A társas kapcsolatok hónapjában a gyerekek fontosnak vélt kapcsolataiból kiindulva a miérteket is megbeszéltük. Ki, miért fontos számukra. Kire számíthatunk, kiben bízunk. A bizalom, önbizalmat ad, sokkal magabiztosabbak vagyunk a kapcsolataink révén. A rangsor is fontos volt. A közvetlen kapcsolatok életünk mindennapjait behálózza. Szívesen beszéltek a családi kapcsolatokon kívül a jó szomszédokról. Akihez át lehet menni beszélgetni, elmondani, amit anyának nem lehet, aki mellesleg sosem haragszik semmiért. Az egyik példa után következett a többi, hasonló. Szinte mindenkinek volt kedves, id?s szomszéd nénije. Milyen jókor jött ez így az ünnepek el?tt! Alkalom kínálkozott felkelteni a figyelmüket arra, hogy a magányosságukban is látogassák majd meg az ünnepek alatt, mert a t?lük kapott jóért, a kapcsolat viszonzására jó alkalom lesz.
Az osztálytársi, baráti kapcsolatokig jutottunk. Miért jók ezek a kapcsolatok? -A közös munkával, könnyebb a feladatom. – Ha együtt vagyunk a barátommal bátrabb vagyok. – ? okos, én er?s vagyok. – Vele befogadnak a nagyobbak is. – A barátomnak van testvére, így többen vagyunk együtt.
A kapcsolatainkat megjelenítettük. Az egyik csoportos foglalkozáson kapcsolati körökkel, a másik foglalkozáson, aki fontos társas kapcsolatai közé sorolta a Boldogságórás csoportját, kéznyomatot hagyott. A hónapban ez díszíti a falunkat.

Tagek: