Akár lehetne igaz történet is o.o
Egy süket kislány érkezik az osztályba. Ennek okán egy jegyzetfüzetet használ a kommunikációra, viszont nagyon lassú, folyton lemarad, segíteni kell neki – ráadásul nem használja sosem a hangját, így nem tud beszélni sem tisztán és érthetően. Ez az iskolai kórusversenyen teszi be a kiskaput az osztálynak, a vereségtől kezdve a lány – Nishimiya Shouko – zaklatások áldozata lesz. Kiközösítik, nem veszik figyelembe, hogy süket, illetve amikor hallókészüléket kezd használni, a zaklatások fővezére, Ishida Shouya olyan szinten bedurvul, hogy a lány kimarad az iskolából s az édesanyja beszél az igazgatóval.

Így derül ki, hogy milyen hatalmas kárt okozott Ishida, aki ezek után Ő maga kerül az áldozat szerepébe. Az úgynevezett barátai ezentúl rajta nevetnek, s Őt terrorizálják.

Pár évvel később középiskolásként újra találkozik a két atrocitásoknak kitett gyerek."

Egy kis vélemény : Általában nem vagyok oda az olyan animékért még a filmekért se, amik a valóságot ábrázolják. Mivel egyszerűen úgy vagyok vele, hogy a világban van elég rossz dolog. Ne kelljen még a képernyőn, vagy a lapokon is ezt néznem. Éppen ezért imádom annyira a fantasyt. Persze mindig vannak kivételek és néha jó valami nagyon reális dolgot olvasni, ami bármelyik nap megtörténhetne. Plusz elég ellentétes vagyok és azt se szeretem, ha valami nagyon elrugaszkodik a valóságtól. xD Legyen fantasy, de a szereplők legyenek reálisak - erre gondolok.

De van pár darab, ami szembejön velem és egyszerűen magával ragad és lenyűgöz. Mint például a nemrég olvasott Hazudósok könyv.
Ez a manga pedig megint csak tipikusan az a fajta, ami megfogott.
Gyakran mondják, hogy a gyerekeknél kegyetlenebbek nincsenek és ebben tényleg megláthatjuk, hogy ez  tényleg így van.
Szerintem szerencsés az a gyerek, akinek sose kellett kiállnia az iskolai piszkálódást. De valljuk be, hogy azért bőven van olyan ember, aki tudja miről beszél ez a manga. Mivel elég gyakori, hogy általánosban, vagy középiskolában valakit piszkálnak. Még ha mondjuk nem is ennyire durván, mint itt.
Én bevallom, hogy általános iskolában a mi osztályunkban is volt hasonló... sajnos én is benne voltam ilyenben ... -  majdnem egész tanéven át tartott- és a végére nagyon eldurvult.
De nálunk messze nem volt ennyire vészesen rossz a helyzet, mint a mangában és végül a tanárok, meg szülők közbenjárásával megoldott.

Csak hát ebben a mangában nem csak a gyerekekkel, de a felnőttekkel is voltak gondok.
De a leglenyűgözőbb az egész mangában a főszereplő lány és a fiú gondolkodásának a megváltozás.
Persze leginkább a fiú változik és hát van is hova változnia, mivel eléggé kis idióta az elején.
Érdekes, hogy egyetlen döntés mi mindent indít el és mennyire tudja befolyásolni a későbbi életünket.
Nekem nagyon tetszett az a megoldás is, hogy az emberkék arcára "X"-et rajzoltak. Jelképezte, hogy egyszerűen nem érdemes foglalkozni vele.
Ez a történet remekül bemutatja a képmutatást is, hogy kik az igazi barátaid, hogy mennyire eltudnak téged árulni.
Szóval ez egy drámaibb hangvételű manga, ami elgondolkodtató is egyben. Viszont bőven akadnak benne aranyosabb jelenetek is. :)

Ami nagyon tettszett: 
Reálisan mutatja be, hogy mekkorát tud csalódni néha az ember azokban akiket barátainak hitt.

Ami nem tetszett: 
A sok-sok kegyetlenség, amit kislánnyal tesznek. De sajnos ilyen a mai világ és ez 99,9%ban igaz is lehet .... sajnos. 
*-*