Aug 24

Szöveget mondta Lugosi Gábor Hmvhely-ről.
köszönet neki. Nevetés




Nyomo Réka
Para Zita
Szalmon Ella 
Trab Antal
Citad Ella
Ultra Viola
Har Mónika
Körm Ödön
Vég Béla
Kandisz Nóra
Virra Dóra
Wincs Eszter
Pofá Zoltán
Budipa Piroska
Bekre Pál
Cicz Imre
Trap Pista
Metall Ica
Bármi Áron
Teásk Anna
Ebéd Elek
Tök Ödön
Elektrom Ágnes
On Dóra
Minden Áron 

Aug 23

Sziasztok !                                                                                     Nem tudjátok , mi legyen a hobbitok??                                                    Akkor itt pár tipp:  -Fényképezz: pl.:                                                                                    állatokat,magadat,természetet                                -Sportolj: pl.:                                                                     kézilabdázz,görkorizz,fuss                                                                   -Írj naplót: pl.:                                                                                rajzolj bele , írd le mindennapjaid                                                          -Sütőgyurmázz: pl.:                                                                         készíthetsz kis állatfigurákat,fülcsiket                                                    -Írj blogot: pl.:                                                                                 itt leírhatod csalódásaidat,tippet adsz                                                      -Kézimunkázz: pl.:                                                                            készíts kis virágokat,vagy fess                                                             -Kertészkedj: pl.:                                                                            ültesd el a kedvenc virágodat,gondozd                                                  

Aug 23

Erdélyi ízek

 Egy-egy erdélyi étel elkészítése máig őrzi a hagyományos, több évszázaddal ezelőtti magyar ízeket, fűszereket, amelyeket mi már napjainkban kevésbé használunk (tárkony, lestyán, csombor, kapor). Természethez való közelségük, leleményességük érződik a gasztronómiában is; az ételek elkészítésekor szinte mindent felhasználnak, ami a természetben megtalálható (zöldfűszerek, gombafélék, méz). A leghasználatosabb zöldségfélék a krumpli, paszuly, tök, káposzta, cékla, hagyma, zeller, murok.

A konyha arculatában megjelent a román „behatás” is, erre példa a savanyú balkáni csorba leves, pontosabban annak erdélyi változata, vagy a pacalleves, amit a szín és ízhatás miatt a székely ember zellerlevéllel és paradicsompaprikával dúsított fel. Vagy a padlizsánkrém, amelyet sok helyen ezen a néven nem is ismernek, helyette "vinette" –nek hívják, egy román kifejezést használva. Ebből viszont a görög-török padlizsánkrémhez hasonló pürét készítenek, és kenyérre kenve fogyasztják. Hasonlóan ízletes fogást tudnak készíteni a zakuszkából (zöldségkrém) is.

Köretnek gyakori a rizs, párolt idényzöldség (murok, fehér-, illetve sárgarépa; a paszuly, vagyis bab, és a burgonya vagy másképpen kolompér vagy pityóka) fogyasztása. A tésztafélék említésekor az erdélyi ember a sütöttre gondol, a főtt tészta náluk laskának nevezendő. A kukoricadarából készült puliszkaféléket számos variációban, a hétköznapitól az ünnepi eledelig tudják elkészíteni, tejjel, tejföllel, tehéntúrós vagy juhtúrós változatban. Önálló fogásként, vagy pörköltek és paprikások köreteként fogyasztható. 

Somodi kalács
Torockó nevezetes süteménye, amelyet leginkább ünnepi alkalomra készítenek egy speciális korondi agyag kalács-, vagy kuglófsütő formában.

