Nov 25
Nov 23

-Rendben. Akkor holnap!-köszönt el tőlük Nátrium-hidroxid.

-Nekünk is mennünk kéne!-zárta le a beszélgetést Charbone.

-Igen. Szia Fenolftalein!-köszönt el Sufra is.

Miután elment a két labradorkölyök, Fenoltalein lefeküdt és elaludt. A következőt álmodta: Éppen bementek Nátrium-hidroxid gazdijának laborjába amikor egy hangot hallottak. EGY AKUMA VOLT AZ! EGY 4-ES SZINTŰ AKUMA!

-SEGÍTSÉG!!!!-üvöltötte Fenolftalein.-VALAKI SEGÍTSEN!!!!

-Nem fog nektek senki sem segíteni-jelentette ki nyugodtan a szörny.-Jöttök a számba. Imádom a kutyahúst.

-Ez itt az én laboratóriumom. Szóval vagy eltűnsz innen gyorsan, vagy jelzek a gazdimnak-jelentette ki határozottan Nátrium-hidroxid.

-Ó, most nagyon félek! És mi lesz, ha a gazdád megtudja, hogy az előzetes engedélye nélkül jöttél és hoztad a barátaidat is ide?! Laborban dolgozni nem kutyáknak való!-üvöltötte az akuma.

Na, ez már Charbone-nak és Sufra-nak is sok volt és morogva ráugrottak az akumára, de az kicselezte őket, Nátrium-hidroxidhoz és Fenolftaleinhez lépett majd falhoz vágta őket amitől Fenolftalein halálosan megsérült, Nátrium-hidroxid pedig elpusztult. Fenolftaleinben még volt egy kis élet, ígyhát felemelte a fejét és végignézte ahyogy az akuma a barátait is a falhoz vágja amitől ők is elpusztulnak, majd leengedte a fejét és hagyta, hogy az akuma az ő lelkét is magába olvassza.

Fenolftaleint a csengő hangja ébresztette. A gazdája nem volt otthon, így kénytelen volt ő ajtót nyitni. Az ajtóban Lombik fogadta.

-Fenolftalein! Meddig alszol még?! Már csak rád várunk!

Ennyi lett volna a 2. rész, holnap készül a 3.. Szép napot nektek! Sziasztok!

 

 

 

Nov 20

-Figyelj ide, Fenolftalein! Mi lenne, ha a nyáron elmennénk egyet kísérletezni?-kérdezte Sufra és Charbon egyszerre.

-Az nagyon jó lenne! Magnéziumszalagot égetni és a léngját megfigyelni vagyis lángfesteni! EZAZZ!!!!-lelkesedett Fenolftalein.

-Jól van, azért nem kell megint elkezdeni reszketni-mondta Sufra Fenoleinnek, aki ha meghallja a "kémia" szót azonnal reszketni kezd az izgatottságtól. De már késő volt. Fenolftalein úgy reszketett, mint egy epilepsziás roham előtt.

-Nyugodj meg, Fenolftalein! Ez csak egy ötlet-lombozta le Charbon.

Fenolftalein azonnal abbahagy ta a reszketést.

-Sziasztok! Mit csináltok a nyári szünetben?-érkezett oda Nátrium-hidroxid.

-Hát épp megbeszéltük a lányokkal, hogy elmegyünk egy laborba kísérletezni-ismerte be Fenolftalein.

-Ó, nem kell oda labor! Gyertek el hozzánk! A gazdám vegyész és van egy laboratóriuma a pincében. Csak egy terv kell, hogy jussunk le oda. Titkos ajtó védi az illetéktelenektől. Én sem jártam még odabent soha, de ismerem a titkos ajtót. Holnap éjfél: Az időpont amikor az ajtó kinyílik. 11-kor várlak titeket egy kalózkutyaházban. Ne késsetek!

-Rendben! Ott leszünk!-egyezett bele Fenolftalein.

 Hát ennyi lett volna az első rész, remélem tetszett. Sziasztok!

 

  !