2017. június 24, 20:53:59

Szívrendellenesség, 14 éves lány

SÜRGŐS VÉRADÁSRA VAN SZÜKSÉG
Forrás: CitizenGo

Látóterünkbe került egy 14 éves kislány, aki veleszületett szívrendellenesség miatt sokat betegeskedett, de az utóbbi években nagyon jól volt.

Június 13-án kedden egy tervezett műtétje volt. A nyolc évvel ezelőtt az ötödik és hatodik műtétnél beépített billentyűt és műeret kellett nagyobbra cserélni. A feladatot végre tudták hajtani,de amikor újra kellett indítani a szívet, a szívizom nem állt munkába. Ezért kapott műszívet két lépésben. Jelenleg mindkét oldalon műszív támogatással, nyitott mellkassal, altatásban van. Az orvosok két hetet adnak, hogy a szívizom beinduljon. Ha a szívizom magára talál, (nagyon apró javulás elindult), akkor megkísérlik a műszíveket kivenni és saját szívre tenni a keringést. Ha ez nem járható út, felmerül a szívátültetés, az is hetek múlva. A legmagasabb kockázat most az, hogy elvérzik. A veséje gyengül a sok vérzés miatt. Még működik, de a hétvégére készenlétbe helyeztek dialízist, ha leállna a vese.

A család gyakorlati segítséget is kér, vérre-vérlemezkére lenne szükség, mert rengeteg vért veszített. Folyamatosan pótolják, de fogy a vérkészlet. 
Ha B Rh+ vagy 0-ás a vércsoport, közvetlenül adható Neki, ha más a vércsoport, akkor is ki tudják szűrni a vérlemezkéket!!!

MINDEN CSEPP SZÁMÍT!!!

- B+ és Nullás vért azonnal kaphat
- minden más vércsoportból a plazmát megkaphatja

Vért adni lehet Budapesten a Karolina úton minden hétköznap,
vagy az állandó véradási helyszíneken vidéken.
Lista itt:
http://www.ovsz.hu/ver/allando-veradasi-helyszinek

Kérjük, amennyiben módjában áll vért adni, keressen minket a célzott véradási adatokért (kislány neve, stb.)
a magyar@citizengo.net e-mail címen keresztül!

Kérjük, ha nem is tud vért adni, küldje tovább levelünket ismerőseinek, hátha nekik módjukban áll!

Segítségét előre is köszönjük!

 

A legtöbbetek még nem adhat vért, mert azt csak 18 éven felüliek tehetik meg, de azért  még kérlek osszátok meg! Segítsünk neki!