Hozzávalók:

• 4 dl tej
• 2 tojás
• 60 dkg liszt
• 1 kocka élesztő
• 10-15 dkg cukor
• 2-3 kiskanál fahéj
• 25 dkg margarin

Elkészítése: Langyos tejben, egy kanál cukor hozzáadásával futtasd meg az élesztőt, adj hozzá még egy-két kanál lisztet, így készítve el a házi kovászt. Gyúrj tésztát a maradék lisztből, cukorból (8-10 dkg), egy csipet sóból, tojásból és a tejes élesztő hozzáadásával, majd keverd hozzá az olvasztott vaj felét, és addig gyúrd, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Szórd meg egy kevés liszttel, és letakarva 40 percig pihentesd.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsd ki a tésztát, amilyen vékonyra csak tudod (mintha rétestészta lenne), keverd össze a fahéjat és a maradék cukrot, ennek egyharmad részével szórd be a tésztát, önts rá olvasztott vajat, majd téglalap alakúra hajlítsd rá a tésztát, hogy befedje. Ezt újra szórd be cukros fahéjjal, olvasztott vajjal, és hajlítsd rá ismét a tésztát (összesen háromszor kell). Majd mintha piskótaroládot csinálnál, tekerd fel a tésztát, és ezzel béleld ki körbe a kivajazott, kilisztezett kuglófformát. Keleszd még további egy órán át, tetejét kend meg tojással, és előmelegített sütőben 40-60 percig süsd. 

Zakuszka
Valószínűleg Bulgáriából származik, és mindenféle párolt zöldségből készítik. Télen különösen tápláló és vitamindús étel.

Hozzávalók: 

• padlizsán
• paprika
• paradicsom(paprika)
• hagyma
• fokhagyma
• olaj
• paradicsomból paradicsomlé
• adható még hozzá szemes bab és sárgarépa is

Elkészítése: A padlizsánt mosd meg, a héját villával egy-két helyen szurkáld meg, és süsd meg a sütőben.
A vöröshagymát felaprítva, kevés olajon fonnyaszd meg, majd add hozzá a ledarált paprikát és paradicsomot, illetve egy-két gerezd fokhagymát. A megsült padlizsán héját hámozd le, és a húsát (levétől lecsurgatva) aprítsd fel. A megpuhult paprikás-paradicsomos-hagymás szószhoz adva öntsd fel a tiszta paradicsomlével. Ízesítsd sóval, borssal, és forrald össze. Pirítós kenyérre kenve fogyasztható. 

Hagymás tokány

Hozzávalók:

• 50 dkg sertéskaraj
• 4 fej vöröshagyma
• 1 dl olaj
• 1 db paradicsom
• 1 db zöldpaprika
• só, bors, őrölt pirospaprika

Elkészítése: A húst vágd fel nagyobb kockákra, és kevés olajon párold meg só, bors, pirospaprika hozzáadásával. A hagymákat vágd fel hosszúkás csíkokra, és keverd a húshoz, mikor az már félig megpuhult. Add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot és a zöldpaprikát is. Akkor kész az étel, ha a hús megpuhult, a hagyma pedig üvegessé vált.

Tálald puliszkával: 0,5 liter vizet forralj fel, és adj hozzá sót, és önts hozzá annyi kukoricadarát, amennyit a víz felvesz. Kevergesd folyamatosan. Mikor a sűrűsége a tejbegrízhez hasonló, vedd le a tűzről. (Formázható úgy, ha konyharuhába teszed, cipó alakúra igazítod, rövid ideig gőz fölé teszed, majd deszkára borítod. Szelj belőle nagyobb darabokat!) 

Káposztaléleves - Udvarhelyszékelyi recept

Hozzávalók: 

• 30-40 dkg karaj<br style="color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; t
  !
Aug 23

Íme néhány tipp , hogy tavasszal is jól nézz ki !!

Szép tavaszi színeket válassz '

Légy mindig friss ruhadarabokban '

Ne vegyél fel több rikító színt magadra egynél '

Ügyelj arra , hogy divatos színeket válassz a ruhavásárlásnál mint pl.: kék , bézs , fekete , narancssárga , citromsárga , rózsaszín ...

Nézd meg a sulis képeket:

 

 EZEK GYÖNYÖRŰ TAVASZIAK

 nyáron ezek az alsók is szépek :  

 

Öltözködés

Mindannyian a harmonikus megjelenésre törekszünk. Az évszakok szerinti felosztás sok jó tanáccsal szolgálhat megjelenésed kialakításában. Ha megtudod, melyik típusba tartozol, máris kaphatsz néhány életre szóló tanácsot öltözködéseddel kapcsolatban.

