csak feketének rövidítem) és szezám színben tenyésztem, saját képet rajzolok hozzájuk a weblapomra (amik szerzői jogi védelem alatt állnak!!), és így színesítem a játékomat. Tulajdonképpen, ha hobbikutyás vagy, akkor ennek sok jelentősége nincs, EKC tagok meg ha szeretnék, leszűretik a tőlem származó kicsit színgenetikára, ha pedig nem akarják, akkor nem. Ez a szűrési rendszer egyébként teljes mértékben Fannitól származik, és sajnos visszaélések miatt le kellett zárnia a weboldalt, ahol mindenki számára elérhető leírások voltak, viszont 1-2 mondat ezekről megtalálható az én weboldalamon. 


Szóval, egy szó, mint száz, szeretnék megkérni minden olyan cukiságot, aki emiatt rajtam szeretne gúnyolódni, először járjon utána a dolgoknak, aztán utána kifogásolja a munkámat :) Köszönöm.

Megjegyzés: nagyon nem szeretnék magántenyészet lenni, boldoggá szeretném tenni az embereket a pixelkiskutyáimmal, de nagyon a felé hajlok, hogy inkább hagyom a francba az egészet ilyen IQ betyárok miatt :) 

Júl 21

Őszintén, sosem gondoltam volna, hogy meg kell írnom egy ilyen posztot. 
Kérlek titeket, hogy csak úgy kérjetek tőlem kutyát/jegyezzetek elő, hogy elolvassátok az adatlapom, illetve csakis levélben fogadok el bármi nemű kutyakéréssel kapcsolatos dolgot. Tényleg nem nagy dolog két kattintás és három perc olvasás. Legalább ennyivel tiszteljétek meg a munkámat. Köszönöm! 

Júl 19

Holnapra várható a saját tenyésztésű fekete CHCH Peach Mochi Alice és winterwhite tenyésztőtársamtól származó szintén fekete MultiCH Solaris Captain Soul párostól egy második generációs shiba alom. Várhatóan fekete kölykök fognak születni, de mivel mindkét szülő vörös hordozó, lehetnek az alomban vörös kölykök is. Előjegyzést fölveszek, H/1 alom lesz, tehát ha még ma előjegyzel, választhatsz a kölyöknek nevet! Lényeg, hogy H betűvel kezdődő legyen, és 8 karakternél ne legyen hosszabb. 
Big Bad Wolf fiókomom is találsz elvihető shibakat, ha már felnőttet szeretnél, de ezen a profilomon (Dricc) is vannak, csak olvasd el az adatlapom! 

Következő 10 bejegyzés