A kutyák számára tiltott gyümölcsök:

A szőlő, a mazsola és a ribizli arról ismert, hogy mérgezést okoz a kutyánál,ezért etetését el kell kerülni. Ezek a gyümölcsök veseelégtelenséget okoznak. Kivételek pedig léteznek, néhány kutya megeszi a szőlőt és nem tapasztalható náluk semmilyen egészségügyi probléma (az okok nem ismertek), míg másoknál súlyos, életveszélyes problémák lépnek fel.

Az avokádó etetése szintén kerülendő. Azon túlmenően, hogy gyomorirritációt okoz a kutyánál, erősen mérgező is, mivel olyan kémiai anyagot tartalmaz, mint a persin, ami egy fungicid toxin. Ez a toxin a magból kiszivárogva felszívódik a pépben. Összefoglalva, a persin egy gombaölő méreg, mely az állatokra nagyobb mennyiségben veszélyes, ezért avokádót semmilyen formában nem célszerű háziállatoknak adni, így a kutyáknak sem. A persinmérgezés tünetei elsődlegesen a gyomor- és bélpanaszok, hányás, hasmenés, légzési nehézségek, folyadék felhalmozódás a szív körüli szövetekben és akár halál is.

Hosszú listája van azon gyümölcsöknek, amelyek biztonságosak a kutyák számára, így ezeket a tiltott gyümölcsöket nem lesz nehéz elkerülni.