Te tudod milyen típus vagy? Szakemberek bőr és szemszíned alapján meg tudják határozni, hogy a meleg vagy a hideg színcsoportba tartozol. A „meleg” csoport tagjai a tavaszi és őszi típusú emberek, a „hideg” csoport tagjai a nyári és a téli típusúak

Tavasz típus

tavasz tipus

A tavasz típusú hölgyeknek világos az arcbőrük, általában sárgás vagy őszibarack színű, hajuk pedig szőkés vagy rézvörös. Tekintetük nagyon tiszta, általában kék vagy zöld szeműek. Sugárzó megjelenés jellemzi őket, mozgékonyak, temperamentumosak, szépségük pedig időtálló. Szeretnek a mának élni. Bátran válogathatnak a melegebb tónusok közül, mint a világos narancs, a barna, és kifejezetten jól állnak nekik a halványabb pasztellszínek és az arany alapú tónusok. A fekete és a fehér nem a legelőnyösebb, a fáradt, sötét, hideg színek, mint a kék és a szürke szintén kerülendők. Az egyszerű vonalú ruhák, és a nem túl feltűnő cipők ajánlottak.

Aug 23
Baricz Gergő
Baricz Gergő: Nem akarok reklámfelület lenni
Az egykori X-faktoros zenekara próbáján arról is mesélt: Verával nem akarnak Korda Györgyhoz és Balázs Klárihoz hasonlítani.
Borzontról ment ki Magyarországra , egy erdélyi talpraesett ifjú
Ő egy 17 éves X factor sztár
Kováts Verával éli mindennapjait
 nagyon szeretik egymást !!! 
Tolvai Renáta
 Tolvai Reni a megasztár nyertese .
 Kállay-Saunders Andrással él kapcsolatban.
 19 éves , és nem Romániában akar feltünést okozni , Erdélyt szeretné    meghódítani...
 Most Budapesten tölti mindennapjait.
 Nagyon örül , hogy Andrással kiváló a viszonyuk.
 
László Attila
László Attila a Csillag Születik nyertese.
14 éves és barátnője úgyszíntén.
Barátnője neve: Vivien.Vezetékneve sajnos nem jutott el a fülünkig.
Egész családjával kiköltözött Budapestre.
Vivien és ő nagy szerelemben élnek.
Keresztes Ildikó
Ő egy erdélyi sztár.
Keresztes Ildikó Erdélyben született, édesanyjával a nyolcvanas években települt át Magyarországra. Előadói művészeti képességet szerzett.
1988-ban tagja volt több együttesnek is, 1990-ben már több darabban is játszott. Vokálista volt az Edda Művekben és a Bikiniben.
1994-ben A Kis Romulus sorozatban is szerepelt.
2007-ben az 56 csepp vér című filmben is szerepet kapott.
1995-től Keresztes Ildikót örökös taggá választotta a Soproni Petőfi Színház.
Számos opera, rockopera fűződik a nevéhez, pl. István, a király.
Kicska Lászlóval él párkapcsolatban.De sajnos viharos a viszonyuk.
Udvardy Tibor

Erdélyi származású .

(Bp., 1914. szept. 4.–Bp., 1981. júl. 17.): énekes (tenor).

Tanulmányait a Zak-n végezte. 1939-ben mutatkozott be az Operaházban a HunyadiLászló (Erkel Ferenc) címszerepében.

1939–1974 között az Operaház magánénekese volt. Oratóriuménekesként is elismerték. Rendkívül sokoldalú énekes volt. A lírai tenorszerepektől egészen a drámai karakter hőstenoralakokig terjedt szerepköre.

Vendégszerepelt Moszkvában, Prágában, Bécsben, Szófiában és az USA-ban. 

Párja: sajnos ismeretlen ...

