2019. január 19, 14:51:26

Arc pakolások!

Otthon te is tudsz nagyon egyszerűen készíteni pakolást saját bőrtípusodnak megfelelően.

Az  otthoni pakolás konzerváló anyag-mentes, így nem szívódnak

fel káros anyagok. 
A savasabb gyümölcsökkel, zöldségekkel vigyázni kell, mint pl.: a meggy, paradicsom, citrom, leveiket csak hígítva szabad érzékeny, rozáceás bőrre alkalmazni.!
Továbbá a szőrös és apró magvas gyümölcsök, mint pl.: kivi, eper allergiát okozhatnak, úgyhogy erre is vigyázni kell.
 A bőr regenerálásának lépései: a hámlasztás, táplálás, és hidratálás. Ezért fontos, hogy a pakolás előtt alapos arctisztítást végezzünk, hogy a tápanyagok minél jobban felszívódhassanak, különben a felhalmozódott szaru akadályozza ezt.        
A vízhiányos bőrre általában a tejtermékek a legjobbak:keverjünk valamilyen gyümölcsöt túróba, tejszínbe vagy joghurtba, és alkalmazzuk a keveréket pakolásként.A tejben lévő kazein nevű fehérje táplálja a bőrt, nyugtató hatású.
Keverhetünk bele sárgabarackot, sárgadinnyét, narancsot vagy uborkát.
 Bőrszépítő pakolások:

Tipp:Ha arcunkat bekentük, fedjük le celofánnal vagy gézzel, mert ez által növekszik a bőr hőmérséklete, és melegben jobban felszívódnak a hatóanyagok. De azt is csinálhatjuk, hogy fürdés közben, mikor már felpuhult a bőr, akkor rakjuk fel a pakolást.
 Hámlasztó és frissítő és feszesítő pakolások:
Tormás :Hámlasztáshoz legjobb a tejfölös, reszelt tormás pakolás. Még az érdes könyökről és sarokról is eltávolítja az elhalt hámréteget, másrészt puhító hatású. De ha érzékeny a bőröd, akkor ne használd!
Joghurtos-citromleves pakolás:A tág pórusokat tisztítja, csökkenti a faggyúmirigyek működését és erősíti a bőr természetes savköpenyét. Esténként alkalmazd, ne túl töményen.
Tisztító, regeneráló
Almás-habos tisztító pakolás: Reszeljünk le egy közepes almát,majd verjünk fel egy tojás fehérjét. Keverjük össze, vigyük fel az arcra, nyakra, dekoltázsra, majd 15 perc elteltével, langyos vízzel mossuk le.
Zsíros bőrre ajánlott!
Vörösboros összehúzó pakolás:Zsíros bőrre alkalmazhatjuk azokon a részeken, ahol tágak a pórusok. 2 ek. ásványvízhez adjunk 2 kk. száraz vörösbort és keverjük össze talkummal vagy babahintőporral. Keverjük krémesre, majd kb. 20 percig hagyjuk hatni.
Citromos tojáshabos pakolás:ragyogó és friss lesz a bőröd, ha egy tojásfehérjét habosra versz, és zsíros bőr esetén néhány csepp citromot, száraz bőr esetén, pedig egy kis mézet keversz bele.
Nyugtató,lazító 
A rózsavizes arctonik: nyugtatja a bőrt, amit könnyen elkészíthetsz. Egy edénybe vegyünk langyos vizet és a rózsaszirmokat hagyjuk benne kb. egy óra hosszáig, az így kapott lemosóba mártsunk puha vattát, majd töröljük át vele az arcunkat, de rajta is hagyhatjuk 10-15 percre. A rózsaszirmos arctisztító tonik tisztítja a bőrt, érzékeny bőrre nagyon jó, ellazít, regenerál, és véd.  
Képtalálat a következőre: „rózsa víz”

Luxuskényeztetés:
Csokoládépakolás a szép bőrért: A kakaó antioxidáns tartalmú: flavonoid-tartalma magas, segíti a sejtregenerációt. A csokoládés pakolás rendkívül látványosan javítja a bőr minőségét, revitalizál,aktivizálja a zsírbontást, hidratálja a bőrt és biztosítja az ásványi anyag utánpótlást.
Boldogsághormonokat termel, melynek köszönhetően egyből jókedvre derülsz. Keverjünk össze olvasztott étcsokoládét, lehetőleg 70-80 %-osat egy kis tejszínnel és 1 ek. mézzel, majd vigyük fel a bőrre. Száradás után mossuk le.
Kommentbe írjátok meg nekem miről szeretnétek hallanni (bármilyen téma) 
Képtalálat a következőre: „lefelé mutató” Kapcsolódó kép

Tagek:
2019. január 19, 21:17:52
tök jóóó ^^