Júl 22

A minap egyesek kifogásolták azt, hogy a blogba azt mertem írni, hogy fekete shiba inuk születtek nálam :) Nem gondoltam volna, hogy ennyire szájbarágósan kell mindent leírnom. 

Nos, szeretném tisztázni, hogy mi, EKC tagok egészségügyi szűrésekkel tesszük valóságosabbá a játékot. Ezen szűrések közé tartozik a színgenetikai szűrés is. Ugyan, az Ebneveldés shiba inu képe vörös, de mi színváltozatok bevezetésével tesszük izgalmasabbá azon fajták tenyésztését, akikből jelenleg nincsen a játékban többfajta szín, nem úgy, mint pl. huskyból, malamutból, beagleből, dalmatából, stb. A shiba is az előbbi fajták közé tartozik, én őket vörös, fekete tricolor (avagy fekete cser, de én már csak feketének rövidítem) és szezám színben tenyésztem, saját képet rajzolok hozzájuk a weblapomra (amik szerzői jogi védelem alatt állnak!!), és így színesítem a játékomat. Tulajdonképpen, ha hobbikutyás vagy, akkor ennek sok jelentősége nincs, EKC tagok meg ha szeretnék, leszűretik a tőlem származó kicsit színgenetikára, ha pedig nem akarják, akkor nem. Ez a szűrési rendszer egyébként teljes mértékben Fannitól származik, és sajnos visszaélések miatt le kellett zárnia a weboldalt, ahol mindenki számára elérhető leírások voltak, viszont 1-2 mondat ezekről megtalálható az én weboldalamon. 


Szóval, egy szó, mint száz, szeretnék megkérni minden olyan cukiságot, aki emiatt rajtam szeretne gúnyolódni, először járjon utána a dolgoknak, aztán utána kifogásolja a munkámat :) Köszönöm.

Megjegyzés: nagyon nem szeretnék magántenyészet lenni, boldoggá szeretném tenni az embereket a pixelkiskutyáimmal, de nagyon a felé hajlok, hogy inkább hagyom a francba az egészet ilyen IQ betyárok miatt :) 

  • Ismeretlen -
    Nincs keteset kiskutyákra :(
    Ezért is hagytam itt az egész mindenséget. Magamnak tenyésztgethetnék, de inkább átcuccoltam a kn-re.
  • Ismeretlen -
    Néha azért még felbukkan pár ember, akinek adhatok kutyát, meg EKC-n belül szoktunk egymásnak adogatni, de az utóbbi két shiba almomat is csak 1 kölyökkel hoztam le, hogy magamnak megtartsam. Kicsit elkeserítő ez, de hát na, egyszer mindenkinek más lesz a fontosabb, nem egy pixelkutyás játék. <