Aug 23

blog egy olyan periodikusan újabb bejegyzésekkel bővülő weboldal, amely ezek sorozatából áll, függetlenül attól, hogy mi az oldal témája, formája és hogy nyilvánosan elérhető-e. A bejegyzések leggyakrabban – de nem szükségszerűen – fordított időrendi sorrendben vannak. A blogok többsége nyilvános weblapként működik bármely internethasználó által elérhetően. Az eredeti „weblog” kifejezés a „web” és „log” (napló) szavak összetételéből keletkezett, ebből rövidült a mára bevetté vált blog avagy "binarylog" alak..

Témája sokrétű: lehet egyszerűen egy interneten közzétett személyes, egyéni napló, de lehet egyéni vagy csoportos politikai véleménynyilvánítás vagy üzleti jellegű kommunikáció eszköze is, és lehetségesek tematikus blogok is (például kifejezetten csak az irodalommal foglalkozóak). Ennek megfelelően a szerzők köre az alkalmi szerzőktől a nagy írói közösségekig, sőt vállalatokig terjed. Sok weblog teszi lehetővé a látogatóknak nyilvános megjegyzések írását az egyes bejegyzésekhez, ami közösségek kialakulásához vezethet.

A blogok gyakorlatilag semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek, bár többségük továbbra is hosszabb-rövidebb, döntően szöveges bejegyzésekből áll. A blogok esetében – mint általában a weblapoknál – nagyon jelentős a linkelés lehetősége, amely a bejegyzések kontextusba helyezését segíti elő. A bejegyzéseknek tipikusan permalinknek nevezett saját, állandó és egyedi linkjük van, amelyen hivatkozhatóak.

A blogoknál jelentős a hírcsatornák (feedek) használata, amelyek speciális webcímek, és az olvasók számára a feedolvasókon (hírolvasó programokon) keresztül lehetővé teszik a kedvenc blogjaiknak, híroldalaiknak egy helyen való olvasását, illetve az új bejegyzésekről való értesülést. A feedek legelterjedtebb formái az RSS 2.0 és az ATOM 1.0, mindkettő az XML-en alapuló szabvány.

Aki blogot kíván indítani, választhat a számos szolgáltató által kínált ingyenes vagy fizetős megoldás közül, de saját maga is üzemeltethet blogmotort, amelyből több nyílt forráskódú, ingyenes megoldás is létezik.

Aug 23

A tinilányok többsége a saját álomvilágában él. Íme 10 álom:

1. Vásárlás - a lányok szeretnek vásárolni. Legalábbis a többségük. Így kapcsolódnak ki, így szórakoznak.

2. Mozi - nincs is jobb annál, ha pár barátnő együtt elmegy egy kedvükrevaló filmet megnézni a moziban.

3. Szerelem -a tinik többsége szerelmes. Ez nem ciki, nehogy azt hidd!

4. Pletyka - a szaftos pletyka mindig felkelti az érdeklődést, habár a fele nem is igaz.

5. Strand - a barátnőkkel, vagy akárkivel is lemenni a strandra még mindig jobb, mint otthon ülni!

6. Randi -hátt ezért nem mindenki van oda.

7. Fiúk - sztárok, hétköznapiak, emosok, kedvesek, hülyék, gorombák, gusztustalanok.. a fiúknak sok fajtája van!

8. Partik - a csajok buknak a partikra! xDD

9. Titkos hódoló -  nos, erre ki nem vágyna?

10. Tökéletes külső - dettó..

Aug 23

Ami főkép kihat a szépségre az az idegesség.

