Márc 26

Hey! Megint itt vagyok, most egy könyvajánlóval jöttem. Nem tudom, hány évesek azok, akik olvassák a blogom, ha egyáltalán olvassa valaki. Viszont én ma a kedvenc írómtól hoztam egy könyvajánlót. 13 évesen kezdtem el olvasni Stephen King könyveit, azóta nem változott egy kicsit sem a rajongásom a könyvei iránt. Ezt a könyvet, bár nem annyira durva, mint 1-2 további műve, kb. 14-15 éves kortól ajánlanám inkább. A könyv címe A hossszú menetelés. A könyv arról szól, hogy 100, 18 év alatti fiúnak jelentkeznie kell egy hosszú sétára, ami addig tart, amíg a végén csak 1 marad. 4mérföld/órával kell minimum sétálniuk, ha ez nem megy, 3 felszólító után "kiesnek" a versenyből. Nem aludhatnak, csak ha menet közben tudnak, és ha bármire szükségük van, annak az embernek kell szólnia, más nem kérheti helyette. Akinek sikerül megnyernie a versenyt, élete végéig nagyon jó létet biztosítanak számára.

Nekem nagyon tetszett ez a könyv, nagyon szeretem, ahogy King többi könyvét is. Szerintem ez egy "lájtosabb" mű, így azoknak is ajánlom, akik esetleg annyira nem bírják a horrort. Nem is annyira hosszú, egy olyan 400 oldalra számíts(atok). Ebből sajnos nincs még film, remélem, nemsokára lesz.

Ha elolvastad, és tetszett, esetleg nem tetszett a könyv, kommentelj kérlek a bejegyzés alá. Köszönöm!

Legyen továbbra is csodálatos napod, várlak vissza legközelebb!

Márc 25

Hey! Örülök, hogy újra itt vagy! Megint itt vagyok. A stílusom elég érdekes, zenékből és filmekből is "mindenevő" vagyok. Ma egy thillerről írok nektek. Ez nem is ajánló, hanem inkább csak egy mindentől is független, nem hozzá értő emberke véleménye. A filmre érdekes módon találtam rá, és eleinte még én is csodálkoztam, hogy lehetek ennyire sötét. A filmekben, könyvekben azokat szeretem a legjobban, amelyekben egy bizonyos jellemváltozás megy végbe a szereplőknél. Aki nem bírja a beteg embereket, inkább ne nézze meg. A címe pedig Szerencsétlen baleset (sikeres fordítása a The Crush-nak). Alicia Silverstone az egyik főszereplője, a másik főszereplő, aki pedig férfi, na róla még sosem hallottam, pedig a Google találatok alapján már több filmjét is láttam, mindegy, ez mellékes. Így a sok rizsa után neki is kezdenék akkor bemutatni a filmet lehetőleg spoiler nélkül, ha mégis lenne benne, akkor előre is sorry. 

Tehát a film egy "balesettel" kezdődik, amikor is a férfi (továbbiakban Nick) majdnem elüti a lányt (Darian). Meglátja, hogy van egy kiadó ház, ami neki megfelelő, így oda be is költözik, pont a Darian szülei által kiadott házba. Innentől kezd érdekes lenni a történet, ugyanis Darian beleszeret a nála 14 évvel idősebb férfiba, és mindent megtesz azért, hogy meg is szerezze magának. "Véletlen" baleseteket okoz azért, hogy Nick csak az övé legyen, mindenkit eltávolít a férfi mellől, valamint neki is sok bosszúságot okoz, végül egy nem túl fényes befejezést kap a film, de szerintem ez így elég oké, bár a lány pszichopata, esetleg szociopata, nem tudtam megkülönböztetni, és bár kívülről úgy látszik, megváltozott, igazából nem is. Szerintem szuper film volt, jó színészekkel,bár látszik rajta, hogy régi. A szereplők elég szimpatikusak voltak (nekem), a film pedig szinte végig fent tartotta az érdeklődésem, végig izgultam az egészet. 

Érdemes végignézni, a bejegyzés alján megtalálod/megtaláljátok azt a videót, ami alapján megtaláltam a filmet. 

Legközelebb is várlak vissza, addig is legyen csodálatos napod!

(Ha esetleg felkeltettem az érdeklődésed és megnézted a filmet, kommentben írd le a véleményed kérlek, nagyon jól esne! Köszönöm!!!)

https://youtu.be/cVIuXOuiYwg

Márc 12

Sziasztok! Nagyon régen nem írtam már ide, sőt, ha jól emlékszem, a régebbi bejegyzéseket is letöröltem. Útközben nagyon inaktív lettem, aligha léptem be az elmúlt jó pár évben. DE most újra itt vagyok, nem tudom milyen sűrűn fogok írni ide, vagy hogy fog-e egyáltalán érdekelni valakit az írásom, de azért én próbálkozom. Bárkivel szívesen beszélgetek, szóval ha bármiről van kedved beszélgetni, vagy ötletet adnál a bloghoz, azt nagyon szívesen fogadom, és ahogy tudok, válaszolok. További szép reggelt/napot/estét, csak ennyit akartam.Várlak vissza legközelebb is, sok szeretettel!

  !