2017. november 5, 11:27:17

Mit olvasnátok?

Sziasztok! Lenne egy kérdésem, hogy szívesen mit olvasnátok?:D Nem jut semmi az eszembe szóval arra gondoltam hozzátok fordulok segítségért! :D Pár dolgot ki is írnék:

 

~Témák~

Történet

Recept

Idézetek

Dalszöveg

Képek

 

Természetesen, írhattok ti is témákat, ami csak eszetekbe jut. ^3^ Előre is köszi a válaszotokat! :) Szijasztok! ^^

Képtalálat a következőre: „tumblr wallpaper”

 

2017. október 18, 17:59:43

Így tanulok nyelvet #1

A nyelvtanulás nem egyszerű, de lehet jól és hatékonyan csinálni! A következő 15 tipp ebben ad segítséget. Próbálj ki néhányat, és ami nálad működik, azt használd rendszeresen! 

1. Amikor nekiállsz egy új nyelv tanulásának, fontos, hogy lépésről lépésre haladj.
Először csak hallgass idegen nyelvű szöveget. Bármit, amit az adott nyelven mondanak, legyen az film, kisvideo a youtube-on , hanganyag a netről, hangoskönyv, tényleg BÁRMI, csak autentikus legyen, és ne túlságosan tájnyelvi. 
Ez nagyon sokat segíthet abban, hogy megszokjad a nyelv hangzását, a kiejtését. 
Extra tipp: Természetesen később is fontos, hogy minél több hanganyagot hallgass – jó ötlet, ha például munkába menet teszed ezt, így átlagosan napi fél-egy órát is kitehet az az idő, amikor konfrontálódsz a nyelvvel – hozzá fog szokni a füled, és egyre többet fogsz megérteni a hallott szövegből, nyelvi szerkezetekből!

2. Akarj nyelvet tanulni, mert a vágy nagy motivációs erővel bír! A nyelvtanulás nagyon hasznos dolog, nem csak arra jó, hogy sikeres legyél az egyetemen, munkában, hanem tényleg kinyitja a világ kapuit előtted – bármikor építhetsz kapcsolatot külföldiekkel, barátkozhatsz, utazhatsz, az interneten mindig találsz lehetőséget a használatra, és megismerhetsz egy új kultúrát. Plusz a tanulási képességedet,az intelligenciádat is fejlesztheted – akkor meg miért ne akarnál nyelvet tanulni, nem igaz? A motiváció, és a célok folyamatos szemmel tartása nagyon fontos a nyelvtanulás során is.


3. Time management... Használd ki maximálisan az idődet! Minden nap vannak olyan időszakok, amikor az agyad éppen nincsen elfoglalva semmivel – pl. munkába utazol, sorban állsz valahol, vagy éppen mosogatsz otthon - rengeteg ilyen időszak van egy nap során. Hatékony megoldás, ha ezt az, az amúgy holt időt, időt kihasználod, és pl. hallgatsz közben nyelvi anyagokat – akár tréninget, akár csak szövegeket, hogy szokd a kiejtést - vagy akár beszélsz magadban, vagy akár hangosan.

4. Kifejezésekben, mondatokban, szituációkban gondolkozz mindig, ne egyes szavakban. Amikor idegen szóval találkozol, ne csak az egyik jelentését írd ki, hanem a felhasználási módjait – egy komplett kifejezést, és a legjobb, ha egy saját szituatív példamondatot is kreálsz hozzá rögtön (te hogyan, mikor, milyen szituban tudod felhasználni...). Időigényes megoldásnak tűnik, és az is – de éppen annyira hatékony is! Inkább vegyél kevesebb kifejezést, de tudd azokat használni. Jobban jársz mint, ha bemagolsz egy oldalt a szótárfüzetből, és később nem emlékszel rá.

5. Használd a képzelőerődet a nyelvtanulás során minél többet! Képzelj el szituációkat – mikor, mit mondanál - amikor tanulsz egy új kifejezést, helyezd be szituációba. Próbáld meg ezeket a szituációkat, szövegeket hangosan elmondani, eljátszani! Beszélj minél többet hangosan!!!  

6. Egy-egy új anyagrész után írj sztorikat (levél, történet, vagy csak a témáról összefoglalás), amiben a lehető legtöbb új szókincset, új szerkezetet felhasználod, méghozzá a saját mondataidban. Így sokkal könnyebben megmaradnak az új dolgok. Később, amikor van időd, olvassad ezeket az írásokat.

