2020. november 16, 22:13:58

[url] segítség

Gondolom, meg se kell említenem, hogy mi is az a bizonyos URL cím :D 

Gyengébbek kedvéért: Az URL, vagyis a Uniform Resource Locator rövidítése ami magyarul az egységes erőforrás-azonosító fordítást kapta. Maradjunk annyiban, hogy itt az interneten MINDEN URL-lel működik. Bárhová mész, a keresődben az adott oldal URL-je lesz ott.  Nade hogy végre a lényegre térjünk, ma megismerkedünk az [url][/url] használatával itt ebneveldén. 

 

Hogyan tudok elküldeni valakinek egy olyan linket amit ő meg is tud itt nyitni?

 

Na pontosan erre lesz most jó nekünk ez a "parancs" (nem tudom, hogyan hívjam őket :,) ). Ha mondjuk egy youtube url-jét akarjuk elküldeni az adott szeélynek, hogy meg is tudja nyitni, csak annyit kell csinálnunk, hogy kimásoljuk az adott linket.

képernyőfelvétel (183).png

 

Ha ezzel megvagyunk, menjünk a levelező fülkébe, és írjuk be a két  url parancs ([url][/url]) közé a linket ami így fog kinézni:

[url]https://www.youtube.com/watch?v=5rRMvyv-MIc[/url]

 

VAGY 

 

A levelező fülkénél látsz egy csomó jelet, itt lesz majd egy kapcsos lánc arra nyomj rá és felfog dobni egy ilyen ablakot:

képernyőfelvétel (178).png

 

A kis téglalapba be kell illesztened a címet majd az OK gombra kell nyomnod.

 

Az illető tényleg meg tudja majd nyitni a linket?

 

100% hogy meg fogja tudni nyitni. Ha elküldöd neki a levelet, ő majd látni fog egy barnás színű szöveget amire, ha rámegy a kurzorral kék színű lesz. Ha rányom a linkre, egy figyelmeztetést fog az ebnevelde adni neki. 

 

képernyőfelvétel (182).png

 

ilyenkor csak újra rá kell menni a linkre, és már be is dobott az oldalra.

 

Hol tudom ezeket használni?

-Levelezés

-Adatlap

-Üzenőfal

 

Figyelmeztetés: Legyetek óvatosak azért! Ha nem egy barátodtól kapsz linket, hanem egy idegentől azt meg se nyisd! Könnyen lehet, hogy vírust telepít az eszközödre! Ezt tartsátok észben kérlek!

 

Remélem megint tudtam segíteni, próbáltam több képet berakni, hogy átláthatóbb legyen a bejegyzés! Ha valahol találtok hibát, kérlek jelezzétek nekem és én kijavítom!

Legyen további szép estétek <3

 

Tagek:
2020. november 19, 22:35:05
Nagyon aranyos vagy, hogy így segítesz! Emlékszem, hogy mikor még új voltam az ebneveldén, mennyit kerestem, mégis hogyan kell beillesztenem képeket, gifeket vagy úgy egyébként bármit az üzenőfalra, falkába, üzenetekbe, adatlapra stb.

Biztos vagyok benne, hogy nem csak én értékelem a segítséged, s valaki hasznára fogja venni a bejegyzésed!

További szép estét! ^^

2020. november 20, 22:43:52
Nagyon szépen köszönöm és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen kedves dolgot írtál nekem! Én is nagyon reménykedek abban, hogy valakinek tudok ezekkel a bejegyzésekkel segíteni ^^