Márc 14

Sziasztok!

 Itt egy újjabb bejegyzés. :) Arra gondoltam,hogy felhozok Nektek egy új témát. Egyik hittan órán erről volt szó nálunk. Hogy vajon mindig igazat kell mondanunk?

Nos, sokan voltak az ismerőseim között akik azt mondták,hogy nem kell mindig igazat mondani.Szóval kell hazudnunk. Én nem feltétlenül értettem egyet ezzel az állítással, hiába próbáltam olyan indokot találni,hogy miért kell néha hazudnunk. Ha egy csaj megkérdezi a barátnőit vagy netán a haverjait egy szelfriől vagy egy ruháról a véleményüket, miért nem lehetne elmondani őszintén a véleményüket? Számomra volt olyan,hogy valakinek kikértem a véleményét, és nem mondott igazat. Minden egyes szava egy hazugság volt. (Nevet nem fogok mondani). Úgy jöttem rá a hazugságára,hogy a haverok, akik ismerték a srácot kikérték ezügyben a véleményét,mondván,hogy nem vagyok ott,nem hallom meg. Majd utána szóltak nekem,hogy mit mondott az adott illető. Ezt többen is alátámasztották. Eleinte nem akartam nekik hinni, kellett egy ki idő,hogy fel tudjam dolgozni a tényeket, és be kellett vallanom,hogy a haverjaimnak tényleg igazuk van. Az illettővel azóta megszakítottama kapcsolatot. Én úgy gondolom,hogy személy szerint nem vagyok egy gonosz ember,ha valaki hazudik nekem,számolyon azzal,hogy következménye lesz. Nem tudok már neki hinni. 

Van még egy storim ez ügyben. Inkább már ez pozitív. Egyszer befestettem a körmeimet feketére (inkább nagyon sötét lilának mondanám,de távolról feketének tűnt). Voltak olyanok akiknek nem kértem a véleményüket, mégis elmondták,hogy mit gonodlnak erről. DE! Vannak személyek az életemben akik számomra nagyon fontosak. (És nem a plüss macikra gondolok :D) Tőlük kikértem a véleményüket,mindannyiuk ugyanazt a választ atták,ha nem is szó szerint,de ugyanaz volt a lényegük: Nekik nem tetszik ez a szín, hiába áll jól nekem,nem tetszik, de ha nekem bevállik, ám legyen, arra kérnek,hogy legyek önmagam. 

Nos, a lényeg ami lényeg, nem kötelező mindig kimondani a véleményünket. Igen, néha le kell nyelnünk ezt, még ha jókora falat is lenne, de én nagyon tisztelem,becsülöm, és köszönöm nekik azoknak a személyeknek akik őszínték hozzám. 

 

Remélem a bejegyzés elolvasása után átgonodolod ezt a témát, és megpróbálsz magadon egy kicsit a pozitv irányba változtatni.

Szép Napot és kellemes hétvégét kívánok nektek!

  !
Márc 12

Sziasztok!

 

 Amint láthatjátok új vagyok itt egy viszonylag mondhatni furcsa névvel. :) Igen, azért regisztráltam így,mert mostanában úgy vettem észre,hogy nagyban igazságtalanság van nem csak itt, de mindenhol máshol.  És sokan vagyunk úgy,hogy "egyedül nem vagyok rá képes,majd ha annyian vagyunk akkor majd lesz valami". Nos, én ezt szeretném ha nem is teljesen,de elkezdeni megvalósítani. Ez a kijelentés sokunk le is zárja ezt a témát és nem csinál vele semmit. Persze azrét folytatja a panaszkodást,hogy "jaj, ha ez lenne meg az lenne akkor sokkal jobb lenne az élet". Panaszkodni mindenki tud. :) Na és mi lenne ha valamit tenne azért,hogy a környezete jobban nézzen ki,lelkileg friss lenne? Minden kezdet nehéz, mindenki tudja ezt a mondást. Hát akkor hajrá! Make the world a better place! :D