2018. október 9, 18:17:08

Törpenyuszik

Tudom, péntekre ígértem a nyuszis bejegyzést, de mivel most van egy kis időm, megcsinálom. :) Ma főleg az elhelyezésről és nyuszi játékokról fogok írni.

Hol helyezzem el a törpenyulamat? Milyen játékokat adjak neki, hogy ne unatkozzon?

A nyuszinkat elhelyezhetjük fából készült vagy műanyag aljú ketrecben is, viszont figyeljünk arra, hogy megfelelő méretű legyen. A minimum életteret mindenképp biztosítsuk neki, de ha nagyobb a ketrec, nem baj, sőt, az sokkal jobb, több helye van mozogni. Valamiért nekem a műanyag ketrec jobban tetszik, mert egy idő után a fa lakhely rongálódhat (megrághatja, vizes lehet, ha megböki a vizét stb.). Házban is kialakíthatunk neki lakhelyet, de figyeljünk arra, hogy biztonságos legyen számára.

Ketrec berendezése

A ketrecbe tegyünk szénatartót. Ez azért is jobb, mert akkor nem maga alól fogja enni a piszkosat, és így nem is betegedhet meg tőle. Mindenképp biztosítsunk neki friss szénát. Aztán -természetesen- mint minden nyuszinak kell egy etető és itató tál. A nyuszi fő tápláléka a széna, de ezt egészítsük ki még keveréktakarmánnyal, valamint adjunk neki zöldséget is pl. répa, saláta. Gyümölcsből keveset adjunk. Ne önitatót adjunk neki, inkább tálba tegyük a vizet, mert nem biztos, hogy tudja használni az itatót. Utolsó sorban adjunk neki valami játékot, hogy ne unatkozzon, kisállatkereskedésekben kaphatók nyuszi játékok pl. fából, csak győződjünk meg róla, hogy biztonságos-e a számára.

 

Minden nyuszinak kell napi mozgás, 1-2 órára engedjük ki a ketrecből, foglalkozzunk vele. Ha lakásban tartjuk, akkor figyeljünk rá, hogy ha kiengedjük, akkor ne férhessen hozzá elektromos dolgokhoz, ne tudja azokat megrágni.

 

Remélem tetszett a bejegyzés, továbbra is várom az ötleteket.:) A következő bejegyzésben teknősökről fogok írni. :)

2018. október 7, 16:22:32

Hírek

A legelső bejegyzésem alá kaptam egy kommentet, hogy írjak törpenyuszikról is. Még nem tudom pontosan mi lesz a nyuszikkal kapcsolatos téma, de körülbelül péntekre várható.

 

2018. szeptember 26, 17:25:26

Hamster♥

Szia. Gondoltam kiteszek pár aranyos hörcsögös képet.:)

 

hamster hörcsög

höri höri

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2018. augusztus 16, 10:36:57

DIY játékok hörcsögöknek /1/

A mai bejegyzésben leírok pár otthon elkészíthető játékot a hörcsögök számára.

Az elsőhöz szükségünk lesz 6 db wc papír gurigára és egy megfelelő ragasztóra, ami nem árt a kisállatnak. Annyi a teendőnk, hogy hármat egymás mellé lerakunk és összeragasztjuk. Aztán várjuk meg míg megszárad, és a 3 guriga fölé ragasztjunk kettőt, majd a kettő fölé egyet, az lesz a tetején. Szeretik az alagutakat, 1-2 hét alatt képesek lebontani az egész építményt.:D

A másodikhoz szintén wc papír gurigára van szükségünk, itt annyi a teendőnk, hogy magába a gurigába szórunk magkeveréket, majd mindkét felén a guriga széleit behajtjuk és kész a játék. Valószínűleg szét fogják rágni, hogy megszerezzék a magvakat, de tehetünk bele valami finomságot, például joghurtos dropsot, stb.

A harmadikhoz kell pl. 6 db dióhéj (vagy amennyit akarunk), vegyük a diót kétfelé, szedjük ki a belsejét, majd a héjára fúrjunk lyukat, végül kössük fel egy madzagra és lógassuk be a ketrecbe. Szerintem ez is egy jó játék.

 

hamster

 

2018. augusztus 14, 17:29:10

A blogról

Ezen a blogon a jövőben legfőképp állatos bejegyzéseket olvashattok, főleg kisállatokról. Ha valakinek van valamilyen ötlete a bejegyzésekkel kapcsolatban, akkor azt leírhatja kommentbe. :D