Márc 14

Sziasztok!

 Itt egy újjabb bejegyzés. :) Arra gondoltam,hogy felhozok Nektek egy új témát. Egyik hittan órán erről volt szó nálunk. Hogy vajon mindig igazat kell mondanunk?

Nos, sokan voltak az ismerőseim között akik azt mondták,hogy nem kell mindig igazat mondani.Szóval kell hazudnunk. Én nem feltétlenül értettem egyet ezzel az állítással, hiába próbáltam olyan indokot találni,hogy miért kell néha hazudnunk. Ha egy csaj megkérdezi a barátnőit vagy netán a haverjait egy szelfriől vagy egy ruháról a véleményüket, miért nem lehetne elmondani őszintén a véleményüket? Számomra volt olyan,hogy valakinek kikértem a véleményét, és nem mondott igazat. Minden egyes szava egy hazugság volt. (Nevet nem fogok mondani). Úgy jöttem rá a hazugságára,hogy a haverok, akik ismerték a srácot kikérték ezügyben a véleményét,mondván,hogy nem vagyok ott,nem hallom meg. Majd utána szóltak nekem,hogy mit mondott az adott illető. Ezt többen is alátámasztották. Eleinte nem akartam nekik hinni, kellett egy ki idő,hogy fel tudjam dolgozni a tényeket, és be kellett vallanom,hogy a haverjaimnak tényleg igazuk van. Az illettővel azóta megszakítottama kapcsolatot. Én úgy gondolom,hogy személy szerint nem vagyok egy gonosz ember,ha valaki hazudik nekem,számolyon azzal,hogy következménye lesz. Nem tudok már neki hinni. 

Van még egy storim ez ügyben. Inkább már ez pozitív. Egyszer befestettem a körmeimet feketére (inkább nagyon sötét lilának mondanám,de távolról feketének tűnt). Voltak olyanok akiknek nem kértem a véleményüket, mégis elmondták,hogy mit gonodlnak erről. DE! Vannak személyek az életemben akik számomra nagyon fontosak. (És nem a plüss macikra gondolok :D) Tőlük kikértem a véleményüket,mindannyiuk ugyanazt a választ atták,ha nem is szó szerint,de ugyanaz volt a lényegük: Nekik nem tetszik ez a szín, hiába áll jól nekem,nem tetszik, de ha nekem bevállik, ám legyen, arra kérnek,hogy legyek önmagam. 

Nos, a lényeg ami lényeg, nem kötelező mindig kimondani a véleményünket. Igen, néha le kell nyelnünk ezt, még ha jókora falat is lenne, de én nagyon tisztelem,becsülöm, és köszönöm nekik azoknak a személyeknek akik őszínték hozzám. 

 

Remélem a bejegyzés elolvasása után átgonodolod ezt a témát, és megpróbálsz magadon egy kicsit a pozitv irányba változtatni.

Szép Napot és kellemes hétvégét kívánok nektek!

 • Wolf* -
  Hey! Szerintem érdekes az írásod. A környezetemben régebben sok olyan ember volt, akik nagyon sokat hazudtak, szinte folyamatosan, de sikerült eltávolítani őket a baráti körömből. Én őszinte embernek tartom magam, nem szoktam hazudni, inkább érzem magam rosszul, ha hibáztam, vagy inkább bántok meg embereket, minthogy hazudjak nekik. Persze én sem vagyok szent, régebben folyamatosan kamuztam, azért, hogy jó színben tüntessem fel magam, szerencsére megváltoztam, a környezetem nagy része pedig elfo
 • thkitti -
  lol ne törölgesd a kommentem
  hol itt az igazság
  xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  nagy vagy ember <