7. Használd ki az internet adta lehetőségeket! Hallgathatsz rádiót, nézhetsz videókatkommunikálhatsz anyanyelvi beszélőkkel, kereshetsz akár levelezőtársat is, olvashatod a külföldi sajtót, hírportálokat, idegen nyelvű cikkeket olyan témákról, amik amúgy is érdekelnek, plusz sok hasznos ingyenes nyelvfejlesztő dolgot (szótanulást segítő programok, alkalmazások, podcastok), nyelvleckékre iratkozhatsz fel… Rengeteg a lehetőség, és ingyen van.

8. Szótanulás... Keresd az érdekes kifejezéseket, vicces idiómákat, gyűjts szleng kifejezéseket is az idegen nyelven, hogy szókincset minél élőbb legyen! Idiómákat küldős podcastok is vannak, ilyenkor minden nap kapsz egyet magyarázattal, ha tetszik, írd ki, tanuld, használd! vizuális dolgok is sokat segíthetnek – a nehezebben megjegyezhető kifejezéseknek csinálj szókártyát, akár ábrával, amiről eszedbe jut a jelentése – a kártya azért lehet jó megoldás, mert könnyen magaddal tudod vinni bárhová, és ha van kis időd, rá tudsz pillantani.
2017. október 18, 17:54:21

Idézetek #3

Ha szeretsz valakit, akkor a részeddé válik. Része mindannak, amit teszel. Benne van a levegőben, amit beszívsz, a vízben, amit megiszol, a vérben, ami az ereidben folyik. Az érintése örökké megmarad a bőrödön, a hangja örökké a füledben cseng, a szavai örökké a fejedben járnak. Ismered minden álmát, mert a rosszak a te szívedet is megsebzik, a szépek pedig téged is boldoggá tesznek. És nem tartod őt tökéletesnek, hanem ismered minden hibáját, tudod róla a teljes igazságot, felfedezed a legrejtettebb titkait, de mindez nem ijeszt el tőle; sőt ettől csak még jobban szereted őt, mert nem vágysz a tökéletességre. Csakis őt akarod.

 

Karácsony közeleg... Ünneplőbe öltözött utcákkal, szépen díszített fával, sok-sok finomsággal, talán szeretettel, békességgel, töltődéssel. És ajándékokkal. Sok-sok ajándékkal... de nekem csak egy kell. Egy ajándék. Az igazi. Aki nem ünneptől függ, nem karácsonytól, húsvéttól, születésnaptól. Mert amikor megkapom, az a nap karácsony, húsvét, születésnap. Ünnep. A legcsodásabb ünnep. Az Ajándéktól. Az Igazitól. Tőled.

 

Egyetlen pillanat alatt elmúlhat az élet. Előjel nélkül, az esély nélkül, hogy valamit még el tudjunk intézni, ami fontos volna - egyszerűen elmúlik. De ezt egészen addig elfojtjuk magunkban, amíg olyasvalakivel nem történik, akit az ember szeret. Csak akkor tanuljuk meg az apróságokat megbecsülni. Az ember megérti, mi az, ami igazán fontos az életben, és főleg, ki az, aki igazán fontos.

 

Bár hihetetlennek tűnik, gyászunkból képesek vagyunk felgyógyulni. A gyógyulás annyit jelent, hogy ismét teljes életet tudunk élni bűntudat, szégyen, fájdalom és bűnbánat nélkül. Felgyógyultunk, amikor többé nem bánkódunk, amikor ismét megálljuk a helyünket, amikor szembe tudunk nézni a valósággal, amikor veszteségünket elfogadtuk nemcsak értelmünkkel, hanem érzelmeinkkel is, amikor teljesen rendeztük magunkkal a veszteséget és újra tudunk a jövőre gondolni. Olyan ez a folyamat, mint a szerelmi dal, amit már elénekeltünk, de a melódia még a fülünkbe cseng. A mély fájdalom, sírás, cselekvéskép­telenség, az ínségesség és a gyásznak összes heves érzése mérséklődik, és végül megszűnik. Nem felejtettük el a halottat és a veszteséget, de a sajgás elmúlt.

