2014. szeptember 30, 10:45:12

Mondocon^^

Gomenasai, hogy nem voltam eddig, de rengeteg elintézni valóm volt.

 A mai kérdés pedig a következő lenne, Ti mentek az őszi (tehát a most szombati) Mondoconra? Ha igen, beöltöztök valakinek/minek?

Én pár barátnőmmel a Death Note-ból öltözünk be:)

 

2014. szeptember 15, 19:06:50

2014. Születésnap: Hatake Kakashi

Hatake Kakashi (szeptember 15.)

/Naruto/

Kakashi rajz

/Saját rajz, légyszi ne lopd^^/

 Hatake Kakashi a 7-es csapat vezetője. A szereplő szenvtelen és fásult jelleme a történet előrehaladtával jelentős változásokon megy keresztül: ragaszkodása és hűsége barátaihoz és diákjaihoz egyre erősebbé válik. Kakasi hátterével a sorozat részletesen is foglalkozik, múltjára egy külön melléktörténet,gaiden , is segít fényt deríteni:

"Kakasih édesapja, Avarrejtek egyik nagy tiszteletnek örvendő nindzsája egy alkalommal inkább feladta egyik nagyon fontos küldetését, hogy megmentse csapattársai életét. A sikertelen küldetés miatt csorba esett Avarrejtek becsületén és emiatt a falu lakosai és csapattársai kiközösítették Kakashi apját, aki végül öngyilkosságot követett el. Kakashi, hogy soha ne kövesse el apja hibáját, küldetéseit minden más elé helyezte, és idővel fásult és az előírásokhoz a végletekig ragaszkodó sinobivá vált.

Évekkel később Kakasit tanára, Namikaze Minato egy olyan küldetés vezetésével bízta meg, mely Avarrejtek számára döntő jelentősséggel bírt az éppen dúló háborúban. Mikor csapattársát, Rint elfogták az ellenséges nindzsák, Kakasi magára akarta hagyta őt és folytatni akarta a küldetést. Másik csapattársa, Uchiha Obito megtagadta ezt és kijelentette, hogy az, aki cserbenhagyja barátait becstelen ember és hogy Kakasi apja annak idején helyesen döntött, mikor társai segítségére sietett. Obito szavai nagy hatással voltak Kakasira és csatlakozott hozzá, hogy megmentsék Rint. A mentőakció során Kakashit fél szemére megvakította egy ellenséges nindzsa, Obitót pedig félig sziklák temettek maguk alá. Obito nem volt képes kiszabadulni így arra biztatta társait, hogy hagyják sorsára és inkább magukat mentsék mielőtt beszakad az egész barlang. Mielőtt barátai elhagyták volna, Obito még Rin gondjaira bízta újonnan szerzett Sharingan-szemét, hogy helyezze azt Kakasi sérült szemének helyére. Kakashinak és Rinnek végül sikerült elhagynia a barlangot mielőtt annak falai őket is maguk alá temették volna és befejezték a küldetésüket is, közben némán gyászolva Obito halálát."

Kakashi-Obito kép

Obito halála nagyban befolyásola Kakashi személyiségét, több Obitóra jellemző tulajdonságot és szokást is átvett annak életfilozófiájával egyetemben. Ezek közül leginkább szembetűnő a csapatmunkához való ragaszkodása. Mikor a 7-es Csapat megalakult Kakashi egy csengettyű-próbával mérte fel diákja képességeit: a tanoncoknak meg kell szerezniük két csengettyűt tőle. Annak ellenére, hogy egyikőjüknek nem fog maradni csengettyű, a feladatot csak úgy tuják teljesíteni, ha együttműködnek. Kakasi ezzel már a kiképzésük elején meg akarta értetni a diákokkal a csapatmunka fontosságát. Az Első rész folyamán Kakasi ezt a hozzáállást szerette volna kialakítani Uchiha Sasukében is, akinek a nagyobb erő és hatalom utáni vágya lassacskán barátai és csapattársai ellen fordította. Kakashi megpróbálta megtanítani Sasukét arra, hogy hogyan meríthet erőt a barátságból és az együttműködésből, de erőfeszítései ellenére a fiatal fiú végül mégis elhagyta Avarrejteket és csapattársait.

