2020. november 16, 22:13:58

[url] segítség

Gondolom, meg se kell említenem, hogy mi is az a bizonyos URL cím :D 

Gyengébbek kedvéért: Az URL, vagyis a Uniform Resource Locator rövidítése ami magyarul az egységes erőforrás-azonosító fordítást kapta. Maradjunk annyiban, hogy itt az interneten MINDEN URL-lel működik. Bárhová mész, a keresődben az adott oldal URL-je lesz ott.  Nade hogy végre a lényegre térjünk, ma megismerkedünk az [url][/url] használatával itt ebneveldén. 

 

Hogyan tudok elküldeni valakinek egy olyan linket amit ő meg is tud itt nyitni?

 

Na pontosan erre lesz most jó nekünk ez a "parancs" (nem tudom, hogyan hívjam őket :,) ). Ha mondjuk egy youtube url-jét akarjuk elküldeni az adott szeélynek, hogy meg is tudja nyitni, csak annyit kell csinálnunk, hogy kimásoljuk az adott linket.

képernyőfelvétel (183).png

 

Ha ezzel megvagyunk, menjünk a levelező fülkébe, és írjuk be a két  url parancs ([url][/url]) közé a linket ami így fog kinézni:

[url]https://www.youtube.com/watch?v=5rRMvyv-MIc[/url]

 

VAGY 

 

A levelező fülkénél látsz egy csomó jelet, itt lesz majd egy kapcsos lánc arra nyomj rá és felfog dobni egy ilyen ablakot:

képernyőfelvétel (178).png

 

A kis téglalapba be kell illesztened a címet majd az OK gombra kell nyomnod.

 

Az illető tényleg meg tudja majd nyitni a linket?

 

100% hogy meg fogja tudni nyitni. Ha elküldöd neki a levelet, ő majd látni fog egy barnás színű szöveget amire, ha rámegy a kurzorral kék színű lesz. Ha rányom a linkre, egy figyelmeztetést fog az ebnevelde adni neki. 

 

képernyőfelvétel (182).png

 

ilyenkor csak újra rá kell menni a linkre, és már be is dobott az oldalra.

 

Hol tudom ezeket használni?

-Levelezés

-Adatlap

-Üzenőfal

 

Figyelmeztetés: Legyetek óvatosak azért! Ha nem egy barátodtól kapsz linket, hanem egy idegentől azt meg se nyisd! Könnyen lehet, hogy vírust telepít az eszközödre! Ezt tartsátok észben kérlek!

 

Remélem megint tudtam segíteni, próbáltam több képet berakni, hogy átláthatóbb legyen a bejegyzés! Ha valahol találtok hibát, kérlek jelezzétek nekem és én kijavítom!

Legyen további szép estétek <3

 

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2020. november 15, 22:30:29

[img] segítség

Az évek alatt sok olyan emberrel találkoztam már, akik nem tudnák, hogy hogyan kell használni az [img][/img] dolgot. (Érdekesség: az "img" az image rövidítése ami magyarul a képet jelenti)

 

Szóval, hogyan is kell ezt használni? Roppant egyszerű. Keresd ki az internetről azt a képet, amit be akarsz szúrni majd jobb klikkel nyomj rá és válaszd a "képcím másolása" gombot. 

képernyőfelvétel (176).png

Mikor ezzel megvagy menj az adatlapodra vagy a levelezőbe és csak annyi lesz a dolgod, hogy a két img közé beírd a képcímet. pl: [img]https://m.blog.hu/sm/smaragdanimesarkany/image/mv5bodgymtrlndmtytq5z

i00nmuxltg0mmitotuzogi4mtbjmwvkxkeyxkfqcgdeqxvynjc3ote4nzk_v1.jpg[/img]

 

Megjegyzés: Itt a blogon nem fog látszani! Ha a blogra akarsz képet feltölteni,(1.) akkor mentsd le a képet, majd menj a "fileok kezelése" gombra és töltsd fel az adott képet. Majd itt a tartalomnál a felső sávban látni fogsz egy kis képet amin egy fa van. Ha arra rányomsz, menj a képlistára, válaszd ki a kép nevét majd nyomj a "beszúr" gombra :)

 (2.) Ha nem akarsz itt a feltöltésekkel vacakolni, akkor menj fel egy oldalra (pl.: Imgur, Pinterest), töltsd fel a képet, majd annak a linkjét másold ki. Nyomj a fa képre, majd a "Kép URL"be illeszd be a linket és voilá készen is vagy. Bár ez szerintem kicsit húzósabb, mert nem mindig jeleníti meg a képet.

 

Oké, de hogyan tudok saját képet feltölteni, pl ahol könnyen el lehet engem érni?

 

Sima liba ez is. Szerkeszd meg a képedet (pl.: egy instagram logó majd mellette szép és olvasható betűkkel kiírva @-cal a felhasználó neved), majd töltsd fel valahova a képet, másold ki a képcímét és írd azt a címet a [img][/img] közé, és már meg is vagy!

Viszont jó tanács, ne add meg senkinek a jelszavadat, telefonszámodat, vagy a többi ilyesmit. Tudod, sose tudhatjuk hogy kik vannak a profilok mögött!!

 

Remélem tudtam  segíteni, ha van még amit nem tudtok itt kezelni, írjatok rám majd csinálok arról is egy kis bejegyzést! :D