 

Megtudja, mi a test, ha éjszaka retteg:
Hol van most az asszony, kit ősszel temettek?
Komor olvadáskor, vakult-rideg órán
Látja befolyni a vizet koporsóján.
Az tudja, mi a test, aki külön-külön
Mereng el egy bokán, egy hajfürtön, fülön.
Nem játszik már rajtuk koratavaszi fény...
Mi maradt, mi maradt barna szeme helyén?
Egy bece-szót mormol, de senki se felel.
Az tudja, mi a test, aki árnyat ölel.

 

Az idő talán a legnagyobb mindazon szörnyűségek közül, amelyek az embert körülveszik: futó és titokzatos, alaktalan és feneketlen, pontmetszet két fenyegető bizonytalanság között, amelyik már nincs, és mégis, még mindig nyomasztóan belemered a mostba, és egy jövő között, amely még nincs, és mégis, már aggasztóan nehezedik rá a mára; a jelent azonban sohasem foghatjuk fel. Az idő tehát, a legelőkelőbb és legértékesebb hozományunk, nem a miénk. Birtokolni szeretnénk, és ehelyett ő tart megszállva minket, nyughatatlanul hajszoljuk azt a fantomot, amit "holnapnak" nevezünk, és amit sohasem fogunk elérni.

 

Ha megvágja az ujját, rárakja a tapaszt, ha beteg, hát gyógyszert vesz be, igaz? Nem is kérdés. Valójában az lenne meglepő, ha nem nyújtana önmagának elsősegélyt, amikor arra szükség van. De vajon miért nem tesszük meg ugyanezt lelki egészségünkért? Azt várjuk, hogy egyszerűen csak túl legyünk a pszichés sérüléseinken, miközben bárki, aki valaha rágódott már visszautasításon, szenvedett már kudarctól, tudja: a lelki sebek pontosan ugyanolyan bénítóak lehetnek, mint a testiek.

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2017. október 12, 20:13:44

Senki Nem Véd Meg

Kihallatszódik egy álom a fejből
a fájdalom kezében pukkan a pezsgő
szúrnak a hangok, a sugarak
üvegszilánkként sebeznek a szembogarak
de nem nézek vissza többet
megvédtem magamat tőled
néha egy részem még visszatéved
mondd, hogy éljem jól meg a véget
ha nem azt tesszük, amit kéne
mikor a valóság kilök a fényre
de csukott szemmel csak a zene lüktet
megcsalva az emlékezetünket
 
Felborult poharak, kiürült vasárnap
fél négy, a helyek már bezártak
eső van, bolyongok egyedül
keresem a búvóhelyet magam elől
 
Félek a fényben, senki se véd meg
nem alszom, de nem vagyok ébren
nem alszom, de nem vagyok ébren
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
 
Van ébredéskor az a másodperc
mikor elfelejtem, már máshol kelsz
és minden ajtón benyitok, talán
ott leszel és nem más oldalán
de részünkről, ennyi vége
nincs miért tenni érte
csak kivárjuk, nézzük azt, ahogyan
semmi nem lesz már ugyanolyan
 
Felborult poharak, kiürült vasárnap
fél négy, a helyek már bezártak
eső van, bolyongok egyedül
keresem a búvóhelyet magam elől
 
Félek a fényben, senki se véd meg
nem alszom, de nem vagyok ébren
nem alszom, de nem vagyok ébren
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
 
Füst a fényben, kéz a szem előtt
menekülök innen, nincsen levegőm
az élet veled öl, ez lélektemető
hogy nem te meg én, hanem te meg ő
hogy nem te meg én, hanem te meg ő
hogy nem te meg én, hanem te meg ő
 
Félek a fényben, senki se véd meg
nem alszom, de nem vagyok ébren
nem alszom, de nem vagyok ébren
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
senki nem véd meg, senki nem véd meg
magamtól
2017. október 10, 18:12:09

A LEGJOBB LIFEHACKEK LÁNYOKNAK!

Valljuk be: lányként a számtalan apró kütyü, sminkcucc és hullámcsat társaságában nem egyszerű az élet, de van pár trükk, amivel megkönnyítheted magadnak a mindennapokat. Kíváncsi vagy? Most figyelj! 

 

Nyomja a cipő a lábadat? Fagyaszd le! 