Van olyan ember aki felidegesít de lehet hogy csak jót akar,de aki direkt csinálja arról tudomást se kell venni.Ne hagyjátok,hogy elvesszen a szépségetek egy buta,idegesítő ember miatt.Csak ennyit tudok mondani.Vagy ne szóljatok hozzá ,vagy menjetek el onnan,hogy vegye észre,hogy téged nem édekel a buta beszéde.Legyetek olyan mint se hall se lát dömötör.NevetésIlyen egy nagyon mérges csajszi:

merges.jpg

Lehet , a buta emberek miatt ti is így néztek ki néha ! Úgy-e milyen ronda? PfÚÚÚ ! Bár , lehet nem érzitek , de belülről biztos így éreztek.                                                                                                                                           Ami még kihat a szépségre azok a szerelmi szálak.                                        Ha egy lányt csalódás ér , az látszik rajta. Sajnos , az arca is csúnyább  lesz , mert sok ápolás kimarad , hiszen a fiúra gondol , nem magára..        Tehát csajszik ha csalódás ér ne hagyjátok el magatokat !!!

Aug 23

A sminkek világa.Ez ezen az oldalon a legszebb dolog ami valójában tényleg széppé teszi az embert.Íme egy smink:

 smink_s..jpg

Igaz milyen gyönyörű?

Az a lényege ennek a sminknek,hogy szépen körvonalasan és egyenletesen legyen festve.Meg persze hogy jó legyen a szín választás.                                                                                                             Elkészítés: Először alapozd le az arcod.Aztán fedd le bézzsel , hogy gyönyörű legyen.Menny rá tussal a szem környékére.Most válaszd ki a megfelelő festéket ami a szemhéjadat fedi le.Tégy egy kis rúzst az ajkaidra, vagy esetleg szájfényt.Pirosítót is használj , hogy ne légy falfehér.

Ennyi az egész. Jó sminkelést !

 



Ez egy aranyos kis smink:

smink_v..jpg

Néhány sztár ilyen makeup-ot kap és büszkén viseli mert ez aztán megérdemli hogy sztárokon vilogjon.Kacsintás

De ha ilyen csillogó arcot akartok akkor meg kell dolgoznotok érte!

Először felkenitek az alapozót a bőrötökhöz illőt,azután szemfestéket is felkenitek amilyen tetszik,ezután szempillaspirál vagy tus vagy mindkettőaki akarja,és végül a száj ami egy kis száj kiemelővel rúzzsal vagy esetleg szájfénnyel tökéj. Minden csajnak jó festegetést kívánunk !!! 

 


Sziasztok a kis bejegyzésben a smink mellé megérkezik a ruha is.Ruhák.Ez a gyönyörű szó a nagylányok legfőbb kelléke.A ruhák nélkül nem lenne olyan szórakozás mint a tánc hisz tánc közben nem feltétlenül de jól kell kinézni.Íme a báli ruhákat láthatjátok:

bali.jpg

bali2.jpg

 

A divatos hétköznapi ruhák is megérkeztek:

hetoznap.jpg

hetkoznap2.jpg

 

őszi ruhák:

oszi.jpg

oszi2.jpg Ezek a ruhák aztán belevalók.Ha a boltokban le vannak árazva feltétlenül vegyétek meg őket.Nos itt a vége ennek a bejegyzésnek is HELLÓKA!

Aug 23

img-thingxs.jpg

 

imagessss.jpg

 

image1.axd.jpeg

 

extremely_high_shoes_with_extremely_thin_heels.jpg

 

 

draft_lens1772744module12673560photo_1227109649platform-shoes.jpg

 

designer_shoes_2011_17.jpg

 

cipo.jpg

 

brian_atwood_szandal1.jpg

 

am.png

 

 

00017035.jpg

 

 

00016616.jpg

 

 

00016424.jpg

 

 

00016395.jpgchristmas_shoe.jpg

 

 

5ca_1_bigereer.jpg5ca_1_bighhgbn.jpg6ca_1_big.jpg9aa_1_big.jpg9aa_1_bighhhh.jpg9da_1_big.jpgeba_1_bigjz.jpgdaa_1_bigfgvc.jpgdaa_1_big.jpgaba_1_bignhgj.jpgaba_1_bigggbvv.jpgaba_1_biggg.jpgaba_1_100hhh.jpg99a_1_big.jpg58a_1_bighh.jpg34a_1_bigbbbbbb.jpg34a_1_bigbbb.jpg29a_1_big.jpg

 

 

Következő 10 bejegyzés      Előző 10 bejegyzés