Kakashi a diákjaival való kapcsolatát és magánéletét szigorúan elkülöníti, és csak annyit oszt meg velük, hogy vannak hobbijai és céljai, de ezekhez nekik semmi közük. Ezen kívül még annyit árul el nekik, hogy mindenki, aki számára fontos, halott. Kakashi magánéletéről csupán annyi derült ki, hogy szabadidejében sok időt tölt az emlékhelyen, ahol Obito neve is fel van tüntetve. Ilyenkor hajlamos megfeledkezni az időről, és ezért rendszeresen elkésik a megbeszélt találkozókról, mely egy másik szokása, amelyet Obitotól vett át. A Kakashit övező rejtélyhez tartozik, hogy arcának nagy részét mindig eltakarja. Az anime 101., omake-epizódjában a 7-es Csapat azon fáradozik, hogy tanáruk álarca mögé nézzenek. Úgy gondolják, hogy Kakasi igen jóképű lehet, mivel az Icsiraku rámen kifőzde két alkalmazotta teljesen le volt nyűgözve, mikor meglátták Kakasi arcát, amikor az evés közben levette álarcát. A Naruto harmadik kalauzkötetének egy másik omakében Naruto Kakashi kutyáitól akarja megtudni, hogy hogyan néz ki tanára arca; a kutyák mindegyike azonban egészen másképpen emlékszik. Végül sikerül megegyezésre jutniuk Naruto pedig örömmel elrohan, mondván végre leleplezte Kakashi titkát. Távozása után Kakashi visszatér kutyáihoz, akik megállapítják, hogy mégiscsak tévedtek.

Az egyetelen hobbijaival kapcsolatos dolog, amit diákjai elől sem takargat, hogy igen kedveli a Nyali-fali (イチャイチャIcsa Icsa?) erotikus regénysorozatot. Ezek a könyvek, melyek írójuk, Yiraiya szerelmi tapasztalatairól és élményeiről számolnak be, bestsellernek számítanak a Naruto világában. Mikor Kishimoto Masashit arról kérdezték, hogy pontosabban miről is szólnak ezek a fiktív sikerkönyvek, Kisimoto azt válaszolta, hogy a Naruto célközönsége nem elég idős ahhoz, hogy erről részleteket árulhasson el. Kakashi általában ezekbe a könyvekbe mélyed olyan alkalmakkor, mikor egy esemény nem kívánja meg a teljes figyelmét. Ilyen alkalmak voltak például a 7-es Csapattal való tréningjei a sorozat elején. Naruto egy alkalommal Kakasi ellen fordította rajongását a sorozat iránt: azzal fenyegette tanárát, hogy elárulja a könyv végét. Kakashi, aki ezt persze nem akarta megtudni előre, gyorsan behunyta a szemét és befogta a fülét, így felkészületlen maradt diákja támadásával szemben.

Kakashi kép

Kakashi szerepléseinek túlnyomó részét a 7-es Csapat társaságában való megjelenése teszi ki: ő vezeti a csapat küldetéseit, készíti fel őket és fejleszti ninja-technikáikat. Az Első rész folyamán kitüntetett figyelmet szentel Uchiha Sasuke kiképzésének, annak érdekében, hogy megóvja a fiút Avarrejtek egyik leghalálosabb ellenségétől, Oroch8iimarutól. Erőfeszítései ellenére Szaszuke az Első rész végén mégis elhagyja Avarrejteket. Naruto és Sakura ekkor szintén megválnak tanáruktól, Kakasi pedig új diákokat kap. Két és fél évvel később a Második részben Kakasi újjászervezi a 7-es Csapatot Naruto, Sakura egy új diák, Sai és a helyettes kapitány, Yamato részvételével. Mivel diákjai már képesek magukra vigyázni, Kakasi is jóval aktívabb szerepet vállal a sorozat csatáiban, részben azokban melyeket az Akatsuki nevű bűnszervezet ellen vívnak. Kakashi Naruto és Sakura magánakciójának megszervezésében és irányításában is részt vállal, mikor azok megpróbálják visszahozni a faluba Szaszukét. Küldetésük azonban sikertelenül zárul. Az Akatsuki vezetőjének, Painnek Avarrejtek elleni támadása során Kakashi életét veszti. Pain azonban a Narutóval való összecsapása után úgy dönt, hogy megmarad erejét felhasználva feltámasztja mindazokat, akik az ostrom során meghaltak, köztük Kakashit is.

