Jún 23

Szia!

 

 Karrierje [szerkesztés]

Zendaya a kaliforniai Shakespeare Színház közelében nőtt fel, ahol édesanyja dolgozott jegyeladóként. Keresztnevének jelentése shona nyelven "köszönetet adni" (a shona a bantu nyelvcsaládhoz tartozik, amelyet Zimbabwéban beszélnek).

Zendaya korábban modellkedett a Macy, a Mervyns és az Old Navy ruhagyártó cégeknél is. Ezenkívül táncos volt egy Sears reklámban, amelyben a Disney Channel-sztár, Selena Gomez is feltűnt.

Miközben a színház zeneiskolai programjában tanult, és hangversenyeken is fellépett, Zendayának arra is jutott ideje, hogy anyukájának segítsen jegyeket eladni a színházban. Az Oakland School for The Arts-ba járt, amikor szerepelt az Once on This Island-ben a Berkley Playhouse-nál, ahol Little Til Moune-t alakította. Szintén színészkedett a CalShakes Conservatory nevű programnál az American Conservatory színházban, valamint olyan színpadi produkciókban is szerepelt, mint a III. Richárd, a Twelfth Night vagy az As You Like It.

Zendaya családjával és kutyájával, Midnighttal él Los Angelesben. Érdeklődési köréhez tartozik az éneklés, táncolás és a ruhatervezés is. Meg még kapott Bella thorne-al együtt egy műsort a Disney csatornán melynek neve magyarul riszafel eredeti neve illetve angolul shake it up.

További érdekességek [szerkesztés]
Zendaya vegetáriánus, éppúgy, mint sorozatbeli karaktere, Rocky is.
A Risza fel!-ben eredetileg Cece szerepére jelentkezett.
Nagyon jó barátnők Bella Thorne-nal
Főszereplője volt egy zenei videónak, melyben Katy Perry Hot 'n' Cold-ját dolgozták fel
Kutyája, Midnight, egy óriás snaucer, nevének jelentése pedig "Éjfél".
Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy szívesen kezdene zenei karrierbe is.
Több iCarly reklámban is szerepelt a Nickelodeonnál.
2 évig hawaii hula táncot tanult.