Te is gyakran szenvedsz a legújabb cipőd okozta sebektől és vízhólyagoktól? Egy nagyon egyszerű trükkel könnyen tágíthatod az új cipődet. Ha szeretnéd, hogy egy fél számmal nagyobb, tágabb legyen a lábbelid, a következőt kell tenned:

  1. Tölts meg egy uzsonnás zacskót vízzel és csomózd össze
  2. Tedd a zacskót a cipőd orrába
  3. Tedd be a cipőt a fagyasztóba és hagyd pihenni!
  4. Egy éjszaka után vedd ki és hordd bátran! 

Szívószál az összegubózódott nyakláncok ellen

Elég szívfájdító látvány tud lenni, amikor reggel készülsz felvenni a kedvenc nyakláncodat, de az összegabalyodva áll a fiók aljában. Kerüld el ezt a fájó pillanatot azzal, hogy minden nyakláncod szárára felhúzol egy kettévágott szívószálat, ezzel egyenesen tartod azt, elkerülve a gubancolódást. 

 

 

Kanál + tus = tökéletes cicaszem

Neked sem sikerül soha tökéletesen görbülő tusvonalat húzni? Hozz egy kanalat a konyhából és használd sablonként! Meglátod, a kanál íve pont olyan szép, mint egy jó tusvonal! 

 

Nincs többé kárbaveszett szemhéjpúder!

Ismerős, amikor reggel kapkodva sminkelsz és ahelyett, hogy gyorsan elkészülnél, csak törsz-zúzol? Ilyenkor esik le és törik össze a kedvenc szemhéjpúderünk, pirosítónk már az első pillanatban. De ne aggódj, nincs veszve semmi!

  1. Vegyél a gyógyszertárban 70 %-os alkoholt
  2. Adj hozzá pár cseppet az összetört szemhéjpúderhez és nyomogasd 
  3. Hagyd, hogy az alkohol pár másodperc alatt elpárologjon és már kész is!

Vasalj hajegyenesítővel!

Egy ici-pici gyűrődés égtelenkedik a felsődön, de nincs kedved elővenni a vasalót és a hozzá tartozó deszkát? Ne aggódj, van egy tippünk! Fogd a – valószínűleg amúgy is kéznél lévő – hajegyenesítődet és vasald ki a gyűrődéseket a felsőn. Ne aggódj, a felsődnek kutya baja nem lesz, de előtte mindenképp ellenőrizd a ruhában található címkét, és vegyél vissza a hajvasaló hőfokából. 

 

 

2017. október 10, 17:29:45

A VILÁG LEGVICCESEBB OLDALA! :D

(Figyelem! Az oldalon lévő hirdetések NEM IGAZIAK!!! Megértésüket Thenkszezzük. :D)

 

 

Sziasztok a kedvenc videósom, (JustVidman) Csinált egy oldalt ahol szinte csak HÍRDETÉSEK VANNAK!  Bár nem értem miért is rakom ki de naaaaaa :P Ha érdekel téged, katt ide: http://cukkermukkersagok.tumblr.com/ Ezt az oldal olyan agyhalott embereknek találták ki amilyen én is vagyok. XD

 

Ha gyorsan nem tudnád elolvasni itt van a szöveg:  

 

ÉRDEKESSÉGEK a MOsÓMaCIkrÓl

A mosómacik nagyon cukik ám!Tudtat, h sokat aluszkálnak egymáson pihengészve?Ígyy lesznek kipihentek ám,tök ari! Ja és lájkolj minket!Na szóval a macik azért kapták a mosó nevet,mert néha van hogy mossnak ezt-azt kifele,mert ha koszos azt tisztítani kell. lol :) Cuki. Asd. Vájjá,lejjebb van még sokminden érdekesség ! OlvASD! Szal a macikákat szeressük,de azt ne felejtsük el.hogy minden bizonnyal amúgy nem macik!Csak a nevük! A Maci barna,de ők ilyen érdekes egzotikus színben pompázó cuclimuclikák :)

 

 

Ha tetszett írd meg! :D

 

2017. október 4, 19:34:56

Legjobb barátnő tag

(FIGYELEM!! EBBEN A BEJEGYZÉSBEN TÚLSOK HÜLYESÉGET TALÁLHATTOK NÉHA! NE VEGYÉTEK KOMOLYAN! THENKSZ!!)

Szijjasztok:3 Ma Diával (Diella) fogom megcsinálni a "legjobb barátnő tagot" Jó szórakozást!! :)

 

- Hogyan hol és mikor ismerkedtetek meg? 

