2018. május 5, 18:21:42

.Hörcsögök számára játékok.

Úgy döntöttem, hogy ma ismét egy hörcsögös bejegyzést készítek. A hörcsögök számára rengeteg játékot készítenek. Nekem legjobban a fából készített játékok tetszenek, mint például egy alagút, vagy egy hinta. Nekem tetszenek a fából készült fogkoptatók, rágókák, mert akkor legalább nem a berendezését rongálja a hörcsög. Készíthetünk játékokat wc papírból is, viszont nem tudom hogy az mennyire jó, mert ugye azt szét is rághatják. Viszont jó ha van játéka, legalább nem unatkozik és levezetheti rajta az energiáját. Ha házilag készítünk neki játékot akkor figyeljünk arra, hogy jól passzoljon, nehogy beakadjon a lába vagy ilyesmi. Itt van pár dolog, ami nekem nagyon tetszik. :)

 

hörcsög játék

 

2018. április 11, 16:42:42

Tengerimalac

A tengerimalac egy rágcsáló állat. Lehet őket benn és kinn egyaránt tartani, viszont figyeljünk arra, hogy a ketrec vagy kinti lakóhely megfelelő nagyságú legyen. Én úgy tudom, hogy nem jó, ha egyedül tartják őket, legalább ketten legyenek. A számukra készített tápon kívül még kell nekik néha gyümölcs, zödség és széna. Ehetnek füvet, de azt csak mértékkel mert felfújódhatnak tőle. Ötletesebb önitatót adni nekik, mert a tálkás vizet hamar kidönthetik. Füttyentés szerű hangokkal komunikálnak egymással és ezzel a gazdit is szokták üdvözölni. A hosszúszőrű (angóra) tengerimalac bundáját gyakran kell fésülni, hogy ne legyen csomós és eltávolítsuk belőle a piszkot. Van abesszin tengerimalac is, aminek alapból a szőre össze-vissza áll, vagyis eredetileg is úgy nő a szőre. A tengerimalacok nem igazán tudják koptatni a körmeiket, ezért néha vágjuk le őket. Ha jól vannak gondozva, akkor 7 vagy akár több évig is elélhetnek.

tengerimalac

 

 

2018. április 2, 16:40:26

Fehérhasú törpesün

A fehérhasú törpesün rovarevő, a sünök a természetben tojásokat, kisebb rovarokat esznek. A házikedvencként tartott süninek is szüksége van fehérjére (tojás, lisztkukac stb.). Egyébként szeretik a száraz kutyatápot és konzervet, valamint a gyümölcsöket és a zöldségeket is. Éjszakai állat, nappal alszik a búvóhelyén. Neki is szüksége van egy mókuskerékre, de ő jóval nagyobbat igényel mint például egy hörcsög. Nem alszik téli álmot, viszont ha sokáig aludna és nem kelne fel, akkor viszont fel kell kelteni.

 

süni

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2018. április 1, 13:47:02

Hörcsög

Aranyos törpehörcsög :)

 

hörcsög

 

Hörcsögökről: ezek apró állatok, viszont nagyon meg lehet őket szeretni. :) Van aranyhörcsög (ezek nagyobbak) és törpehörcsögök. A törpék közül a dzsungáriai törpehörcsög elég szelíd természetű, könnyen kézbe lehet szoktatni. A roborovszki félősebb és harapósabb, persze van kivétel. Éjjeli állatok, ezért nem árt, ha van egy kuckójuk ahova éjjel elbújhatnak. Nappal ritkán vannak fenn, csak enni bújnak elő. Éjjelente több kilométert is futnak a mókuskerekükben. Magvakkal táplálkoznak, viszont szükségük van zödségekre (répa, saláta- ebből ritkán) gyümölcsökre (alma stb.) valamint még fehérjére is (sajt, lisztkukac). Jó ha kap fogkoptatót, vagy kicsit keményebb ételt, mert akkor tudja koptatni a fogait és nem nő túl. A lakóhelyükre tehetünk be műanyagból vagy fából készült játékokat, alagutakat. Kerámiából készült tálat tegyünk be nekik, hogy ne tudják feldönteni a magvakkal teli tálat. Hasznos az önitató is, mert így a forgács nem lesz vizes. Hetente egyszer takarítsuk ki a helyét, az ürítő sarkot nem árt ha naponta kicseréljük. Lehet őket párban tartani, általában a testvérek megtűrik egymást, viszont leginkább egyedül tartják őket, nem kell nekik társaság. Jó ha több játék is van a lakóhelyén, mivel szeretnek mászni és bújkálni. Az almot tegyük 3-4 cm magasan, hogy tudjanak benne ásni. Jellegzetes a pofazacskójuk, amibe begyűjtik a táplálékot. Őket nem igazán lehet túletetni, mivel összegyűjtik a táplálékot, elraktározzák és egyszerre csak annyit esznek belőle amennyire szükségük van. 

 

Igen, ezen a blogon nem csak vadállatokról, hanem háziállatokról is szó lesz, mikor miről lesz bejegyzés.

2018. március 18, 18:38:38

Gepárd

Gepárd

 

- a világ leggyorsabb állata

- magányosan él, csak az anyák nem, amelyek a kölyköket nevelik

- képes akár 120 km/h-val futni, de ezt csak rövid ideig tudja megtartani

- általában impalára és gazellára vadászik

- van királygepárd is, aminek a hátán pettyek helyett csíkok vannak, ez nagyon ritka

- a szeme mindkét oldalán van egy fekete csík, ami lehetővé teszi, hogy akkor is jól lásson, ha szembe süt vele a nap

 

gepárd