誕生日おめでとう!

Boldog Születésnapot Kakashi-sensei!^^

2014. szeptember 14, 18:02:24

2014. Születésnap: Abumi Zaku

Abumi Zaku (szeptember 14.)

/Naruto/

Abumi Zaku kép

 Zaku a Hang-csapat tagja. A csapat vezetője Orochimaru, a Chunin vizsga előtt hozta létre a csapatot (Zaku ekkor találkozott először Orochimaruval közvetlenül).

 A csapat tagjai: Dosu Kinuta, Zaku Abumi, Kin Tsuchi. A Hangfaluból származnak, ahol a vezető Orochimaru, Konoha egyik régi Shanin-ja. Fegyverük a hallóidegek megzavarásából áll. A levegőben terjedő hang segítségével bezavarják a hallóidegeket, ezáltal az ellenfél elveszíti az egyensúlyérzékét, néhány esetben rosszullét gyötri. A Chunin vizsga után semmit sem tudunk meg róluk, azt leszámítva, hogy Dosu életét veszti egy éjszaka Gaara által.

Abumi Zaku (gyerek) kép

 A csapat a Chunin vizsga alkalmával, először a 7-es csapattal kerül szembe (legalábbis, ekkor látjuk őket először élesben harcolni). A csata folyamán Sakurával és Leevel kerülnek sszetűzésbe, de végül Sasuke veri őket vissza a legeredményesebben.

Zaku vs Sasuke kép

 Később a 2. fordulóban Zaku, Shinoval kerül párba, de végül alulmarad.

誕生日おめでとう!^^

Boldog születésnapot Zaku!^^

Hirdessen ön is itt!

Hirdetés

2014. szeptember 14, 17:22:39

Bemutatkozó

Sziasztok!

 Mivel ez lesz az első bejegyzésem ezen a blogon, gondoltam gyorsan és tömören leírom a blog tartalmát.

 A nevéből adódóan gondolom sokan rájöttetek, hogy a fő témánk az anime, manga és japám kultúra. A bejegyzések ehhez hűen, e körül a 3 téma körül fognak forogni. Lényegében nem kívánok amerikai kultúrával és cartoon network-ös rajzfilmekkel foglalkozni (ez csak példa volt, nem akartam senkit sem megbántani!!!! én magam is szeretem az ilyesfajta rajzfilmeket stb.).

 Amit viszont megtaláltok:

- Anime/Manga ismertető

- Japán ünnepek (az adott napokon)

- Fanfiction-ok (küldhettek sajátot is:))

- Fanart: SAJÁT Videók, Rajzok stb. (küldhettek TI is, de lesz rajzverseny is;))

- Hírek/Rendezvények

- Anime karakterek születésnapjai (az adott napon)

- Bazár/Eladó anime-s cuccok (ha nektek is van, küldjétek el levélben, hogy mi, mennyiért adnátok, egy kép róla és hogy személyesen (hol-megye) átvehető vagy postán utalnátok)

 

 Jelenleg ennyi témával gondoltam kezdeni.

 Ha szereted az animéket és van kedved jobban megismerni a Japán kultúrát/nyelvet, akkor kövesd nyomon a bejegyzéseket és  oszd meg bátran a véleményeid! Nem harapok (!!!) bármilyen negatív kritikát  mondhattok!

Köszönöm, hogy végigolvastad!:)

さようなら!^^