Dia: Házi buli. XD

Elena: Pontosan. XD Eléggé vicces sztorixD

- Mi a kedvenc közös emléketek? 

Dia: Volt fesztivál :3

Elena: Kedvenc élményem. :3 

- Jellemezd a másikat egyetlen szóval.

Dia: Könyvmoly. :"D

Elena: Gördeszka mániás. :D

- Mi a másik legnagyobb álma / álom állása?

Dia: Gördeszka tanár. (Annak is dolgozom :") )

Elena: Boltos! :"D Amúgy nem. Újság író. :D

- Vesztetek már össze pasin? 

Dia: Nem. Pasin nem szoktunk veszekedni.. :D

Elena: Szerencsére még nem. :3

- Mi az ami a másikban idegesít?

Dia: Dumagép, béna, túl kedves. (SzeretlekXDD)

Elena: Túl őszinte. XD

- Ha elmehetnétek együtt a világon bárhova hova mennétek és miért?

Dia: Amerika :D Imádjuk az amerikai sorozatokat. *-*

Elena: Pontosan oda*.*

- Kedvenc közös poénotok?

Dia: Hm.. Mi nekünk túl sok közös poénunk van . XD

Elena: Nem is tudom.. :"D 

- Ha leégne a háza és a családja épségben kimenekülne, mi lenne az amit kimentene és miért? 

Dia: Elena, penny board, gép.

Elena: Kaja, Dia, gép, könyv. :D
- Van valami aminek a megszállotja? 

Dia: Rap, könyv, baseball sapesz. :D

Elena: Amerika, fekete, gördeszka
- Ki készül el később ha mentek valahova?

Dia: Elena. 

Elena: Igen énXD Bevallom. XD 

2017. október 3, 17:58:46

Kérdezz felelek - válaszok!

01234567 kérdései:

 

Mikor van a szülinapod? - Október 2.
Ismered a Linkin Parkot?  - Igen. :)
Szeretsz tanulni? - Szeretek is meg nem is.
A cukrász vagy a szakács szakmát választanád inkább? -  Mindkettő.
Mi a véleményed a Nightcore-os zenékről? - Szerintem jó zenék. :)
Melyik számait szereted Selena Gomeznek?  - Kill Em With Kindess, Same Old love, Fetish
Pop vagy rock? - Mindkettő.
Metál vagy rap?  - Mindkettő! <3
Wellhello vagy Halott Pénz?   -  Mindkettő!! <3 *.*
Ismered Berecki Zoltán Kerek egész c. dalát?  - Nem. :"D
Színészet vagy énekesi karrier?  - Mindkettő érdekel. :D
Trambulin vagy ugrálókötél?  -  Trambulin
Szeretsz szerepezni? -  Persze imádok. :3

 

luca8 kérdései

 

Melyik a kedvenc kutyafajtád ?? -  Angol pointer, tacsi *-*
Játszol a Star stable onlineval? - Nem:D

2017. október 2, 17:05:02

Kérdezzetek!

Syasztok! *__* Mivel nagyon régen volt Kérdez felelek ezért gondoltam elindítok egyet! Bármilyen kérdés lehet ami csak titeket "izgat". :3 

Ja és please írjatok nekem ötleteket, hogy milyen bejegyzést csináljak! Köszi! *--*

Hasta luego: Elena. c':

 

Kapcsolódó kép Nyami. *33* xD

2017. október 1, 09:00:49

Újabb történet író verseny *-*

Sziasztok! ^^ Újabb történet író versenyt hoztam nektek. :3 A téma most a "Back to School" (Ford.: Vissza az Iskolába) lesz! ^_^

 

Nyeremények

1. 3 kutya

2. 2 kutya

3. 1 kutya

Különdíj - Kiírom a prezentácíómra a nevét. :D

 

 

Szabályok

Ne copyzd (Ford.: másold) Le valakinek a munkáját! (Hogy ezeket elkerüljük privátban várom a történeteket!) 

Semmi +18 semmi Trágár kifejezés!!!!! Maximum cenzúrázd!!

Ne másolj ki internetről történetet, mert az csalásnak és összecsapott munkának számít! (Asszem lopásnak is de azt nem tudom.)

 

Asszem ennyi! Jó munkát kívánok! ^^

Hasta luego  - Elena

 

 


Következő 10 bejegyzés