Feb 13

(Egy újabb "sorozatot,, indítok  blogomon. Remélem hasznos lesz valakinek :))

Annyiféle kutya van a világon! Vannak kicsik,közepesek és nagyok, sőt óriásiak is. Vannak ölebek,őrző-védő kutyák, és vadászkutyák is. Ráadásul még a szörzetük sem egyforma, sőt, valójában igencsak sokféle szőrtípus létezik, egyes fajtáknál nemcsak több méretet, de akár többféle szőrtípust is megkülönböztethetünk. Gondolj csak a Tacskókra, ahol nem csak 3 méret van, de háromféle különböző szőrtípus (rövid,szálkás,hosszú) létezik, így egyből 9 különféle fajtáról beszélünk már! :) Milyen szőrtípusokat különböztetnek meg a kutyakozmetikusok?

 

Rövid szőr

Ilyen szőrtakatóval rendelkezik pl a Rövidszőrű Tacskó, a Rövidszőrű Magyar Vizsla és Német Vizsla, a Dalmata, a Dobermann, az Angol Bulldog, a Rottweiler , a Basset Hound, az Erdélyi Kopó és még sorolhatnánk. Ezeknek a fajtáknak a fedőszőre rövid, alig 1-2 cm hosszú, sűrű és erős. Az egyenletes fedőszőr alatt pihés aljszőr található.

 

 

Sima szőr 

Sokan összekeverik a rövid és a sima szőrzetet, de a kettő nem ugyanaz! A Simaszőrű Foxterrier szőre annyiban más, mint rövidszőrű társaié, hogy a fedőszőre némileg hosszabb, elérheti a 3-4cm-es hosszúságot is, és közel sem olyan sűrű, sokkal puhább és finomabb.

 

 

Drótós szőr

A drótszőrű Magyar vagy Német Vizsla, az Airedale Terrier, a Welsh Terrier vagy a drótszőrű Foxterrier fedőszőrzete kemény, tapintásra kis jóindulattal akár a drótkefe értintéséhez hasonlítható és aljszőrrel rendelkezik.

 

 

Folytatás...

A folytatásban a szálkás szőrről,a hosszúszőrről, a félhosszúszőrről, a kettős szőrről,a zászlós szőrről,a kopasz kutyákról és a nemezes szőrről lesz szó!



Remélem Hasznosnak Találtad!